Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Βόμβα Πανούση: "Μου είχαν ζητήσει να πάρω μέτρα για ενδεχόμενο Grexit" - Γιατί άλλαξε στάση η κυβέρνηση; (vd)

Βόμβα Πανούση: "Μου είχαν ζητήσει να πάρω μέτρα για ενδεχόμενο Grexit" - Γιατί άλλαξε στάση η κυβέρνηση; (vd)
Σε μία αποκάλυψη-βόμβα προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης το πρωί, λέγοντας πώς του είχε ζητηθεί να λάβει μέτρα και να προετοιμαστεί για ένα ενδεχόμενο Grexit. Η αποκάλυψη αυτή επιβεβαιώνει το defencenet.gr που είχε γράψει για απόρρητη διαταγή της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να φυλάσσονται στόχοι πολιτικοί και οικονομικοί, αλλά και όσους υποστήριξαν πώς υπήρξε plan B για Grexit, αλλά την τελευταία στιγμή, άγνωστο γιατί, ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να συνθηκολογήσει με τους δήμιους-δανειστές.


«Εμένα μου είχε ζητηθεί να προετοιμαστώ και ήμουν έτοιμος για ένα Grexit», δήλωσε ο κ. Πανούσης σε τηλεοπτική εκπομπή και πρόσθεσε, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν η κυβέρνηση είχε plan B,«η Αστυνομία πρέπει να έχει πάντα κάποιες εκδοχές. Το υπουργείο μας δεν θα παρήγαγε τη δραχμή. Αυτές είναι αποφάσεις άλλων οργάνων. Αν όμως αποφασιζόταν να βγούμε έπρεπε η Αστυνομία να είχε ένα σχέδιο. Και είχε. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είχε αποφασιστεί το Grexit». 

Με την απάντηση αυτή του κ. Πανούση, και μετά τα λεγόμενα του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη φαίνεται πως υπήρχε ένα εναλλακτικό σχέδιο, που προέβλεπε ακόμη και την επιστροφή στη δραχμή, αλλά ο πρωθυπουργός αποφάσισε την τελευταία στιγμή να στρίψει το καράβι και να πάει σε άτακτη υποχώρηση παρ’ ότι το 62% των Ελλήνων έλεγε όχι σε ένα νέο μνημόνιο. Το τι πραγματικά συνέβη είναι θέμα χρόνου να αποκαλυφθεί, αν και ορισμένα κομμάτια του παζλ αρχίζουν να φαίνονται. Όπως είπε επίσης ο κ. Πανούσης η κυβέρνηση γνώριζε πριν  το δημοψήφισμα πώς υπάρχει ενδεχόμενο να κλείσουν οι τράπεζες.

Σε ερώτηση πάντως για τον αν ως μέλος του υπουργικού συμβουλίου ο κ. Πανούσης είχε ενημέρωση πώς πάμε σε Grexit απάντησε αρνητικά.«Μου ζητήθηκε να είμαι έτοιμος σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά. Ήμουν έτοιμος ήδη εγώ», απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη όταν ρωτήθηκε αν του είχε ζητηθεί να είναι σε ετοιμότητα για τις τράπεζες στο δραματικό υπουργικό συμβούλιο όταν ανακοινώθηκε πως πάμε σε δημοψήφισμα. 

Σε ερώτηση πόσοι αστυνομικοί είχαν τοποθετηθεί έξω από το Νομισματοκοπείo, ο κ. Πανούσης απάντησε: «Αυτό δεν ισχύει. Κανέναν».«Ξέρετε, στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται, υπήρχε κίνδυνος στο Αιγαίο, είναι και οι τζιχαντιστές» πρόσθεσε.

Είναι ακριβώς το θέμα αυτό που είχε πρώτο αποκαλύψει το defencenet.gr. Είχε γράψει πώς οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας τίθενται σε κατάσταση επιφυλακής προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν κινήσεις από εσωτερικούς ή εξωτερικούς παράγοντες αποσταθεροποίησης της χώρας.

«Η Δύναμη ‘Δέλτα’ θα βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας λίγων λεπτών για να αναλάβει δράση, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και ξαφνική άσκηση στο Ανατολικό Αιγαίο ή τη Θράκη.Στο εσωτερικό, πέραν της οχύρωσης της Βουλής, αστυνομικές δυνάμεις θα αναπτυχθούν διακριτικά έξω από δημόσια κτίρια και υπηρεσίες στα μεγάλα αστικά κέντρα», είχαμε γράψει.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είχαμε υπήρχε απόρρητη διαταγή της ΕΛ.ΑΣ. για την ενίσχυση φρούρησης κτιρίων, όπως του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, του γραφείου του ΔΝΤ στην Αθήνα και της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. 

Με το ίδιο έγγραφο ζητούνταν η εντατικοποίηση των μέτρων προστασίας στη Βουλή, το Μέγαρο Μαξίμου, στην Τράπεζα της Ελλάδας, στα γραφεία κομμάτων, στις πρεσβείες, στους τηλεοπτικούς σταθμούς ακόμη και σε κεντρικά ξενοδοχεία.

Εκείνο πάντως που έχει μεγάλο ενδιαφέρον είναι γιατί ο κ. Τσίπρας που εξελέγη για να καταργήσει να μνημόνια, να σταματήσει την πολιτική της άγριας λιτότητας έκανε ότι είχαν πράξει η προκάτοχοι του, Σαμαράς, Βενιζέλος, Παπανδρέου και μάλιστα με πιο τρόπο ειδεχθή, αφού προηγήθηκε το δημοψήφισμα και επί 5,5 μήνες έλεγε πώς δεν υπάρχει περίπτωση να υποκύψουμε από τις «κόκκινες γραμμές» μας;

Στο ερώτημα αυτό το Μέγαρο Μαξίμου πρέπει να δώσει απαντήσεις και να μην κρύβεται πίσω από τον ότι «εμείς δεν συμφωνούμε με την συμφωνία» την οποία όμως αυτοί φορτώνουν στον ελληνικό λαό με μέτρα εξοντωτικά.  

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

1 σχόλιο

  • ΟΥΣΤ!
    ΟΥΣΤ! Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2015 15:18 Σύνδεσμος σχολίου

    Αυτά όμως τα σχέδια και τις εναλλακτικές για δραχμή δεν τα είχατε πει προεκλογικά, γιατί ξέρατε πόσους ψήφους θα βρίσκατε......Δεν πειράζει, ας πρόσεχε ο κόσμος..Υπήρχε μάλιστα πολύ μεγάλη μερίδα κόσμου που ψήφισε πιστεύοντας ότι ο Τσίπρας δε θα έκανε αυτά τα....υπερβολικά και "προχωρημένα" που έλεγε. Τότε γιατί ψήφισαν? Γιατί πίστευαν πώς εκεί είχαν κάποια περιθώρια να βολευτούν!! Τόσο απλά! Για να τους δούμε όλους αυτούς στις εκλογές που θα κάνει ο Τσιπράκος τώρα! (για να πάρει όπως υπολογίζει κανένα 40% (!!!) και να μπορεί να κινηθεί πιο.....άνετα ή για να....δραπετεύσει? Ποιος νοιάζεται? Κούνια που τον κούναγε πάντως τον έρμο και στις 2 περιπτώσεις! Είναι τελειωμένος και το ξέρει!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...