Menu
RSS
Τρίτη, 16/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Οδυσσέας: «Φαίνεται πως η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ οικοδομεί την επαφή της με την πραγματικότητα»

Οδυσσέας: «Φαίνεται πως η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ οικοδομεί την επαφή της με την πραγματικότητα»
Ο Βουλευτής Αρκαδίας και υπεύθυνος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, απαντώντας στις σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Οικονομίας κ.Γιώργου Σταθάκη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, θέτει τα εξής ερωτήματα:
  • Πώς σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, ως Κυβέρνηση, «αναγνωρίζει το έργο της προηγούμενης Κυβέρνησης στη διαχείριση του ΕΣΠΑ που λειτουργεί πολύ καλά», αφού πριν από τρεισήμισι μόλις μήνες, ως αντιπολίτευση, είχε καταψηφίσει τον εφαρμοστικό νόμο του ΕΣΠΑ και είχε υποσχεθεί πως θα τον άλλαζε;
  • Πώς είναι δυνατόν σήμερα ο κ.Σταθάκης, ως Υπουργός, να μιλά για διαχειριστική επάρκεια του ΕΣΠΑ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, ως αντιπολίτευση, μιλούσε για ανασχεδιασμό; Όταν ζητήσαμε να έλθει στη Βουλή να ενημερώσει την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, υποσχέθηκε δημόσια πως θα οριστεί Επιτροπή για το ΕΣΠΑ. Ένα μήνα μετά, δεν έχει υλοποιήσει τη δέσμευσή του. Μήπως φοβάται να πει στους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν θα αλλάξει ο νόμος και ο σχεδιασμός του ΕΣΠΑ, γιατί «εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι υπάρχει μία δομή που δημιουργεί μεγάλη απορροφητικότητα και ομαλή διαχείριση, καθώς και άριστη σχέση συνεργασίας με τις Βρυξέλλες;»
«Φαίνεται πως η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ οικοδομεί την επαφή της με την πραγματικότητα. Ευελπιστούμε πως σύντομα θα αποκαταστήσει την επαφή της και με την ειλικρίνεια, τόσο εντός του κύκλου της εξουσίας, όσο και εντός του κύκλου της κοινωνίας.», δηλώνει ο κ.Κωνσταντινόπουλος.
Ολόκληρη η δήλωση του κ.Σταθάκη στο ΣΚΑΪ έχει ως εξής:
«Το ΕΣΠΑ – αναγνωρίζοντας και το έργο της προηγούμενης Κυβέρνησης – είναι ένα από τα πεδία στο οποίο έχει γίνει μία δουλειά, στην οποία υπάρχει μία διοίκηση διαχείρισης του ΕΣΠΑ που λειτουργεί πολύ καλά. Αυτό φαίνεται εκ του αποτελέσματος, δηλαδή υπάρχει μία δομή που δημιουργεί μεγάλη απορροφητικότητα στο σύστημα και ταυτόχρονα δημιουργεί μία ομαλή διαχείριση με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν καθυστερήσεις. 
Και τρίτον – και βασικότερο – υπάρχει μία άριστη σχέση συνεργασίας με τις Βρυξέλλες στην τεχνογνωσία, στη διαχείριση και υλοποίησή του. Η διαχειριστική επάρκεια είναι εξαιρετική στο σχεδιασμό των ίδιων των ΕΣΠΑ. Εμείς δεν κάναμε το σχεδιασμό των ΕΣΠΑ, τον βρήκαμε.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...