Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Συμβαίνει τώρα: Εγκαίνια για το πιστοποιημένο μονοπάτι του Μαινάλου, στη Στεμνίτσα (εικόνες)

Συμβαίνει τώρα: Εγκαίνια για το πιστοποιημένο μονοπάτι του Μαινάλου, στη Στεμνίτσα (εικόνες)

Στην πλατεία της Στεμνίτσας πραγματοποιούνται –αυτή την ώρα- τα εγκαίνια του πρώτου πιστοποιημένου Μονοπατιού της Ελλάδας, που βρίσκεται στο Μαίναλο.
Τα εγκαίνια γίνονται από την Δανή Πρόεδρο της Πανευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Πεζοπόρων Lis Nielsen (European Ramblers’ Association, η οποία εκπροσωπεί 55 Ομοσπονδίες από 30 Ευρωπαϊκές Χώρες με 2.700.000 ενεργά μέλη).

Στο πλαίσιο των εγκαινίων μίλησαν –μεταξύ άλλων- η Εύη Τατούλη, αλλά και ο Νίκος Δέδες που ανέφερεαν ότι το πιστοποιημένο μονοπάτι «Menalon Trail» αναπτύσσεται σε μήκος 75 χλμ και περνά από τους οικισμούς:Στεμνίτσα, Δημητσάνα, Ζυγοβίστι, Ελάτη, Βυτίνα, Νυμφασία, Μαγούλιανα, Βαλτεσινίκο, Λαγκάδια.
Ο Δήμος Γορτυνίας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και οι εθελοντές του μονοπατιού του Μαινάλου / “Menalon Trail”, έχουν οργανώσει τριήμερο πεζοπορικών και εορταστικών εκδηλώσεων 30, 31/5 και 1/6/2015 με την ευκαιρία των εγκαινίων.
Μετά το πέρας της τελετής των εγκαινίων, θα ξεκινήσει πεζοπορία: α) Στεμνίτσα -Μονή Φιλοσόφου (3 ώρες και μεταφορά με λεωφορείο στη Δημητσάνα)   β) Στεμνίτσα - Μονή Φιλοσόφου - Δημητσάνα   (5 ώρες). Παράλληλα ο χορευτικός όμιλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Βυτίνας θα παρουσιάσει   παραδοσιακούς χορούς .Το Λαογραφικό Μουσείο Στεμνίτσας θα είναι ανοικτό από τις 10.00 π.μ. -14.00.

ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ελάτη 11.00 Αγιασμός μονοπατιού και έναρξη πεζοπορίας Ελάτη - Βυτίνα 1.30' (μέχρι κεντρικό δρόμο και μετά με λεωφορείο στη Βυτίνα) ή 2.45' μέχρι Βυτίνα(εύκολη διαδρομή δίπλα στον Μυλάοντα, προτεινόμενη για οικογένειες με μικρά παιδιά). Αφήνετε το αυτοκίνητό σας στη Βυτίνα και με το λεωφορείο του Δήμου πάτε δωρεάνστην Ελάτη (δρομολόγιο κάθε μισή ώρα). Στον τερματισμό της διαδρομής στα αλώνια της Βυτίνας, οι πεζοπόροι θα απολαύσουν κέρασμα σε βουκολικό σκηνικό από τα παλιά, υπό τους ήχους φλογέρας και παραδοσιακής μουσικής.

Βαλτεσινίκο 10.30 ποδηλατάδα Βαλτεσινίκο - Λαγκάδια.

Μαγούλιανα 11.00 Τοξοβολία στα αλώνια Μαγουλιάνων

12.00 Στον Πλάτανο με το νεανικό ροκ συγκρότημα "KICKED OUT OF THE WEDDING" καισυγχρόνως παρουσίαση φυτών και βοτάνων του Μαινάλου

Λαγκάδια 16.30 Πεζοπορία  από Λαγκάδια στη θέση Γκριλάς (1.30'). Αναπαράσταση αμμοληψίας με παραδοσιακό τρόπο και ομιλία στις 18.00 με θέμα "Τα δομικά υλικά στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική" από τον αντιπρόεδρο του ΔΣ της Κίνησης Πολιτών ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ και πολιτικό μηχανικό Γιώργο Κατσιούφη. Μετά την ομιλία και με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τη δημιουργία της κίνησης θα προσφερθούν γλυκά και αναψυκτικά στους περιπατητές. Για όσους δεν περπατήσουν θα αναχωρήσει μεταφορικό μέσο από πλατεία Ηρώων Λαγκαδίων στις 17.30.


Βαλτεσινίκο 18:00: Ομιλία για την ξυλογλυπτική παραδοσιακή τέχνη του Βαλτεσινίκου– απονομή επαίνων στους αποφοίτους της παλιάς Σχολής που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά η ερασιτεχνικά με την ξυλογλυπτική Τέχνη καθώς και τους αυτοδίδακτους ξυλογλύπτες.


Βυτίνα20.30  Προβολή του ιστορικού δημιουργίας του 1ου πιστοποιημένου μονοπατιού πεζοπορίας στην Ελλάδα στην πλατεία της Βυτίνας.

Δημητσάνα 21.30 Παραδοσιακό γλέντι με την δημοτική ορχήστρα του Τάσου Μορφωνιού στο κέντρο του χωριού.

Νυμφασία 22.00 Πανηγύρι με παραδοσιακή και λαϊκή μουσική και χορούς στην Νυμφασία.

1 σχόλιο

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...