Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Συσκευές που θέλουν προσοχή - Γράφει ο Γιάννης Πετσέλης

Συσκευές που θέλουν προσοχή - Γράφει ο Γιάννης Πετσέλης

Συζητήσεις σχετικά με τις επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στην λειτουργία του οργανισμού μας έχουν γίνει πάρα πολλές. Πολλές φορές όμως οι άνθρωποι ή δεν μπορούν ή δεν θέλουν να κατανοήσουν αυτές τις επιπτώσεις.

Οι συσκευές είτε θέλουμε είτε όχι εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία η οποία απορροφάται από το κεφάλι μας και από τα διάφορα όργανα του σώματός μας. Το πόσο μεγάλη ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία απορροφά ο οργανισμός μας εξαρτάται από μερικούς παράγοντες:

Ο πρώτος είναι η απόσταση από τη συσκευή που ακτινοβολεί (όσο πιο κοντά είμαστε σε αυτήν τόσο μεγαλύτερη είναι η αποροφούμενη ακτινοβολία) .

 Ο δεύτερος παράγοντας είναι η ακτινοβολούμενη ισχύς (και εδώ όσο μεγαλύτερη είναι η ισχύς, τόσο μεγαλύτερη είναι και η ακτινοβολία που απορροφά ο οργανισμός μας)

Και τέλος ένας τρίτος παράγοντας εξίσου σημαντικός είναι η διάρκεια της εκπεμπόμενης ακτινοβολίας. Η έκθεση σε αυτή τη περίπτωση είναι για αρκετά μεγάλο ή συνεχόμενο  χρονικό διάστημα  και θα πρέπει σίγουρα να αποφεύγεται.

Υπάρχουν συσκευές στα σπίτια μας τις οποίες χρησιμοποιούμε καθημερινά.

Αυτές τις συσκευές τις οποίες θα σας αναφέρω πιο κάτω τις θεωρώ(όχι μόνο εγώ) επικίνδυνες και θα σας προτρέψω να αποφεύγετε να τις χρησιμοποιείτε ή αν τις χρησιμοποιείτε να υπάρχουν αυστηροί κανόνες χρήσης

Το ασύρματο τηλέφωνο (η βάση). Το ασύρματο τηλέφωνο εκπέμπει 24 ώρες το 24ωρο, η συχνότητά του είναι παραπλήσια μα αυτή των κινητών τηλεφώνων (μικροκυματική) και η εκπεμπόμενη ισχύς είναι πολύ μεγάλη.

 Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε ότι για τις συχνότητες στην περιοχή των   μικροκυμάτων ο οργανισμός μας έχει μεγαλύτερη επιλεκτικότητα απορρόφησης από ότι στις άλλες περιοχές συχνοτήτων που σημαίνει μεγαλύτερο ποσό απορροφούμενης ενέργειας.

Η συσκευή αυτή απαγορεύεται να βρίσκεται και να λειτουργεί σε υπνοδωμάτια, πόσο μάλλον σε υπνοδωμάτια μικρών παιδιών. Δεν επιτρέπεται η λειτουργία της σε χώρους που μένουν μικρά παιδιά η ενήλικες. Εάν δεν σας είναι απολύτως αναγκαία καταργήστε την και βάλτε σταθερές συσκευές τηλεφώνων

Το ασύρματο internet (router Wi-Fi)

Και αυτή η συσκευή έχει συνεχή εκπομπή 24 ώρες το 24ωρο,είναι μεγάλης ισχύος και μικροκυματικής συχνότητας (στην περιοχή συχνοτήτων της κινητής τηλεφωνίας)

Δεν θα πρέπει να βρίσκεται σε κάποιο υπνοδωμάτιο (καλό είναι να βρίσκεται σε κάποιον χώρο που δεν υπάρχουν άτομα) και τις ώρες που δεν χρησιμοποιεί κάποιος το Wi-Fi η συκευή να παραμένει απενεργοποιημένη.

Στεγνωτήρες  μαλλιών (σεσουάρ ή πιστολάκι).

Συνήθως οι στεγνωτήρες μαλλιών έχουν μια ισχύ 3,000 έως 4,000 βάττ ικανή να προκαλέσει μια αρκετά μεγάλη εκπομπή ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας η οποία απορροφάται σε πολύ μεγάλο ποσοστό από το κεφάλι και μάλιστα το πρόβλημα θα είναι αρκετά σοβαρό αν τον στεγνωτήρα τον χρησιμοποιεί ένα μικρό παιδί

Θα σας προτείναμε να αγοράσετε ένα στεγνωτήρα μαλλιών 600 έως 800 βάττ και…..δεν πειράζει αν καθυστερήσετε λίγο το στέγνωμα.

Φούρνος μικροκυμάτων

Μπορεί να ζεσταίνει υγιεινά το φαγητό μας αλλά την ώρα που δουλεύει εκπέμπει μια πολύ μεγάλη ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία στον περιβάλλοντα χώρο

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του φούρνου απομακρυνθείτε από αυτόν και μην κάθεστε από πάνω να κοιτάτε αν γυρνάει το πιάτο

Η εκπεμπόμενη ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία είναι μεγάλης ισχύος και είναι και αυτή μικροκυματική. Συνιστάται να μην χρησιμοποιείται από εγκύους γυναίκες επειδή ο φούρνος συνήθως είναι στο ύψος της κοιλιάς.

Κινητό τηλέφωνο

Εδώ θα πρέπει να σταθούμε σε κάτι πολύ σοβαρό και θα πρέπει να δώσουμε μεγάλη προσοχή στην θέση που τοποθετούμε το κινητό μας τηλέφωνο πριν πέσουμε στο κρεβάτι μας για ύπνο. Η  πλέον συνηθισμένη θέση είναι δίπλα μας στο κομοδίνο.

Τραγικό λάθος.

Οι ερευνητές βιολόγοι μας λέγουν ότι επειδή κατά τη  διάρκεια της νύχτας το τηλέφωνο ακτινοβολεί από μόνο του και υπάρχει εκπομπή ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας (επειδή έτσι δουλεύει το τηλέφωνο) υπάρχει αναστάτωση στη λειτουργία του ύπνου. Ο οργανισμός μας δεν πέφτει στον βαθύ ύπνο με συνέπεια το πρωί να υπάρχουν διάφορα συμπτώματα όπως ατονία, νευρικότητα, αντίδραση στο πολύ φως ζαλάδες ανορεξία και πολλά άλλα (ο κάθε οργανισμός έχει και διαφορετική αντίδραση)

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να βρίσκεται το κινητό σας τηλέφωνο στο κομοδίνο και μάλιστα όταν δίπλα ακριβώς κοιμάται ένα παιδί. Αν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε για ξυπνητήρι ρυθμίστε την αφύπνιση και απλά κλείστε το. Το πρωί θα χτυπήσει και εσείς έχοντας κάνει έναν υγιεινό και ξεκούραστο ύπνο θα ξυπνήστε ευδιάθετοι.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΣΕΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ - ΡΑΔΙΟΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...