Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Φεύγει ο Βαρουφάκης την Κυριακή το βράδυ, αν ...

Φεύγει ο Βαρουφάκης την Κυριακή το βράδυ, αν ...

Yπό παραίτηση τελεί ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης καθώς όπως είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Bloomberg,

στην περίπτωση που επικρατήσει το "Ναι" στο δημοψήφισμα προτίθεται να παραιτηθεί. Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά "αν επικρατήσει το ναι, δεν θα είμαι υπουργός Οικονομικών τη Δευτέρας το βράδυ." Ωστόσο εμφανίστηκε πρόθυμος να συνδράμει οποιοδήποτε αναλάβει να βγάλει τη χώρα από την κρίση του Χρέους.

Ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε στην συνέντευξη του ότι αναμένει οι Έλληνες ψηφοφόροι να ακολουθήσουν τη σύσταση της κυβέρνησης και να απορρίψει τις προτάσεις διάσωσης των θεσμών οι οποίες όπως είπε θα απαιτήσουν περαιτέρω αυξήσεις φόρων και περικοπές δαπανών σε αντάλλαγμα για τη συνέχιση της βοήθειας.

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά "προτιμώ να κόψω το χέρι μου από τον ώμο παρά να υπογράψω μία νέα συμφωνία η οποία δεν θα περιλαμβάνει την αναδιάρθρωση του Δημοσίου Χρέους."

«Αυτό που λέμε στον ελληνικό λαό είναι,« όχι σε μεγαλύτερο βαθμό και να υποκρινόμαστε, »είπε ο Βαρουφάκης. «Θέλουμε να μεταρρυθμίσουμε αυτή τη χώρα ... αλλά θέλουμε να το κάνουμε στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του χρέους."

ΑΠΕ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...