Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δημητσάνα: Στιγμές Eπανάστασης υπό τους ήχους της μαύρης μπαρούτης! (εικόνες – βίντεο)

Δημητσάνα: Στιγμές Eπανάστασης υπό τους ήχους της μαύρης μπαρούτης! (εικόνες – βίντεο)
«Λαμπαδηδρομίες» διοργανώθηκαν από τον Πολιτιστικό Αγροτουριστικό Σύλλογο Γυναικών Δημητσάνας, για τρίτη συνεχή χρονιά, με μεγάλη επιτυχία, στις 24 Μαρτίου, στη Δημητσάνα Αρκαδίας, τον τόπο παραγωγής της μπαρούτης, που τροφοδότησε τον Αγώνα του 1821 και τόπο καταγωγής επιφανών  ανδρών της Επανάστασης. 


Παραμονή της εθνικής επετείου και ώρα 8:00μ.μ., σε πλήρες σκοτάδι (αφού ο δημοτικός φωτισμός είχε σβήσει), οι καμπάνες ήχησαν χαρμόσυνα μεταφέροντας το μήνυμα της Επανάστασης του Έθνους. Δεκάδες Δημητσανίτες, και όχι μόνο ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές, ξεχύθηκαν στους δρόμους με δάδες στα χέρια,  τραγουδώντας κολοκοτρωνέϊκα τραγούδια με την συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου Βυτίνας.

Στην κεντρική πλατεία της Δημητσάνας, το συγκεντρωμένο πλήθος έζησε στιγμές επανάστασης υπό τους ήχους της Δημητσανίτικης μαύρης μπαρούτης, ενώ ο ουρανός φωτίστηκε από πυροτεχνήματα και το φλεγόμενο 1821.
Ακολούθησε γλέντι με παραδοσιακούς χορούς από τη χορευτική ομάδα Δημητσάνας, στην οποία συμμετέχουν μικροί και μεγάλοι, καθώς και κέρασμα τσίπουρου και παραδοσιακών γλυκισμάτων, καμωμένα από τις γυναίκες του χωριού. Τέλος το γλέντι κράτησε μέχρι τα μεσάνυχτα με τον κόσμο να φεύγει με τις καλύτερες εντυπώσεις.  

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...