Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πρόσθετος φόρος σε διαδίκτυο και συνδρομητική τηλεόραση

Πρόσθετος φόρος σε διαδίκτυο και συνδρομητική τηλεόραση
Όλες οι πληροφορίες πλέον που προέρχονται από το ΥΠΟΙΚ, αναφέρουν ότι έχει «κλειδώσει» οριστικά πλέον η επιβολή νέου ειδικού φόρου τόσο στους έχοντες πρόσβαση στο internet (είτε μέσω σταθερής, είτε μέσω κινητής σύνδεσης – πρακτικά σχεδόν όλους μας δηλαδή) όσο και σε όσους έχουν επιλέξει τη συνδρομητική τηλεόραση ως ένα εναλλακτικό οικονομικό μέσο ψυχαγωγίας, αφού η οικονομική τους κατάσταση δεν επιτρέπει την ψυχαγωγία εκτός σπιτιού.

Όλες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΥΠΟΙΚ έχει καταλήξει σε 1-2 σενάρια για κάθε περίπτωση, και μένει να καθοριστεί ο τελικός τρόπος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο η πρόσβαση στο internet, όσο και οι υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης φορολογούνται από την εμφάνισή τους ως είδος πολυτελείας, με τον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ 23% (που τώρα θα γίνει 24%, επομένως θα υπάρξει αύξηση και πέραν του ειδικού φόρου που θα επιβληθεί). Παράγοντες της αγοράς υπολογίζουν ότι με την επιβολή του νέου ειδικού φόρου, σχεδόν το μισό της αξίας της υπηρεσίας που θα πληρώνει ο συνδρομητής θα αφορά φόρους προς το Δημόσιο, πράγμα που θα οδηγήσει τους παρόχους σε αύξηση των τιμών τους ώστε να συνεχίσουν να είναι κερδοφόροι, καθώς τόσο το internet (και ειδικά το «γρήγορο» internet) όσο και η συνδρομητική τηλεόραση είναι ιδιαίτερα ακριβά «σπορ» για τους παρόχους (το καθένα για διαφορετικούς λόγους).

Επίσημες αντιδράσεις από τους παρόχους δεν έχουμε ακόμα, καθώς όλοι περιμένουν τις επίσημες ανακοινώσεις από το ΥΠΟΙΚ. Ωστόσο, υψηλόβαθμα στελέχη των παρόχων internet και συνδρομητικής τηλεόρασης εκφράζουν εδώ και λίγο καιρό ανοιχτά τις αντιρρήσεις τους, αναφέροντας ότι οι σχεδιαζόμενοι νέοι φόροι θα προκαλέσουν, τελικά, το ακριβώς ανάποδο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκει η κυβέρνηση, δηλαδή μείωση αντί για αύξηση των φορολογικών εσόδων, όπως ακριβώς έγινε και με τον ειδικό φόρο στο κρασί...

(Πηγή: emea.gr)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...