Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Λύτρας: «Αίσχος. Ξεπουλάνε το Ξενία Βυτίνας και το Σανατόριο στα Μαγούλιανα και δεν αντιδρά κανεις»!

Λύτρας: «Αίσχος. Ξεπουλάνε το Ξενία Βυτίνας και το Σανατόριο στα Μαγούλιανα και δεν αντιδρά κανεις»!
«Αίσχος είναι η μόνη λέξη που ταιριάζει στην απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ, να ανακοινώσει δήθεν διεθνή διαγωνισμό για την αξιοποίηση των Ξενία Βυτίνας και Σανατορίου της Μάνας. Περί ξεπουλήματος πρόκειται» αναφέρει ο Μίλτος Λύτρας, σε γραπτή παρέμβασή του, μετά την αποκάλυψη του www.kalimera-arkadia.gr.

Και προσθέτει: «Η αιμορραγούσα Γορτυνία, που δεν βλέπει ούτε μια δημόσια επένδυση θα σωθεί με το γνωστό μοντέλο ανάπτυξης: Δώστε μας τζάμπα τα φιλέτα δε σας δίνουμε δραχμή και για τα επόμενα 50 έτη θα σας δίνουμε ψίχουλα από όσα παίρνουμε από την αξιοποίηση των φιλέτων.

Αίσχος ταιριάζει και στην από καιρό τώρα στάση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Γορτυνίας, που μάλλον ακόμα γλεντά την νίκη του. Δεν έχω ακούσει καμιά δημόσια τοποθέτηση του Δημάρχου (για τον οποίο πλέον δεν θα αναφέρω ούτε το όνομά του αλλά θα τον αποκαλώ ο ακατανόμαστος καθώς προεκλογικά δήλωσε πως με τόσες αναφορές στο πρόσωπό του κόντεψε να πεθάνει) για το εναλλακτικό σχέδιο του ΔΗΜΟΥ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ για την αξιοποίηση των δύο μοναδικής αξίας κτιρίων. Που φυσικά όποιος τα έχει επισκεφτεί και εγώ το έχω κάνει επανειλημμένα θα εντυπωσιαστεί και από τους περιβάλλοντες χώρους που είναι εκατοντάδων στρεμμάτων.

Αναρωτιέμαι τι γνώμη έχουν οι βουλευτές της Αρκαδίας για το θέμα και ειδικά ο Γορτυνιακής Καταγωγής υφυπουργός ανάπτυξης. Συναινεί με το ξεπούλημα του Σανατορίου και του Ξενία;

Θα τρίζουν τα κόκκαλα της μακαρίτισσας της αδερφής του Παύλου Μελά του Μακεδονομάχου που συγκέντρωσε με έρανο τα χρήματα για την οικοδόμηση του Σανατορίου της Μάνας.

Εκεί στο Δήμο Γορτυνίας μάλλον έχουν άλλα σοβαρά θέματα να ασχοληθούν. Βλέπετε είναι πολλά τα 100 εκατομμύρια ευρώ που θα διαχειριστεί η δημοτική αρχή από τον τακτικό προϋπολογισμό και το ΕΣΠΑ τα επόμενα 5 έτη και έχουν ζαλιστεί. Φυσικά φαντάζομαι θα επαναληφθούν τα πανηγυράκια κι αυτό το καλοκαίρι να ξεχάσει ο Γορτύνιος την Εγκατάλειψη, την Ερήμωση τον εμπαιγμό, την αδιαφορία.

Θλίβομαι που δεν ασχολείται κανείς σοβαρά. Κι όχι γιατί δεν είναι εφικτή μια άλλη αξιοποίηση των κτιρίων αλλά γιατί κανείς δεν την προωθεί. ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ Η ΓΟΡΤΥΝΙΑ ΑΛΛΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ !! ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟ ΣΑΝΑΤΟΡΙΟ ΜΑΝΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ στο πρότυπο των προπονητικών κέντρων του Καρπενησίου και το ΞΕΝΙΑ να γίνει το επίκεντρο των ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ και του ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΑΓΓΟΡΤΥΝΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.

