Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Η Γορτυνία … νοσεί» γράφουν «Τα Μαγούλιανα»!

«Η Γορτυνία … νοσεί» γράφουν «Τα Μαγούλιανα»!
Αυτός είναι ο τίτλος στο κεντρικό θέμα της τριμηνίας έκδοσης της εφημερίδας «Τα Μαγούλιανα». Η Αγγελική Κοσιαβέλου γράφει ότι «το αγροτικό ιατρείο και τον «αγροτικό» γιατρό τα ξέχασαν νωρίς οι Μαγουλιανίτες.
Σήμερα μας λένε, καλό το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), αλλά ακόμα καλύτερος ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). Τα πράγματα όμως δεν πάνε καλά. Η ακτινογραφία της υγείας στον δήμο Γορτυνίας είναι “μαύρη”. Έχουμε και λέμε:
Δύο -προς το παρόν- τα Κέντρα Υγείας στο δήμο μας, ένα στη Δημητσάνα και ένα στα Τρόπαια. Και τα δύο παλεύουν σήμερα με σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και σε υλικοτεχνική υποδομή.
Τα δύο Κέντρα Υγείας εξυπηρετούνται από ένα ασθενοφόρο. Ας υποθέσουμε ότι βρέθηκε γιατρός και νοσοκόμος, πρέπει να βρεθεί και ασθενοφόρο...
Ας υποθέσουμε ότι σε κάποιον έπεσε το Τζόκερ. Βρέθηκε γιατρός, νοσοκόμος, ασθενοφόρο και ο ασθενής φτάνει στην Τρίπολη. Τα προβλήματα λύθηκαν; Το Παναρκαδικό νοσοκομείο σήμερα παλεύει με σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό και σε υλικοτεχνική υποδομή.
Και μια λεπτομέρεια που κοστίζει ζωές.
Συνήθως οι μόνιμοι κάτοικοι μεταφέρουν τα περιστατικά με ό,τι αυτοκίνητο βρεθεί. Και, ούτε οι αποστάσεις είναι μικρές, ούτε οι δρόμοι οι καλύτεροι…»
«Κατεβάστε» το συνημμένο αρχείο και διαβάστε όλη την εφημερίδα!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...