Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ανάπτυξη της λίμνης Λάδωνα χωρίς δρόμο … δεν γίνεται! (vd)

Ανάπτυξη της λίμνης Λάδωνα χωρίς δρόμο … δεν γίνεται! (vd)
Με την ευκαιρία του καθαρισμού της τεχνητής λίμνης του Λάδωνα, την Κυριακή στη Γορτυνία, τέθηκε ξανά ο προβληματισμός για την αναγκαιότητα να αξιοποιηθεί η συγκεκριμένη περιοχή.
Για να γίνει όμως αυτό χρειάζεται … πολλή δουλειά, αφού ούτε σύγχρονο οδικό δίκτυο υπάρχει, ούτε ιδιωτικές επενδύσεις μπορούν να γίνουν, για να μπορέσουν να δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές, ώστε να αναπτυχθούν μορφές εναλλακτικού τουρισμού.
Στις δηλώσεις του, ο Αντιδήμαρχος Γορτυνίας Λάμπης Μπαξεβάνος μίλησε για τις μελέτες, που έχει προχωρήσει ο Δήμος Γορτυνίας μαζί με το Μετσόβιο Πολυτεχνείο, σχετικά με την ανάπτυξη της περιοχής του Λάδωνα και είπε ότι είναι ένα δύσκολο κομμάτι. Τόνισε ότι χρειάζεται δρόμος και ότι μπορούν να αναπτυχθούν διάφορες μορφές εναλλακτικού τουρισμού.
«Υπάρχει η δυνατότητα αν βελτιωθεί ο δρόμος πρόσβασης και υπάρξουν ιδιωτικές επεμβάσεις, η λίμνη να πάρει την αίγλη της λίμνης Πλαστήρα» είπε ο Γ. Σταθάς από τη ΔΕΗ.
«Αξίζει να την αναδείξει ως τόπο τουριστικού προορισμού», τόνισε ο Ανδρέας Λυκουρεντζος.
Ενώ, η Ελένη Παπαγιάννη, εκπροσωπώντας του συλλόγους του τέως Δήμου Κοντοβάζαινας, είπε ότι «θα μπορούσε να είναι ένας καταπληκτικός πόλος έλξης για τους τουρίστες, εφόσον υπάρξουν κάποια έργα υποδομής. Το πρώτο και σημαντικότερο είναι ο δρόμος.
Η περιοχή ενδείκνυται για καγιάκ, ράφτινγκ, βαρκάδα, για χαλαρωτικούς περιπάτους και για πολλά είδη εναλλακτικού τουρισμού. Ήδη στη Δάφνη υπάρχουν εγκαταστάσεις για τα καγιάκ».
Στο βίντεο μιλούν κατά σειρά ο Αντιδήμαρχος Γορτυνίας Λάμπης Μπαξεβάνος, ο διευθυντής της ΔΕΗ Λάδωνα, Γιάννης Σταθάς, ο βουλευτής Αρκαδίας Ανδρέας Λυκουρέντζος και τέλος η Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων τέως Δήμου Κοντοβάζαινας, Ελένη Παπαγιάννη.

2 σχόλια

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...