Έλεος πια!! Όχι άλλο κάρβουνο στη Γορτυνία. Οι δε Ρώσοι, άραβες και άλλοι δισεκατομμυριούχοι επισκέπτες της Γορτυνίας, να πηγαίνουν για διαμονή στα ξενοδοχεία του Μανιάτη ή στο πεντάστερο ξενοδοχείο που ολοκληρώνει ο Μαλεβίτης στου Ράδου!!

Εδώ και τώρα να γίνουν επενδύσεις στην Γορτυνία!!»

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

12 σχόλια

  • Ανυποψίαστος Γορτυνιος
    Ανυποψίαστος Γορτυνιος Παρασκευή, 04 Ιουλίου 2014 17:11 Σύνδεσμος σχολίου

    Αγαπητε Μίλτο,
    Στα σαράντα χρόνια της ζωής σου, πόσα το σανατόριο ήταν εν λειτουργία; Το Ξενία Βυτίνας λειτούργησε (αν θυμάμαι καλα το 1992-93) κι απο τότε τίποτα. Μόνο λόγια για εκμετάλλευση, είτε από νομάρχες που στήριζες (μαυρος Πητ) και δημάρχους που συνεργάζεσαι (Κοκος & Σακελλαρίου).
    Δεν διαφωνώ στον όρο ξεπούλημα γιατί αυτό ακριβώς είναι. Όλα τα Ξενία της Ελλάδας, οι παραλίες, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ κλπ. ξεπουλούνται αντι "πινακίου φακής"
    Απλά "παρεμβάσεις" τέτοιου ύφους είναι το λιγότερο αστείες.
    Δεν πείθεις με τετοιού είδους επικοινωνιακά (ο θεος να τα κάνει) παιχνίδια.

  • ΡΕΠΠΑΣ
    ΡΕΠΠΑΣ Παρασκευή, 04 Ιουλίου 2014 16:48 Σύνδεσμος σχολίου

    ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΜΑΝΤΡΙΑ ΓΙΑ ΓΙΔΟΠΡΟΒΑΤΑ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ!!! ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΤΗ ΓΟΡΤΥΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.

  • ΡΕΠΠΑΣ
    ΡΕΠΠΑΣ Παρασκευή, 04 Ιουλίου 2014 16:16 Σύνδεσμος σχολίου

    ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΜΑΝΤΡΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΒΑΤΑ!!! ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΕΙ Η ΓΟΡΤΥΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.

  • Αντώνης Παπαντωνίου
    Αντώνης Παπαντωνίου Πέμπτη, 03 Ιουλίου 2014 18:58 Σύνδεσμος σχολίου

    Μπράβο και καιρός ήταν. Να δοθούν σε ιδιώτες και να αξιοποιηθούν. Δηλαδή τόσα χρόνια που ερημώνουν είναι καλλίτερα. Όσον αφορά στους γραφικούς που μας ταλαιπωρούν τόσα χρόνια καιρός είναι να τους στέλνουμε έναν έναν σπίτι τους. Όσο απαντάς στις βλακείες τους τόσο τους δίνεις αξία....

  • ΓΕΡΟ ΣΤΕΜΝΙΤΣΙΩΤΗΣ
    ΓΕΡΟ ΣΤΕΜΝΙΤΣΙΩΤΗΣ Πέμπτη, 03 Ιουλίου 2014 15:51 Σύνδεσμος σχολίου

    προς χαχαχα χα χα
    πολύ υψηλό επίπεδο σχολίου.. επίπεδο ψηφοφόρου της εξουσίας. Έτσι ναι βοηθάτε στην αναβάθμιση του δήμου .!!!!!!

