Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Για τα προβλήματα της Γορτυνίας ενημερώθηκε η Εύη Τατούλη από τον Μ. Σφυρή

Για τα προβλήματα της Γορτυνίας ενημερώθηκε η Εύη Τατούλη από τον Μ. Σφυρή
Στο πλαίσιο προσπάθειας για την ανάδειξη και επίλυση προβλημάτων του Δήμου Γορτυνίας, ο Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής, Μιχάλης Σφυρής, επισκέφθηκε, σήμερα, Τρίτη 31 Μαρτίου, στο γραφείο της - σε κεντρικό σημείο των Αθηνών- την πολιτευτή της ΝΔ στην Αρκαδία, Εύη Τατούλη.
Στη συνάντηση εργασίας ο κ. Σφυρής ανέφερε το σύνολο των προβλημάτων, τα οποία αντιμετωπίζει ο Δήμος Γορτυνίας, ενώ κατέθεσε πλήρες ενημερωτικό σημείωμα με προτεινόμενες λύσεις που θα μπορούσαν, από θεσμικά και ιδιωτικά όργανα, να υιοθετηθούν.
Επίσης ο κ. Σφυρής προσκάλεσε την κα Εύη Τατούλη να συμμετάσχει σε επόμενη  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
 
 
Υποβολή Ενημερωτικού Σημειώματος για θέματα του Δήμου Γορτυνίας
 
 
«Κυρία Τατούλη,
Με την παρούσα επιστολή σας καταθέτω σύντομο ενημερωτικό σημείωμα με τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Γορτυνίας του οποίου έχω την τιμή να αποτελώ Δημοτικό Σύμβουλο και μέλος της οικονομικής του επιτροπής. Παράλληλα καταγράφω –επιγραμματικά- προτάσεις που θα μπορούσαν με την υποστήριξη σας να αλλάξουν τη σημερινή εικόνα Γορτυνίας δίδοντάς της μια αναπτυξιακή ώθηση.
1) Στην πλειοψηφία τους οι κάτοικοι της περιοχής είναι ηλικιωμένοι κάτι που συνεπάγεται πως στο εγγύς μέλλον χωριά του Δήμου Γορτυνίας θα σταματήσουν να υφίστανται. Η πολιτεία οφείλει να παράσχει κίνητρα σε νέους ανθρώπους να έρθουν και να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά αξιοποιώντας σε πρώτη φάση το πρωτογενή τομέα. Σαν λύση ρεαλιστική και βιώσιμη θα μπορούσε να είναι η ίδρυση μονάδων τυποποίησης γαλακτοκομικών προϊόντων, επεξεργασίας κρέατος, μελιού που θα υιοθετούσαν το brand name Γορτυνία.
2) Τα φαινόμενα κοινωνικής παθογένειας (π.χ. ληστείες)  έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία έτη με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της περιοχής να μην αισθάνονται ιδιαιτέρως ασφαλείς. Επιβάλλεται να γίνει αναδιοργάνωση των αστυνομικών τμημάτων του Δήμου Γορτυνίας και η ενίσχυση των τελευταίων με τον απαραίτητο υλικοτεχνολογικό εξοπλισμό.
3) Αρκετοί οικισμοί της Γορτυνίας παρουσιάζουν προβλήματα στην πλήρη και απρόσκοπτη πρόσβαση σε υπηρεσίες της κινητής τηλεφωνίας και του διαδικτύου ενώ σε μερικά χωριά οι κάτοικοι δεν μπορούν καν να συντονιστούν με τα τηλεοπτικά κανάλια κεντρικής εμβέλειας.
4) Τα Περιφερειακά Ιατρεία και τα Κέντρα Υγείας υπολειτουργούν κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα οι κάτοικοι των χωριών προκειμένου να τους παρασχεθούν πρωτοβάθμιες ακόμα φροντίδες υγείας να απευθύνονται στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο. Προτείνεται η δημιουργία ενός Κέντρου Υγείας σε στρατηγικό σημείωμα της Γορτυνίας στο οποίο θα απασχολούνται οι αγροτικοί ιατροί των περιφερειακών ιατρείων. Σαν λύση θα μπορούσε να είναι η εγκατάσταση συστήματος τηλεϊατρικής και τηλε-ακτινολογίας.
5) Το οδικό δίκτυο της Γορτυνίας είναι απαρχαιωμένο και έφθασε πλέον το πλήρωμα του χρόνου ο οδικός άξονας Τρίπολης - Πύργου να αναβαθμιστεί κάτι που άλλωστε αποτελεί χρόνιο και πάγιο αίτημα κατοίκων και φορέων της περιοχής αφού θα μπορούσε να συνδράμει στην αύξηση της επισκεψιμότητας από τη Βόρεια κυρίως Πελοπόννησο (λ.χ. Αχαΐα, Ηλεία).
6) Είναι αλήθεια πως οι μαθητές των σχολείων της Γορτυνίας δεν έχουν τις ίδιες ευκαιρίες στη μάθηση με αυτές των παιδιών που διαβιούν σε αστικά κέντρα και κρίνεται επιτακτική η ανάγκη η πολιτεία να ενισχύσει το σύστημα διδασκαλίας. 
7) Σημαντική συνεισφορά στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων θα αποτελούσε η δημιουργία ενός δικτύου εθελοντών στο οποίο θα ζητούνταν η δραστηριοποίηση Γορτύνιων επιφανών επιχειρηματιών.
8) Η Γορτυνία είναι γνωστή στην ελληνική επικράτεια για την πληθώρα των τουριστικών χειμερινών θέρετρων. Ωστόσο το τουριστικό της προϊόν δεν έχει αξιοποιηθεί συντονισμένα, οργανωμένα και στοχευμένα. Εναλλακτικές μορφές τουρισμού όπως εκείνη του θρησκευτικού τουρισμού -αφού για πολλούς η Γορτυνία χαρακτηρίζεται ως το μικρό Άγιο Όρος- δεν έχουν αναπτυχθεί στο βαθμό που θα έπρεπε. Είναι αδιανόητο να μένουν αναξιοποίητα κτίσματα όπως αυτά του Ξενία Βυτίνας ή του Σανατόριου της Μάνας, ενώ τα Λουτρά της Ηραίας να μην έχουν τύχει της προβολής που θα άξιζαν. Μια συνάντηση εργασίας με στελέχη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.) και την Αναπληρώτρια Υπουργό για θέματα τουρισμού θα μπορούσε να αποτελέσει την απαρχή για ανάληψη αναπτυξιακών πρωτοβουλιών.
9) Ανάδειξη τοπικών παραδοσιακών προϊόντων  μέσω εκδηλώσεων γαστρονομίας θα μπορούσαν να δώσουν μια εξωστρεφή τάση στην τοπική οικονομία έστω και μικρής εμβέλειας.
10) Στην ευρύτερη περιοχή της Γορτυνίας θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια ελεγχόμενη ζώνη κυνηγιού.
Κλείνοντας κυρία Τατούλη θα ήθελα εκ μέρους των Γορτυνίων δημοτών να σας παρακαλέσω σε καθημερινή βάση να στέκεστε αρωγός και συμπαραστάτης των προβλημάτων που οι τελευταίοι αντιμετωπίζουν αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και δράσεις τέτοιες που θα αποσκοπούν στην ανακούφισή τους και στη βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου.
Με εκτίμηση,
Σφυρής Μιχαήλ
Δημοτικός Σύμβουλος και
Μέλος Οικονομικής Επιτροπής
Δήμου Γορτυνίας»

