Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ο Δήμος Γορτυνίας στο διαγωνισμό «Open Public Data Hackathon»

Ο Δήμος Γορτυνίας στο διαγωνισμό «Open Public Data Hackathon»
Transforming Information into Business: Αυτό είναι το μήνυμα του διαγωνισμού «Open Public Data Hackathon», που προκήρυξε το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για πρώτη φορά. Φιλοδοξεί να προσελκύσει το έντονο ενδιαφέρον και την ευρεία συμμετοχή των φορέων και πολιτών, στη βάση της καινοτομίας και τη δημιουργικότητας με την αξιοποίηση των ανοικτών δημόσιων δεδομένων. Πρόκειται για ένα ανοιχτό κάλεσμα προς όλους, προκειμένου να συμμετάσχουν ενεργά και να στηρίξουν δράσεις και πρωτοβουλίες που ενισχύουν την εξωστρέφεια, τη συνεργασία, την ανάδειξη νέων καινοτομιών.
Ο Δήμος Γορτυνίας πρωτοπορεί συμμετέχοντας στον διαγωνισμό με την υπηρεσία OpenDataGortynia.gr που έχει πρόσφατα αναπτύξει και αποτελεί τον επίσημο κατάλογο με “Δημόσια Ανοικτά Δεδομένα” του Δήμου. Στην παρούσα φάση, αξιοποιούνται σύνολα γεωχωρικών δεδομένων του, τα οποία διατίθενται σύμφωνα με τους όρους της Public Domain Dedication and License (PDDL) v1.0, αλλά και δεδομένα προερχόμενα από τοdata.gov.gr(Δασικές Πυρκαγιές, Καταλύματα κ.ά.).
Η εφαρμογή στοχεύει στην από κοινού χρήση τεχνολογιών GIS με καταλόγους Ανοικτών Δεδομένων. Στο πλαίσιο αυτό, ο κατάλογος έχει ολοκληρωθεί με την Υποδομή Γεωχωρικών Πληροφοριών του Δήμου, παρέχοντας δυναμική διασύνδεση των δύο. Με αυτόν τον τρόπο, οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιούν ως πόρους για τα σύνολα γεωχωρικών δεδομένων: απλή και προηγμένη θέαση στη Γεωπύλη, την πιο επικαιροποιημένη έκδοση των γεωχωρικών δεδομένων σε μορφότυπους shapefile, kml, geotiff, τα αρχεία μεταδεδομένων σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Οδηγίας INSPIRE. Για την ανάπτυξη χρησιμοποιήθηκαν λογισμικά ΕΛ/ΛΑΚ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...