Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πάσχα 2016: Εκπληκτικές εικόνες από κάθε γωνιά της Ελλάδας - Μέσα και η Τρίπολη!

Πάσχα 2016: Εκπληκτικές εικόνες από κάθε γωνιά της Ελλάδας - Μέσα και η Τρίπολη!
- Το χαρμόσυνο νέο της Ανάστασης του Ιησού γιορτάστηκε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας
- Σε κλίμα κατάνυξης και χαράς, πλήθος πιστών αντάλλαξε ευχές για ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα
- Εντυπωσιακά έθιμα έκλεψαν την παράσταση!
- Το κάψιμο του Ιούδα στην Κρήτη, τα... αερόστατα στην Τρίπολη και τα μεσσαιωνικά Μεστά της Χίου!

- Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την Ανάσταση στην ελληνική επαρχία Το Πάσχα του 2016, από το Newsit.gr, μίας ακόμη εξαιρετικά δύσκολης χρονιάς για την πλειοψηφία των κατοίκων της χώρας, βρήκε κάθε γωνιά της Ελλάδας να γιορτάζει την Ανάσταση το βράδυ τουΜεγάλου Σαββάτου. Σε κλίμα κατάνυξης και χαράς, εκατομμύρια άνθρωποι ευχήθηκαν μαζί με την Ανάσταση του Θεανθρώπου να έρθει και η "Ανάσταση" της Ελλάδας, μετά από έξι χρόνια σκληρής οικονομικής πραγματικότητας.

Έκαψαν τον Ιούδα στην Κρήτη!

Με λαμπρότητα, όπως κάθε χρονιά, γιορτάστηκε το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου η Ανάσταση στους ιερούς ναούς της Κρήτης. Σε αρκετές εκκλησίες του νησιού τηρήθηκε η παράδοση που συνδυάζει το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης του Χριστού με το κάψιμο του Ιούδα.

Click4more: Καιρός Πάσχα: Κάποιοι θα σουβλίσουν με βροχές! Αναλυτική πρόγνωση

Καθόλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, οι νέοι κάθε περιοχής συγκέντρωναν σε τεράστιους σωρούς ξύλα για το κάψιμο του Ιούδα, συμπληρώνοντας το εντυπωσιακό θέαμα με πυροτεχνήματα!

Δείτε στο βίντεο του flashnews.gr τις εντυπωσιακές εικόνες από το έθιμο στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, στη Σούδα Χανίων, αλλά και βίντεο που δημοσιεύτηκαν στο Facebook.

 

 

 

 

"Μαγεία" στα Μεστά της Χίου!

Είναι ένα χωριό... κόσμημα! Τα Μεστά, στη Χίο, ένα από τα πλέον καλοδιατηρημένα "μαστιχοχώρια" του νησιού, είναι ένας από τους προορισμούς που πρέπει όλοι να... διαγράψουμε από τη λίστα μας!

Μεσσαιωνικό χωριό που δεσπόζει σε μία μικρή κοιλάδα και χτίστηκε τα βυζαντινά χρόνια, με τα σπίτια που βρίσκονται στην εκωτερική πλευρά να έχουν τον ρόλο των τειχών!

Δείτε το βίντεο του Chiosphotos.gr 



Ανάσταση με... αερόστατα στον ουρανό της Τρίπολης!

Το 2016 ήταν λίγο... διαφορετική η Ανάσταση στο Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στην Τρίπολη. Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Μεταμόρφωσης οργάνωσε και πέταξε στον ουρανό όμορφα αερόστατα, σε ένα έθιμο που θύμιζε … Λεωνίδιο!

Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες του kalimera-arkadia.gr







Πλήθος πιστών στο Αγρίνιο

Χιλιάδες πιστοί κατέκλυσαν τους ιερούς ναούς της πόλης του Αγρινίου, όπως κάθε χρόνο, το βράδυ του Μ. Σαββάτου, για να ακούσουν το «Χριστός Ανέστη» και να λάβουν το Άγιο Φως.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο του cityvoice.gr από τον Ι.Ν Aγίου Δημητρίου στο Αγρίνιο, με... καπνογόνα και φυσικά κροτίδες!



"Μάγεψε" η Ανάσταση στο Λιμανάκι του Αγίου Θωμά στην Πρέβεζα!

Πλήθος πιστών με θρησκευτική ευλάβεια, παρακολούθησε τη θεία λειτουργία και στον Ι.Ν. του Αγίου Θωμά. Το Άγιο Φως δόθηκε από τον Ιερέα στους πιστούς οι οποίοι μόλις πληροφορήθηκαν το χαρμόσυνο νέο της Ανάστασης του Χριστού, με χαμογελαστά πρόσωπα αντάλλαζαν ευχές διαδίδοντας την νίκη του Θεανθρώπου από τον θάνατο.

Τα πυροτεχνήματα δεν έλειψαν!







Δείτε το βίντεο του prevezabest.blogspot.gr από το σημείο 



Κατάνυξη στο Μεσολόγγι

Την Ανάσταση του Κυρίου γιόρτασαν και στο Μεσολόγγι οι ενορίτες των Ναών της Ιερής Πόλης.

Πολύς κόσμος είχε συγκεντρωθεί μέσα και γύρω από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα και τους Ιερούς Ναούς της Αγίας Παρασκευής και του Αγίου Παντελεήμονα. Δείτε το σχετικό βίντεο του onairnews.gr 


http://www.newsit.gr/

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...