Menu
RSS
Τρίτη, 23/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ο Νίκος Ξυδάκης στο Φεστιβάλ Λίμνης Λάδωνα!

Ο Νίκος Ξυδάκης στο Φεστιβάλ Λίμνης Λάδωνα!
Ο Νίκος Ξυδάκης, ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες της σύγχρονης ελληνικής μουσικής με διαχρονικές και ιδιαίτερες εμπνεύσεις, θα βρεθεί στις 9 Αυγούστου, στο Φεστιβάλ της Λίμνης Λάδωνα, που πραγματοποιείται στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Γορτυνίας, δημιουργώντας μια ιδιαίτερη συναυλία, μέσα σε ένα μαγευτικό φυσικό τοπίο.


Η μουσική του Νίκου Ξυδάκη, καθώς έχει ζήσει τα παιδικά του χρόνια στο Κάιρο, φέρει την ευωδιά της ατμόσφαιρας της Ανατολής, αλλά και στοιχεία της Δύσης. Με τους εξαιρετικούς συνεργάτες και μουσικούς του, ο Ξυδάκης θα μας ταξιδέψει με τις μελωδίες του, ξεκινώντας από την «Αρχή των Τραγουδιών» και συνεχίζοντας με σημαντικούς σταθμούς στην πορεία του, ξεδιπλώνοντας μία αγαπημένη του μουσική διαδρομή, από την «Εκδίκηση της Γυφτιάς» στα τραγούδια της Σαπφούς και στο «Γρήγορα η ώρα πέρασε», από το «Ερωτικό» του Ν. Λαπαθιώτη σε τραγούδια που συνέθεσε σε στίχους και ποιήματα των Γ. Βιζυηνού, Μ. Γκανά, Δ. Καψάλη, Θ. Γκόνη.
Μια συναυλία με διαφορετικό και ιδιαίτερο χρώμα, με αγαπημένα τραγούδια, ερμηνευμένα με τον ιδιαίτερο τρόπο του Νίκου Ξυδάκη.

Μαζί του στο τραγούδι η Νάνα Μπινοπούλου και οι μουσικοί:
Δημήτρης Μπουζάνης: πιάνο
Δημήτρης Χουντής: σαξόφωνο
Γιώργος Διαμαντόπουλος: πλήκτρα
Γιάννης Μουτσάκης: κρουστά
Στέφανος Δορμπαράκης: κανονάκι

«Στην αρχή των Τραγουδιών»
Σάββατο 9 Αυγούστου 2014
Ώρα 21.30

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...