Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σκουπίδια στη Γορτυνία: Που θα γίνει ο 2ος ΣΜΑ; Κοντά στο Καλλιάνι ή κοντά στο Λευκοχώρι;

Σκουπίδια στη Γορτυνία: Που θα γίνει ο 2ος ΣΜΑ; Κοντά στο Καλλιάνι ή κοντά στο Λευκοχώρι;
Στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Γορτυνίας στο Πνευματικό Κέντρο των Τροπαίων, συζητήθηκαν 4 θέματα ημερήσιας διάταξης, μεταξύ των οποίων και η χωροθέτηση των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) του Δήμου.

Η διαβούλευση επί του θέματος αυτού πραγματοποιήθηκε με βάση την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γορτυνίας που ενέκρινε την Μελέτη Α’ Φάση της Μελέτης δημιουργίας Σταθμών Μεταφόρτωσης Αποβλήτων (ΣΜΑ) Δήμου Γορτυνίας, ώστε, σε συνδυασμό με ανακύκλωση και διαλογή στην πηγή, να προχωρήσει σε κλείσιμο και αποκατάσταση όλων των ενεργών, αλλά και ανενεργών ΧΑΔΑ.

(Αυτή είναι ολόκληρη η Εγκεκριμένη μελέτη με την απόφαση 97/2015).
Στην συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης, παρουσιάστηκε η εναλλακτική χωροθέτηση του “δορυφορικού” ΣΜΑ στη θέση “Χωτούσα“, η οποία αξιολογήθηκε συγκριτικά με την θέση “Σφεντομάκι” από τους μελετητές προκειμένου να γίνει η τελική επιλογή από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Η συνοπτική αξιολόγηση για την θέση “Χωτούσα” βρίσκεται στον σύνδεσμο:
ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟ ΣΜΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ

Τα συμπεράσματα της Διαβούλευσης θα αποτελέσουν την εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γορτυνίας, ώστε να ολοκληρωθεί η Α’ Φάση της Μελέτης και να ξεκινήσει η Β’ φάση με τις μελέτες εφαρμογής που θα υποβληθούν προς χρηματοδότηση.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...