Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Γορτύνιος θα είναι ο νέος Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος!

Γορτύνιος θα είναι ο νέος Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος!
Εν όψει της λήξης της θητείας του Υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Ιωάννη Παπαδάκη στις 2.3.2015, το Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας αποφάσισε σήμερα να προτείνει στο Υπουργικό Συμβούλιο το διορισμό του κ. Θεόδωρου M. Μητράκου στην ανωτέρω θέση.


Ο κ. Μητράκος έχει γεννηθεί το 1962 στη Δόξα Γορτυνίας και έχει τελειώνει το Λύκειο στα Τρόπαια. Είναι αριστούχος των Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και διδάκτορας του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Μ.A., PhD in Economics). Από το 1997 εργάζεται ως Οικονομολόγος-Ερευνητής στη Διεύθυνση Οικονομικής Ανάλυσης και Μελετών της Τράπεζας της Ελλάδος. Τα τελευταία έξι χρόνια δημιούργησε και ανέπτυξε το Τμήμα Ανάλυσης Αγοράς Ακινήτων της Τράπεζας της Ελλάδος, στo οποίo είναι επικεφαλής μέχρι σήμερα. Έχει επίσης εργασθεί στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) κατά την περίοδο 1987-88, καθώς και στην Διεύθυνση Εθνικών Λογαριασμών της Εθνικής Στατιστικής Αρχής κατά την περίοδο 1989-97. Το 2011 εξελέγη Επίκουρος Καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, ενώ ως Επισκέπτης Καθηγητής έχει διδάξει στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Κατά την περίοδο 2010-11 διετέλεσε αντιπρόεδρος της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου.

Ο κ. Μητράκος έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή συνέδρια και διαθέτει πλούσια ερευνητική και εκπαιδευτική εμπειρία. Το συγγραφικό του έργο (50 και πλέον άρθρα) είναι δημοσιευμένο σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους, ενώ έχει γράψει με συνεργάτες του πέντε βιβλία. Μεταξύ αυτών, «Η μορφολογία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και η διεθνής κρίση», «Structural change and banking employment», καθώς και το βιβλίο «Εκπαίδευση και Αγορά Εργασίας», το οποίο τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών. Η έρευνα του κ. Μητράκου επικεντρώνεται σε θέματα αγοράς εργασίας, ευρωπαϊκής και νομισματικής πολιτικής, διανομής εισοδήματος και αγοράς ακινήτων.

2 σχόλια

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...