Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εξετάζεται μεγάλη παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις!

Εξετάζεται μεγάλη παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις!
Ανατροπές στο ημερολόγιο βασικών φορολογικών υποχρεώσεων φέρνουν τα capital controls και το ναυάγιο που προκάλεσαν στην αγορά και την οικονομία, γράφει το capital.gr και προσθέτει... Ήδη έχει επιβραδυνθεί δραματικά ο ρυθμός υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων ενώ καθίζηση παρατηρείται από τη Δευτέρα και στο ρυθμό υποβολής αιτήσεων για υπαγωγή στη ρύθμιση των 100 δόσεων.
Στο μέτωπο των φορολογικών δηλώσεων η χορήγηση νέας παράτασης είναι ακόμη πιο πιθανή. Ήδη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ) έχει ζητήσει παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως το τέλος Σεπτεμβρίου, δηλαδή για δυο μήνες αφού η προθεσμία λήγει στις 30 Ιουλίου.
Οι φοροτεχνικοί σημειώνουν ότι η παράταση δεν είναι απλώς επιθυμητή αλλά άκρως αναγκαία καθώς το ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής των δηλώσεων "σέρνεται" με αποτέλεσμα να χάνουν πολλές εργατοώρες. Επίσης, ένας από τους βασικούς λόγους για τον οποίο ζητούν παράταση είναι ότι λόγω της αβεβαιότητας που προκλήθηκε από τα capital controls οι φορολογούμενοι δεν είναι πρόθυμοι να υποβάλουν τη φορολογική δήλωση και να "χρεωθούν" με το φόρο εισοδήματος που θα προκύψει με το εκκαθαριστικό.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...