Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Φόροι - Πληρώστε σε πολλές δόσεις, μέσω κάρτας!

Φόροι - Πληρώστε σε πολλές δόσεις, μέσω κάρτας!

Σε μια περίοδο που οι πρώτοι φόροι έχουν αρχίσει να καταφθάνουν, οι 4 συστημικές τράπεζες προσφέρουν διευκολύνσεις με άτοκες δόσεις μέσω πιστωτικής κάρτας.

Ο πρώτος φόρος που πρέπει να αντιμετωπίσουμε άμεσα είναι ο ΕΝΦΙΑ και ο φόρος εισοδήματος.

Οι φορολογούμενοι που θέλουν εξόφληση σε πολλές δόσεις του φόρου εισοδήματος, θα πρέπει να ετοιμάζουν τις πιστωτικές τους. Μέσω των πιστωτικών καρτών, με επαρκή διαθέσιμα υπόλοιπα, είναι δυνατή η πληρωμή όλου του φόρου ή κάθε μίας εκ των τριών διμηνιαίων δόσεων, σε έως και 12 άτοκες δόσεις.

Για να είναι δυνατή η πληρωμή, θα πρέπει να υπάρχει διαθέσιμο όριο, το οποίο να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αγορές με δόσεις. Η πρώτη καταληκτική ημερομηνία πληρωμής του φόρου (ολόκληρου ή της πρώτης δόσης) είναι η 29η Ιουλίου.

Η δεύτερη δόση θα πρέπει να πληρωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου και η τρίτη στις 30 Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρουν τα forologikanea, οι φορολογούμενοι μπορούν να βάλουν επίσης τον ΕΝΦΙΑ –όπως και κάθε βεβαιωμένη οφειλή προς τις ΔΟΥ– σε 9 έως 12 άτοκες δόσεις.

1. Τράπεζα Πειραιώς

Οι πιστωτικές κάρτες της Πειραιώς δίνουν στους κατόχους τους τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τον Φόρο Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων, τον ΕΝΦΙΑ και τις υπόλοιπες βεβαιωμένες οφειλές προς τη ΔΟΥ –που δεν βρίσκονται σε ρύθμιση –με έως και 12 άτοκες δόσεις. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να επωφεληθούν και από τις εκπτώσεις που προσφέρει το δημόσιο για τις εφάπαξ πληρωμές.

Εξαιρούνται ο Φόρος Εισοδήματος Νομικών Προσώπων, το ΦΠΑ και το ΕΝΦΙΑ Νομικών Προσώπων.

Οι πληρωμές σε δόσεις μπορούν, εκτός από τα καταστήματα της Πειραιώς, να πραγματοποιηθούν και μέσω των υπηρεσιών winbank και winbak easypay.

2. Eurobank

Οι πελάτες της Eurobank μπορούν να εξοφλήσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις με οποιαδήποτε κάρτα της τράπεζας με έως και εννέα άτοκες δόσεις.

Μέσω της πιστωτικής κάρτας, οι φορολογούμενοι έχουν 2 εναλλακτικές:

• Να εξοφλήσουν την οφειλή τους στην εφορία εφάπαξ, χρεώνοντας το συνολικό ποσό στην κάρτα τους σε έως και 9 άτοκες δόσεις. Έτσι, επωφελείστε τυχόν ειδικής έκπτωσης που ισχύει για εφάπαξ καταβολές.

• Να εξοφλήσουν μία ή περισσότερες επιμέρους δόσεις της εφορίας, χρεώνοντας το ποσό της κάθε δόσης στην κάρτα σας σε έως και 9 άτοκες δόσεις. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, εξασφαλίζετε την επέκταση της διάρκειας αποπληρωμής και την περαιτέρω μείωση του ποσού της δόσης.

Για παράδειγμα, ενώ η εφορία δίνει τη δυνατότητα αποπληρωμής του Φόρου Εισοδήματος έως και σε 3 διμηνιαίες δόσεις, οι κάτοχοι πιστωτικής κάρτας μπορούν να χρεώσουν την κάθε επιμέρους δόση στην κάρτα τους και να την αποπληρώνουν σε 9 άτοκες δόσεις.

3. Alpha Bank

Εάν εξοφλήσετε τις φορολογικές οφειλές σας με τις πιστωτικές κάρτες της Alpha Bank, εκτός από το ότι δεν θα επιβαρυνθείτε με τόκους, θα μαζέψετε και πόντους στο πλαίσιο του Προγράμματος Επιβράβευσης Bonus.

Η τράπεζα προσφέρει στους πελάτες της 9 άτοκες δόσεις για εξόφληση των οφειλών προς το Δημόσιο. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι βεβαιωμένες οφειλές προς τη ΔΟΥ, τα τέλη κυκλοφορίας, οι εισφορές και τα τέλη επιτηδεύματος, η περαίωση, το τέλος υπαγωγής στη ρύθμιση αυθαιρέτων κ.α.

4. Εθνική Τράπεζα

Οι πελάτες της Εθνικής Τράπεζας μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους στην εφορία με 12 άτοκες δόσεις και, επιπλέον, να βραβευτούν με πόντους μέσω του προγράμματος επιβράβευσης Go4More.

Η προσφορά ισχύει για πληρωμές στο δίκτυο καταστημάτων, μέσω του i-bank Internet Banking και του i-bankSimple Pay, καθώς και με τη χρήση πιστωτικών καρτών.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...