Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Φωνή απόγνωσης από παραγώγους: «Διαλυμένοι οι αγροτικοί δρόμοι στην κάτω Γορτυνία»

Φωνή απόγνωσης από παραγώγους: «Διαλυμένοι οι αγροτικοί δρόμοι στην κάτω Γορτυνία»
Ομάδα ελαιοπαραγωγών και ροδοπαραγωγών της κάτω Γορτυνίας αναδεικνύουν, με δημόσια παρέμβασή τους,  ότι «το δίκτυο αγροτικών δρόμων της κάτω Γορτυνίας, υποβαθμίζεται κάθε χρόνο και περισσότερο. Εδώ και τρία χρόνια απουσιάζει έστω και η στοιχειώδης συντήρηση». 
Γράφουν στη συνέχεια: «Οι πρόσφατες δυνατές βροχές επιδείνωσαν περισσότερο την κατάσταση, και οι βροχές που θα μας έρθουν το φθινόπωρο θα δώσουν το τελειωτικό χτύπημα στην βατότητα των αγροτικών δρόμων.
Μέσα στην οικονομική κρίση που ζούμε, σημαντικός αριθμός νέων ανθρώπων στην περιοχή μας έχει στραφεί στην αγροτική παραγωγή, είτε με εγκατάσταση φυτειών ροδιάς, είτε με αναβάθμιση παραδοσιακών ελαιώνων και εγκατάσταση νέων.
Ο δήμος Γορτυνίας στις επανειλημμένες ενοχλήσεις τόσο των τοπικών προέδρων όσο και των ίδιων των αγροτών, επί δύο χρόνια απαντάει ότι δεν υπάρχει χειριστής για το μηχάνημα.
Παρ' όλα αυτά ο Δήμος οφείλει να βρει μια λύση και μάλιστα γρήγορα πριν την επόμενη περίοδο βροχών.
Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι αρωγός σε αυτές τις προσπάθειες. Το ελάχιστο που πρέπει να κάνει είναι να συντηρήσει το δίκτυο αγροτικών δρόμων, ώστε οι παραγωγοί να μπορούμε απρόσκοπτα να πηγαίνουμε στους ελαιώνες/ροδώνες και σε όποια άλλη αγροτική εργασία. 
Είναι αδιανόητο να σπάμε ένα αυτοκίνητο το χρόνο, ούτε επιτρέπεται να γυρίσουμε στην εποχή που οι παππούδες μας πήγαιναν με τα ζώα στις αγροτικές εργασίες.»

(Φωτογραφία αρχείου)

1 σχόλιο

  • ΤΑΚΙΣ
    ΤΑΚΙΣ Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2015 08:33 Σύνδεσμος σχολίου

    ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΥΡΙΟΙ !!!!!!! ΟΛΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ . ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΠΡΟΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ. ΑΥΤΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΨΗΦΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ . ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ...

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...