7 σχόλια

  • ΤΑΚΙΣ
    ΤΑΚΙΣ Δευτέρα, 06 Απριλίου 2015 18:53 Σύνδεσμος σχολίου

    ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΣΩΤΗΡΑ ΜΑΣ .... ΣΩΤΗΡΑ ΤΗΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ !!!

  • Κυριάκος Τσαφαράς του Κωνσταντίνου
    Κυριάκος Τσαφαράς του Κωνσταντίνου Δευτέρα, 06 Απριλίου 2015 11:22 Σύνδεσμος σχολίου

    Αγαπητέ κύριε Μ. Σφυρή, σωστές οι ανησυχίες σας.....αλλά το όργανο που δίνονται άμεσα λύσεις στα προβλήματα και πρόοδο του Γορτυνιακού Λαού είναι οι ανοιχτές διαβουλεύσεις και οι αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων.....Φτάνει ποια , να βάζουμε μέσον για τα αυτονόητα....ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ.....

  • ΑΝΩΝΥΜΟΣ
    ΑΝΩΝΥΜΟΣ Τετάρτη, 01 Απριλίου 2015 02:03 Σύνδεσμος σχολίου

    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ...ΗΣΥΧΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ Η ΕΥΗ,ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ,ΑΦΟΥ ΕΖΗΣΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ.

  • ΣΤΕΛΙΟΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
    ΣΤΕΛΙΟΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Τετάρτη, 01 Απριλίου 2015 00:43 Σύνδεσμος σχολίου

    ΣΦΥΡΗ ΜΗ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΗ ΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ.ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ ΜΕ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΛΟΓΙΑ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ..

  • δημητρης
    δημητρης Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015 22:57 Σύνδεσμος σχολίου

    Μας δουλεύει....και η Εύη!!Ρε πού πάμε ρε.....

  • ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΟΣ
    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΟΣ Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015 21:31 Σύνδεσμος σχολίου

    ΓΙΑΤΙ ΠΗΓΕ Ο κος ΣΦΥΡΗΣ,
    Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΗΤΑΝ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΕΣ ΜΑΛΛΟΝ.??????????

  • Γιάννης
    Γιάννης Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015 20:55 Σύνδεσμος σχολίου

    Ποια ιδιότητα εχει η Κα Τατούλη και την ενημέρωσε???
    Σαν δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ!!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...