Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Στιγμές από τις εκδηλώσεις που οργάνωσαν τα «Άνθη της Πέτρας» στα Λαγκάδια (εικόνες)

Στιγμές από τις εκδηλώσεις που οργάνωσαν τα «Άνθη της Πέτρας» στα Λαγκάδια (εικόνες)
Η Κίνηση Πολιτών ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ διοργάνωσε το περασμένο Σάββατο και για δεύτερη συνεχή χρονιά, μια σειρά εκδηλώσεων στα Λαγκάδια Αρκαδίας με μεγάλη επιτυχία.


Στην ημερίδα που είχε ως θέμα τις παρεμβάσεις για την αποκατάσταση της φυσιογνωμίας των παραδοσιακών οικισμών αναδείχθηκε το σημαντικό απόθεμα των Λαγκαδίων στον τομέα της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής από τον Αργύρη Πετρονώτη, ενώ οι εισηγήσεις του προέδρου του Διαζώματος Σταύρου Μπένου και της Κοσμήτορος της Σχολής Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ Ελένης Μαΐστρου, έδωσαν το πλαίσιο των αναγκαίων παρεμβάσεων.

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας Γιάννης Γιαννόπουλος τόνισε την ανάγκη συνεργασίας όλων των φορέων και των πολιτών για την υλοποίηση των σχεδιαζόμενων δράσεων και παρεμβάσεων.

Οι εργασίες της ημερίδας ολοκληρώθηκαν σε συγκινητική ατμόσφαιρα εξαιτίας των τιμητικών διακρίσεων στον Αργύρη Πετρονώτη και τον αείμνηστο Χρήστο Κωνσταντινόπουλο. Ακολούθησε μια μαγική βραδιά για εκατοντάδες πολίτες στην αυλή του Αι Γιώργη, που ταξίδεψαν στους δρόμους της μουσικής μαζί με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων και τους μουσικούς του, ενώ πριν την έναρξη της συναυλίας, ο Πρόεδρος της Κίνησης Γιάννης Τσιαούσης ευχαρίστησε το Δήμο Γορτυνίας, τα Ξενοδοχεία Μανιάτη και το Λουδοβίκο των Ανωγείων για τη σημαντική συμβολή τους στη διοργάνωση των εκδηλώσεων.
Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν όχι μόνο οι πολίτες της περιοχής, αλλά όπως τονίζουν οι διοργανωτές, και πολίτες από άλλες περιοχές, ενώ παρευρέθησαν ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάς, ο Διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη Άγγελος Δεληβοριάς, καθηγητές του Πολυτεχνείου και άλλων Πανεπιστημιακών Σχολών και άλλοι άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...