Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Παράδεισος χαλάρωσης και σπάνιας γευσιγνωσίας το ιχθυοτροφείο πέστροφας στην ορεινή Γορτυνία! (vd)

Παράδεισος χαλάρωσης και σπάνιας γευσιγνωσίας το ιχθυοτροφείο πέστροφας στην ορεινή Γορτυνία! (vd)
Γνωρίζετε ότι υπάρχει ιχθυοτροφείο πέστροφας, στα όρια Σταυροδομίου και Καλλιανίου, στην ορεινή Γορτυνία;
Ο λόγος για τη «γούρνα Σταυροδρομίου» την οποία παρουσιάζει σήμερα το «Καλημέρα Αρκαδία» και οι «Έλλη...νες»!
Η Έλλη Αρτοπούλου συνάντησε στη «Γούρνα» τον κ. Ηλία Παπαγεωργίου ο οποίος μάς ξενάγησε στο μέρος στο οποίο μπορούμε να απολαύσουμε τη λεγόμενη «γλυκιά πέστροφα».
«Η ποιότητα της πέστροφας οφείλεται κατά κύριο λόγο στο νερό και μετά τις τροφές» λέει ο ίδιος.
Η ιδέα για το πεστροφείο, ξεκίνησε το 1975 ξεκίνησε, από ένα σχολικό βιβλίο της κόρης του που είχε διαβάσει ο κ. Παπαγεωργίου και το βιβλίο μιλούσε για «ψάρι του γλυκού νερού».
Ο κ. Παπαγεωργίου είχε μία βιοτεχνία πλεκτών στην Τρίπολη, έπεισε με δυσκολία τη γυναίκα του, για να αφήσουν την Τρίπολη και να πάνε για κάτι πολύ άγνωστο στη Γορτυνία.
Μάλιστα, ο ίδιος εξιστορεί πως ξεκίνησε αυτή την προσπάθεια και πόσο «ξένα» ήταν για τον ίδιο όλα αυτά, εξηγώντας ότι αρχικά –μη γνωρίζοντας- αντί για πέστροφες, έβαζε γόνους βατράχων!
Τελικά, έκανε την αίτησή του, πήρε τους πρώτους γόνους από τα Γιάννινα και ξεκίνησε την προσπάθειά του.
Ουσιαστικά, ο κ. Παπαγεωργίου ξεκίνησε σιγά –σιγά, από το 1978. Η ταβέρνα άνοιξε το 1985 και λειτουργεί πάντα από 1η Μάη μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.
Σε όλη την Αρκαδία, είναι το μοναδικό ιχθυοτροφείο πέστροφας.
Από το σημείο, έχουν περάσει γνωστοί καλλιτέχνες, όπως ο Χρήστος Νικολόπουλος, η Κωνσταντίνα, ο Στέλιος Διονυσίου, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, η Μαίρη Λίντα και πολιτικά πρόσωπα, όπως ο Γρηγόρης Νιώτης, ο Γιώργος Δασκαλάκης, ο Πέτρος Τατούλης, ο μακαρίτης Σπύρος Γιαννόπουλος και πολλά άλλα πρόσωπα.
Στο πεστροφείο, πάει κόσμος από όλα τα μέρη της Πελοποννήσου και από το εξωτερικό.
Αυτό που δεν θα ξεχάσει ποτέ ο κ. Παπαγεωργίου είναι πως ξεκίνησε αυτή την προσπάθεια. «Αν ήξερα ότι υπήρχε τόση δυσκολία, δεν θα ξεκινούσα» λέει χαρακτηριστικά.
Ο κ. Παπαγεωργίου ξενάγησε την Έλλη Αρτοπούλου μέσα στο πεστροφείο, με την πηγή που βγαίνει το νερό. Εξηγεί με λεπτομέρειες που από πού ξεκινά ο γόνος και πως μετά από μήνες, γίνεται η διαλογή.
Μπροστά στην κάμερα, ο κ. Παπαγεωργίου, ψαρεύει πέστροφες, οι οποίες στη συνέχεια καθαρίζονται και είναι έτοιμες για ψήσιμο ή τηγάνισμα, ανάλογα με το τι θέλει ο πελάτης...
Τα «μυστικά» του ψησίματος μάς αποκαλύπτει ο κ. Μπάμπης!
 
«Ένας παράδεισος χαλάρωσης, αλλά & σπάνιας γευσιγνωσίας, στην "απαράμιλλη ομορφιά" της Ορεινής Γορτυνίας, με χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο μιας & συγκαταλέγεται στα ελάχιστα στο είδος του, αλλά είναι το μοναδικό στην Αρκαδία!
Αξίζει όλοι να το επισκεφτείτε για να απολαύσετε μια μοναδική εμπειρία, γευόμενοι τη γλυκιά πέστροφα και απολαμβάνοντας το μοναδικό, καταπράσινο τοπίο που σπάνια συναντά κανείς»
Έλλη Αρτοπούλου

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...