Menu
RSS
Πέμπτη, 18/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πρέπει να μάθουμε να λέμε "ΌΧΙ" σε ό,τι θέλει να μάς σκλαβώσει...

Πρέπει να μάθουμε να λέμε "ΌΧΙ" σε ό,τι θέλει να μάς σκλαβώσει...
Ζούμε δύσκολους καιρούς, έχοντας να αντιμετωπίσουμε ανάμεσα μας πολλά θηρία "μεταμφιεσμένα" με λάμψη... Διότι το χειρότερο της σημερινής εποχής, είναι πως ο πόλεμος γίνεται μεταξύ μας…


Ας αποφασίσει, ο καθένας μόνος του και να αρχίσει να πλάθει μονάχα με τη δύναμη του έναν κόσμο που να μην ντροπιάζει την καρδιά του, όπως έλεγε ο αγαπημένος μου Νίκος Καζαντζάκης.

Πρέπει να μάθουμε να λέμε "ΌΧΙ" σε ό,τι θέλει να μας σκλαβώσει... Διότι η έννοια της Ελευθερίας δεν εντάσσεται μόνο στις πολιτικές εξελίξεις αλλά και στις παραπεταμένες πολύτιμες "Ανθρώπινες σχέσεις"!

Οι επενδύσεις, στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας, όπως και σε όλο τον κόσμο, πρέπει πρώτα να ξεκινούν από τις "Ανθρώπινες σχέσεις" και μετά αφού είναι τόσο αναγκαίο να φτάνουν στο ... διάβολο που λέγεται "χρήμα"...

Γνωρίζετε καλά πως το αποτέλεσμα για το ποιός κερδίζει και το ποιος χάνει. ..είναι σχετικό... Αν όμως πρέπει να γίνει " ταμείο"...το μόνο σίγουρο είναι πως το αποτέλεσμα προκύπτει από το σύνολο και όχι από την μονάδα.

Βέβαια, ο Έλληνας έχοντας πάντα την καρδιά του ορθάνοικτη γνωρίζει πως με αυτό το προσόν η καρδιά δεν κάνει ρυτίδες! Μόνο τα πρόσωπα γερνάνε..

Χρόνια Πολλά σε όλους τους Έλληνες του κόσμου. Το «ΟΧΙ» του ‘40 ας μάς δώσει ένα καλό μάθημα και ας φρεσκάρει τη μνήμη μας, να μάς κάνει να νιώσουμε περήφανοι και να εκτιμήσουμε καταγωγή μας, το ήθος μας, την τόλμη μας, την ειλικρίνειά και την έννοια της Ελευθερίας!

Και να είμαστε ικανοί ακόλουθοι της Ιστορίας της Ελλάδας, χωρίς κάποια στιγμή να τρίζουν τα κόκαλα των προγόνων μας… «Το ΟΧΙ πρέπει να μάθουμε να το φωνάζουμε δυνατά… γιατί Ελεύθερος ζει κάποιος, όταν η καρδιά του χαμογελά ακόμα και στα πιο δύσκολα, έστω ακόμα κι αν πλησιάζει κοντά στο θάνατο …».

Έλλη Αρτοπούλου

2 σχόλια

  • Αντώνης Π. Αθήνα
    Αντώνης Π. Αθήνα Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014 13:59 Σύνδεσμος σχολίου

    Κυρία Αρτοπούλου σας αξίζουν συγχαρητήρια για το άρθρο σας. Οι νέοι άνθρωποι πρέπει να σκέφτονται και να πράττουν με προοπτική εξέλιξης στην ενδυνάμωση των ανθρώπινων σχέσεων.
    Η Ελλάδα είναι στα χέρια των νέων .Θα πρέπει να τολμήσουν την αλλαγή με την σωστή συμπεριφορά και να αφήσουν τα όπλα στην άκρη...

  • Αλέξανδρος
    Αλέξανδρος Τρίτη, 28 Οκτωβρίου 2014 22:27 Σύνδεσμος σχολίου

    Ελευθερία. Οι Έλληνες πολέμησαν για να την απολαμβάνουμε σήμερα. Πρέπει να την διατηρήσουμε . Πρέπει.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...