Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Reuters: «Ίσως δεν ανοίξουν τη Δευτέρα οι Ελληνικές Τράπεζες» - Διαψεύδει ο Βαρουφάκης!

Reuters: «Ίσως δεν ανοίξουν τη Δευτέρα οι Ελληνικές Τράπεζες» - Διαψεύδει ο Βαρουφάκης!
Διέψευσε κατηγορηματικά ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, το δημοσίευμα του Reuters σύμφωνα με το οποίο «αξιωματούχοι ανέφεραν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν είναι σίγουρη αν θα ανοίξουν οι ελληνικές τράπεζες τη Δευτέρα».


«Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είπε στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης πως δεν είναι σίγουρη ότι οι ελληνικές τράπεζες, οι οποίες υποφέρουν από μεγάλες ημερήσιες εκροές καταθέσεων, θα καταφέρουν να ανοίξουν τη Δευτέρα», σημειώνει το Reuters και προσθέτει:

«Οι αξιωματούχοι είπαν ότι κατά τη διάρκεια της κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίασης του Eurogroup για την Ελλάδα, ο επικεφαλής του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ ρώτησε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ Benoit Coeure για το εάν οι ελληνικές τράπεζες θα είναι σε θέση να ανοίξουν αύριο. Ο Coeure απάντησε: "Αύριο ναι. Δευτέρα, δεν ξέρω".

Η απάντηση του Βαρουφάκη:

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά το Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών ρωτήθηκε για το δημοσίευμα του Reuters και απάντησε:

«Διαψεύδω μετά βδελυγμίας οποιαδήποτε διαρροή. Κάποια στιγμή το Reuters, το Bloomberg και οι άλλοι δημοσιογραφικοί οργανισμοί θα πρέπει να σεβαστούν τους κανόνες τους Eurogroup και τη μετάδοσή τους. Μόνο κακό κάνουν και στην ενημέρωση των πολιτών και στη διαπραγμάτευση».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...