  • SXOLIASTIS
    SXOLIASTIS Πέμπτη, 03 Ιουλίου 2014 15:37 Σύνδεσμος σχολίου

    ΑΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΗΣ ΕΡΓΟΝ .ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΩΝ ΛΑΓΚΑΔΙΩΝ ΠΟΥ ΡΗΜΑΖΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΩΛΗΘΕΙ. Η ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΗ ΚΑΙ ...ΔΕΝ ΒΑΡΙΕΣΙΑ ΚΑΗΜΕΝΕ.... ΛΟΓΙΚΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΘΕΡΙΕΥΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ.Η ΓΟΡΤΥΝΙΑ ΕΧΕΙ ΨΗΛΑ ΤΟΝ ΔΕΙΚΤΗ ΑΥΤΟΝ

  • χαχαχα!
    χαχαχα! Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2014 22:37 Σύνδεσμος σχολίου

    Ακόμα τσούζει Λύτρα? Χαχαχαχαχαχαχααχαχαχαχαχαχαχα!

  • μ
    μ Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2014 18:34 Σύνδεσμος σχολίου

    καντε κατι για τον τοπο βρε,πριν μεινουν λιθαρια μονο..
    μεσηλιξ εκ μυγδαλιας

  • ΓΕΡΟΣ ΑΠΟ ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ
    ΓΕΡΟΣ ΑΠΟ ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2014 16:15 Σύνδεσμος σχολίου

    ΣΩΣΤΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΓΔΑΛΙΑ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ ΩΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ. ΕΧΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ . ΜΠΡΑΒΟ ΝΕΕ !!!!!!!

  • panagiotis
    panagiotis Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2014 15:51 Σύνδεσμος σχολίου

    κ Λυτρα
    Ο ορισμος του Λαικισμου ειναι να ξεσηκωνεις την κοινη γνωμη για το τιποτα .
    Απλα ερωτηματα θετω ως νεος :
    1.Ποια ειναι η αξια του σανατοριου και ποια ειναι η αξια ενος οικοπεδου διπλα ακριβως που ειναι ιδιας εκτασης αλλα το εχει ενας ιδιωτης .
    Απαντηση : Σημερα παρα μα παρα πολυ μικρη .
    2. Ποια ειναι η αξια του ΕΟΤ στη Βυτινα που τοσα χρονια κανεις δεν ενδιαφερεται γιατι θα χασει λεφτα .
    Απαντηση :Παρα πολυ μικρη γιατι και οι αλλες επιχειρησεις ιδιωτων που εκαναν επενδυσεις με επιχορηγηση τον αναπτυξιακο νομο δεν ειναι βιωσιμες .
    Γιατι παραπλανειτε τους Αρκαδες θεωρηται οτι δεν ειναι ευφυης και οτι θα τους κλεψετε την ευνοια τους λεγοντας τους αερολογιες .
    Γιατι δεν επενδυετε τα δικα σας χρηματα αφου εχετε ιδεες που θα αποδωσουν .
    Γιατι κανετε απαιδευτες προτασεις και δεν δινετε ουτε ενα ευρω για την ορθοητα τους .
    Εσεις κ. Λυτρα θα τα αγοραζατε με ενα ευρω αυτα τα δυο ακινητα και τι θα κανατε για να παρετε πισω την επενδυση που θα κανετε για να τα ολκληρωσετε και να τα λειτουργησετε ?
    Αν δεν μπει κανενας πελατης μεσα για αυτο που υποστηριζεται οτι πρεπει να γινει τι θα κανετε θα γραψετε ενα αρθρο για το ποσο λαθος κανατε σημερα που γραψατε το παραπανω αρθρο .
    Ενας νεος εκ Μυγδαλιας Αρκαδιας

  • Οχι άλλο Λύτρα!
    Οχι άλλο Λύτρα! Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2014 15:46 Σύνδεσμος σχολίου

    Ρε παιδιά! Αντί να χαίρεστε που αυτά τα κτίρια θα βγούν απο την αφάνεια και την ερήμωση εσείς πάλι λαϊκίζετε! Μπράβο τι να πω! Και εσυ ρε Λύτρα δεν σου έφτανε το φιάσκο και το ρεζιλίκι που έπαθες στις εκλογές? Τι θες και βγαίνεις? Νομίζεις οτι θα κερδίσεις τίποτα? άντε οι 98 να γίνουν 99! Αλλα πρόσεξε μην γίνουν 3!

  • θαυμαστρια λύτρα
    θαυμαστρια λύτρα Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2014 15:05 Σύνδεσμος σχολίου

    μπραβο ρε λυτρα αλανι !!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...