Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τσίπρας: «Συμφωνία σε 48 ώρες από το δημοψήφισμα ... και ανοίγουν οι τράπεζες»!

Τσίπρας: «Συμφωνία σε 48 ώρες από το δημοψήφισμα ... και ανοίγουν οι τράπεζες»!
Στην προσπάθεια παρέμβασης στη δημοκρατική διαδικασία του δημοψηφίσματος, αναφέρθηκε απόψε ο πρωθυπουργός κατά τη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.


Οι υπουργοί του Eurogroup δεν δίνουν το δικαίωμα στον ελληνικό λαό να προσφύγει στη δημοκρατική διαδικασία χωρίς παρεμβάσεις, είπε ο πρωθυπουργός κάνοντας λόγο για όργιο παρεμβάσεων και κατατρομοκράτησης του ελληνικού λαού.

Το ζήτημα σε μια διαπραγμάτευση είναι αν ψάχνει κανείς το συμβιβασμό ή επιδιώκει να πάλι απολύτως με τις θέσεις τις δικές του την αντίπαλη πλευρά. «Για εμένα αυτή η προσπάθεια έχει και μια παγκόσμια παρακαταθήκη, είναι προφανές ότι πρόκειται για μια αναμέτρηση του Δαυίδ με τον Γολιάθ και είναι προφανές ότι έχουμε δίκιο», είπε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι τα προγράμματα που μας δίνει η άλλη πλευρά είναι αδιέξοδα.

Για την απόφαση της ΕΚΤ να παγώσει τη ρευστότητα στις τράπεζες, ο πρωθυπουργός είπε ότι είναι απόφαση που δημιουργεί σημαντικά προβλήματα. Θέλω να πιστεύω- και το πιστεύω βαθιά - ότι δεν θα διαρκέσουν, είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «είναι σημαντικό να πάρουμε μια βιώσιμη λύση γι αυτούς που βρίσκονται στις ουρές στα ΑΤΜ. Εμείς δεν κάνουμε κάποιο παιχνίδι εδώ αλλά διεκδικούμε αυτή η χώρα να αναπνεύσει». Οι τράπεζες θα ανοίξουν με συμφωνία, είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: « Είτε με μια συμφωνία που δεν θα είναι βιώσιμη, αν ψηφίσει ο κόσμος «ναι». Αν ψηφίσει ο λαός «όχι» την επόμενη μέρα θα είμαι στις Βρυξέλλες και θα υπογράψω συμφωνία».

"Να μην ανησυχεί ο κόσμος θα έχουμε συμφωνία σε 48 ώρες μετά το δημοψήφισμα", είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αναφερόμενος στην πεντάμηνη διαπραγμάτευση ο πρωθυπουργός είπε:

«Έκανα πολλά βήματα πίσω από τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, διότι έπρεπε να παντρέψουμε τον σεβασμό στη δημοκρατία με τους κανόνες που διέπουν την ΕΕ. Και αποδέχθηκα πρωτογενή πλεονάσματα, αποδέχθηκα μέτρα λιτότητας, αλλά έβαλα τη δική μας οπτική. Δεν μπορούσα όμως να αποδεχθώ και μέτρα υφεσιακά και καμία προοπτική για το χρέος».

2 σχόλια

  • Άντε ρε.....
    Άντε ρε..... Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2015 10:37 Σύνδεσμος σχολίου

    Ναι, τώρα σε πιστέψαμε! Αν σου δώσουμε το ναι, που θα ρίχνει το βάρος σε μας και θα το παίρνει από την πλάτη σου, που είναι ευαίσθητη όσο να' ναι, και δεν τα σηκώνει αυτά επίδοξε μεγάλε....καριερίστα στο πρωθυπουργιλίκι, τότε θα την φέρεις την κάκιστη συμφωνία που μας ετοιμάζετε καιρό! Αν σου δώσουμε το όχι, πάλι παίζει ότι θα φέρεις τη ίδια συμφωνία, και θα πείτε ότι τώρα χάθηκε χρόνος, χάθηκε χρήμα γιατί η οικονομία παρέλυσε και διαλύθηκε, και άρα τα μέτρα είναι τώρα πιο επιβεβλημένα από ποτέ.......

  • Νάνι...
    Νάνι... Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2015 00:29 Σύνδεσμος σχολίου

    Έλα αγόρι μου, τώρα ησύχασα, ευχαριστώ που με....νανουρίζεις και με βοηθάς να κοιμηθώ καλύτερα..........που την πας τη δουλειά αγόρι μου θα φανεί σύντομα......και αν την πας εκεί που φαντάζομαι, δε σε σώσει ούτε η μούμια του Λένιν να έρθει από τον άλλο κόσμο! (είδες, σε σέβομαι και δε λέω ο θεός)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...