Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Παραιτήθηκε ο Βαρουφάκης για να … διευκολύνει τις διαπραγματεύσεις – «Το απαίτησαν οι δανειστές»!

Παραιτήθηκε ο Βαρουφάκης για να … διευκολύνει τις διαπραγματεύσεις – «Το απαίτησαν οι δανειστές»!
Σε μία ξαφνική απόφαση, ο Γιάνης Βαρουφάκης, παραιτήθηκε από Υπουργός οικονομικών, θέλοντας να διευκολύνει τον Πρωθυπουργό στις διαπραγματεύσεις, μιας και αυτό απαίτησαν οι δανειστές.
Η δήλωση Βαρουφάκη …
«Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου θα μείνει στην παγκόσμια ιστορία ως μοναδική στιγμή που ένας μικρός ευρωπαϊκός λαός όρθωσε το ανάστημά του εναντίον της Χρεοδουλοπαροικίας.
Όπως όλες οι δημοκρατικές κατακτήσεις, έτσι κι αυτή η ιστορική απόρριψη του τελεσίγραφου του Eurogroup της 25ης Ιουνίου έχει μεγάλο κόστος. Είναι λοιπόν απαραίτητο το κεφάλαιο του ΟΧΙ να επενδυθεί άμεσα ώστε να μετατραπεί σε ΝΑΙ σε κάποια έντιμη συμφωνία-επίλυση – με αναδιάρθρωση χρέους, με μειωμένη λιτότητα, με αναδιανομή υπέρ των μη εχόντων, με πραγματικές μεταρρυθμίσεις.
Λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος, μου κατέστη γνωστό ότι οι συμμετέχοντες στο Eurogroup, και λοιποί εταίροι, θα «εκτιμούσαν» την... απουσία μου από τις συνεδριάσεις του, κάτι που ο Πρωθυπουργός έκρινε ότι ίσως βοηθήσει στην επίτευξη συμφωνίας. Για αυτό και αποχωρώ από το Υπουργείο Οικονομικών.
Είναι καθήκον μου να βοηθήσω όσο μπορώ τον Αλέξη Τσίπρα να εκμεταλλευτεί, όπως εκείνος κρίνει, το κεφάλαιο που μας δώρησε ο ελληνικός λαός μέσω του δημοψηφίσματος.
Κι είναι τιμή μου η απαίτηση των δανειστών.
Η Αριστερά λειτουργεί συλλογικά και οι αριστεροί δεν αγαπάμε τις καρέκλες. Θα στηρίξω τον Αλέξη Τσίπρα, την νέα ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, την κυβέρνηση της Αριστεράς.
Η υπερπροσπάθεια να τιμήσουμε τον γενναίο ελληνικό λαό, και το περίφημο ΟΧΙ που χάρισε χτες στους απανταχού δημοκράτες, μόλις ξεκινά!»

3 σχόλια

  • Μα ποιοι είμαστε τέλος πάντων!!
    Μα ποιοι είμαστε τέλος πάντων!! Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2015 17:09 Σύνδεσμος σχολίου

    Θα μείνει το κολοβό δημοψήφισμα στην ιστορία και για άλλο λόγο. Έγινε μόνο σε 5 μέρες-παγκόσμιο ρεκόρ!!!! Η δε συνταγματικότητα και η σκοπιμότητά του θολές...ά, να μην ξεχάσω, το αποτέλεσμά του με μια σειρά ερμηνειών σε εξωτερικό και εσωτερικό, τόσο πολύ που μάλλον αύριο δε θα το θυμάται κανένας!
    @13:37Εκτός ότι τον...έφυγαν οι ξένοι, προετοίμαζε την έξοδο με τον τρόπο του καιρό. Δεν ήταν για να μένει αυτός εδώ. Αλεξιπτωτιστής από την αρχή. Αν έβγαινε με συντριπτική πλειοψηφία το όχι (δηλαδή πάνω από 70-80 τοις εκατό) βέβαια, πιστεύω θα καθόταν.......να εφαρμόσει τις ιδέες του για την Ελληνική οικονομία. Πειραματόζωα εμείς, έτσι μας είδε ο νάρκισσος, δεν το κατάλαβες ακόμα?

  • Πάνος
    Πάνος Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2015 16:52 Σύνδεσμος σχολίου

    κιτροαχλαδίτσα, ρούφα τ αυγό σου και περίμενε .........!

  • kitrolemonitsa@yahoo.gr
    kitrolemonitsa@yahoo.gr Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2015 13:37 Σύνδεσμος σχολίου

    ΣΥΓΓΝΩΜΗ, ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΑΝ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕ ΤΟ ΝΑΙ,ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ;ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ.ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΕΣ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝΩΘΕΙ ΛΙΓΟ Η ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ.ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΕΝΩ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΝΕ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ.ΑΥΤΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.ΚΡΙΜΑ ΣΤΙΣ ΒΑΡΟΥΦΙΤΣΕΣ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...