Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Το βιβλίο του Βασίλειου Σκολαρίκου παρουσιάστηκε στη Δημητσάνα (εικόνες)

Το βιβλίο του Βασίλειου Σκολαρίκου παρουσιάστηκε στη Δημητσάνα (εικόνες)

Το βράδυ της Τετάρτης 13 Αυγούστου 2014, στο Δημοτικό Θέατρο της Δημητσάνας "Μίκης Θεοδωράκης" έγινε παρουσίαση του βιβλίου του Βασιλείου Σκολαρίκου "Δημοτική, Πολιτική και Οικονομική Πορεία της Δημητσάνας και της Γορτυνίας την περίοδο 1800-1945, μέσα από ανέκδοτες επιστολές και έγγραφα", που οργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Δημητσάνας.

Μίλησαν για το βιβλίο ο κ. Ηλίας Γιαννικόπουλος, δικηγόρος-λογοτέχνης, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Εδιμβούργου, η κ. Δήμητρα Αγγελοπούλου φιλόλογος- διδάκτωρ της Φιλοσοφικής σχολής Αθηνών και ο συγγραφέας του βιβλίου κ. Βασίλειος Σκολαρίκος.

Συντονιστής ήταν ο κ. Νικόλης Φίλης συγγραφέας-εκδότης της εφημερίδας "Ζάτουνα". Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως ο οποίος συνεχάρη τον συγγραφέα για το έργο του και του έδωσε πολλές ευχές για το επόμενο.

Επίσης παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, του Τοπικού Συμβουλίου και πολιτιστικών φορέων της περιοχής. Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης η χορευτική ομάδα των παιδιών της Δημητσάνας χόρεψε παραδοσιακούς χορούς απ' όλη την Ελλάδα.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου ο συγγραφέας παραχώρησε στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου-Νηπιαγωγείου Δημητσάνας. Η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ροδόπη Ραχμανίδου μίλησε για το βιβλίο και ευχαρίστησε θερμά τον συγγραφέα για την ευγενική του χειρονομία. Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκαν γλυκίσματα με την χορηγία των επαγγελματιών της Δημητσάνας.

 (To κείμενο και οι φωτογραφίες είναι της Μαρίνας Διαμαντοπούλου).

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...