Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εθελοντές καθάρισαν το μονοπάτι στο φαράγγι του Λούσιου ποταμού (εικόνες)!

Εθελοντές καθάρισαν το μονοπάτι στο φαράγγι του Λούσιου ποταμού (εικόνες)!

Η ισχύς εν τη ενώσει… Τη Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014, πρωί πρωί, πρωτοφανής για την περιοχή μας, αριθμός εθελοντών  καθάρισαν το μονοπάτι στο φαράγγι του Λουσιου, αποδεικνύοντας εμπράκτως την ευαισθησία τους για το Περιβάλλον, την αγάπη τους για το Τόπο μας και το αίσθημα κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης.


Οι εθελοντές, μικροί και μεγάλοι, με τη σύμπραξη και συμπαράσταση του Δήμου Γορτυνίας, που πάντα αγκαλιάζει τέτοιες πρωτοβουλίες, εφοδιασμένοι με γάντια και σακούλες, χλοοκοπτικά, αλυσοπρίονα, πριόνια, βατοκόπτες, αλλά κυρίως εφοδιασμένοι με πείσμα και θέληση, έκοψαν τα κλαδιά και τα χορτάρια, συνέλλεξαν  τα απορρίμματα, έδιωξαν πέτρες και βράχους που είχαν κλείσει όλο το μονοπάτι, ξεκινώντας από το Μουσείο Υδροκίνησης και φτάνοντας  έως την Αρχαία Γόρτυνα!

Αδιαμφισβήτητο γεγονός, ότι στη σημερινή τεχνοκρατούμενη κοινωνία που ζούμε, με τους ξέφρενους και αγχωτικούς ρυθμούς ζωής, με την παγκοσμιοποίηση της αγοράς και με την άμβλυνση των ηθικών φραγμών, η έννοια της συμμετοχής και του ανθρωπισμού έχουν δυστυχώς παραμεριστεί πρώτα από την καρδιά και μετά από το νου των σύγχρονων ανθρώπων, ιδιαίτερα όσων ζούνε σε μεγαλουπόλεις. Ο εθελοντισμός ως μια έκφανση της προσφοράς έχει με τη σειρά του υποστεί σταδιακή αλλοίωση τόσο ως προς την ένταση, όσο και ως προς το περιεχόμενό του.

Για το λόγο αυτό πιο πολύ θα πρέπει, όλοι εμείς, που καθόμαστε στο σπίτι μας στην ηρεμία μας, στο καναπέ μας και απολαμβάνουμε το καφεδάκι μας και τη ωραία ταινία που έχει στη τηλεόραση,  τουλάχιστον, να  αποδώσουμε τα εύσημα μας για την πρωτοβουλία του εθελοντικού καθαρισμού, σε όλους όσους συμμετείχαν και βοήθησαν με όποιο τρόπο μπορούσαν σ’ αυτή τη δράση.

Ένα μεγάλο μπράβο και ένα πιο μεγάλο ευχαριστώ από όλους μας σε όλους σας!!!
Τώρα λοιπόν,  που το μονοπάτι καθαρίστηκε πλήρως και είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους λάτρεις της Φύσης να το περπατήσουν και να απολαύσουν τη μοναδική ομορφιά του, απλώς ….
Σας περιμένουμε!!!!

Παναγιώτης Κουστένης
"ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ"
ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...