Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Οι «Έλλη… νες» παρουσιάζουν την ομάδα που ετοίμασε τον Επιτάφιο με τις 550.000 πέρλες! (vd)

Οι «Έλλη… νες» παρουσιάζουν την ομάδα που ετοίμασε τον Επιτάφιο με τις 550.000 πέρλες! (vd)
Τη θέση του, στο κέντρο του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Βασιλείου Τρίπολης, έχει πάρει ο φετινός εντυπωσιακός Επιτάφιος.
Ἡ βασική σύνθεση του Επιταφίου αποτελείται από τέσσερις παραστάσεις πελεκάνων: «Ὥσπερ Πελεκάν τετρωμένος τήν πλευράν Σου, Λόγε».
Ένα «έργο τέχνης» και φέτος με 550.000 πέρλες, παράδειγμα εθελοντισμού και επίτευξης ενός κοινού σκοπού.
Όλοι οι «Έλλη...νες» για εμένα είναι σημαντικοί. Από την πρώτη του εκπομπή, ως και σήμερα. Όμως, τολμώ να χαρακτηρίσω ως την πιο συγκινητική μου εκπομπή, τη σημερινή. Υπέροχο συναίσθημα έζησε η ψυχή μου με τον πατέρα Ιωάννη Σουρλίγγα και την υπέροχη ομάδα που τον πλαισιώνει.
Πέρυσι, τον ίδιο καιρό, ένιωθα πως ίσως οι ελπίδες για ανθρωπιά εκμηδενίζονταν, παρατηρώντας τον κόσμο πολλές φορές να μην εκτιμά τίποτα... Να χαίρετε μόνο για την ύλη, τον οποίο θεωρώ... κακό οιωνό, όταν υπερτερεί των αξιών που έχουμε κληρονομήσει και μάς κάνει να διαφέρουμε ως λαό!
Φέτος, ανακάλυψα πως οι άνθρωποι άρχισαν πάλι να έχουν πίστη, ομαδικότητα, θέληση, όρεξη, χαμόγελα, ήθος, αίσθημα συγχώρεσης και κατανόησης και το πιο σημαντικό, την αξία της «προφοράς»!
Εντός του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως, μπροστά από το Ιερό και δίπλα στο στολισμένο με 550.000 πέρλες, επιτάφιο είχα την τιμή να συνομιλήσω με τους ανθρώπους που με πολύ κόπο, στόλισαν τον φετινό επιτάφιο.
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον πατέρα Ιωάννη Σουρλίγγα, την Πρεσβυτέρα, κα Ελένη, την κα Γεωργία, την κα Αθανασία και τον κο Γιώργο Ζαχαρόπουλο για τη θερμή υποδοχή και την ουσιαστική συζήτησή μας για το χρονικό της δημιουργίας του Επιταφίου, αλλά και την κατάθεση συναισθημάτων τους.
Κλείνοντας, αγαπημένοι μου, θα ήθελα να σάς πω πως εάν πράγματι έχετε πίστη στον Θεό, αυτήν την συνέντευξη θα πρέπει να την παρακολουθήσετε. Όσο για εσάς, που η πίστη σας δοκιμάζεται ή ακόμα ίσως δεν υπάρχει, θέλω από καρδιάς μου να σάς ευχηθώ να σάς φωτίσει ο Κύριος και να σας φέρει ανθρώπους κοντά σας, που θα είναι συνοδοιπόροι με ανιδιοτέλεια σε ό,τι καλό ή ό,τι κακό στην ζωή σας και μέσα από εκείνους που θα σάς προσφέρουν τις αξίες που πάντα έχουν στόχο την ανιδιοτελή αγάπη!
Προσωπικά, θέλω να ευχαριστήσω τους δικούς μου ανθρώπους που είναι πάντα πλάι μου, με ανιδιοτέλεια και να ευχηθώ σε όλους μας Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα με όνειρο και ελπίδα η «Ελλάδα μας» να αναστηθεί και μαζί της όλοι οι Έλληνες!»
Το φωτογραφικό υλικό είναι μέσα από τον μοναδικό φακό, του διάσημου φωτορεπόρτερ των επωνύμων, Άγγελο Λίγκα, o οποίος έχει καταγωγή από την Νεστάνη Αρκαδίας και τον ευχαριστώ θερμά.
Έλλη Αρτοπούλου

3 σχόλια

  • petros
    petros Σάββατο, 30 Απριλίου 2016 18:52 Σύνδεσμος σχολίου

    Μπράβο! Πολλά μπράβο!

  • ANONYMOUS
    ANONYMOUS Σάββατο, 30 Απριλίου 2016 17:18 Σύνδεσμος σχολίου

    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΙ ΚΑΤΑΛΆΒΑΤΕ?

  • ,,,,,,
    ,,,,,, Σάββατο, 30 Απριλίου 2016 10:22 Σύνδεσμος σχολίου

    Δυστυχώς αγνοήθηκε το πνεύμα Της Μ,Παρασκευής !! Το συγκλονιστικό δράμα της Σταύρωσης και της αποκαθήλωσης του Θεανθρώπου, δεν συνηγορούν για τέτοιες ματαιόδοξες
    επιδείξεις !! Δεν ταιριάζουν με τη απλότητα και την καρτερικότητα που μαρτύρησε ο Χριστός μας .... Η Υψιστη τιμή , αποδίδεται με κατάνυξη, πίστη και περισυλλογή ,,,,

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...