Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Βαλτεσινίκο – Η απάντηση του Θ. Ρέππα στη Συντονιστική Επιτροπή κατοίκων

Βαλτεσινίκο – Η απάντηση του Θ. Ρέππα στη Συντονιστική Επιτροπή κατοίκων
Απαντητική επιστολή έστειλε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βαλτεσινίκου, Θεόδωρος Ρέππας, για το δελτίο τύπου της Συντονιστικής Επιτροπής κάτοικων Βαλτεσινικου, που δημοσιεύτηκε στις 27-12-2015 στο ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΡΚΑΔΙΑ (διαβάστε εδώ).
Στην απάντησή του, ο κ. Ρέππας, αναφέρει προς τη Συντονιστική: «Κύριοι, όπως πολλές φόρες σας έχω γνωρίσει, κάτι το οποίο και σεις καλά γνωρίζετε, ο Πρόεδρος και το τοπικό Συμβούλιο είναι αναρμόδιο για την επιβολή τελών ύδρευσης.
Στην Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε στις 27/11/2015 και στην οποία παρευρεθήκατε, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου η οποία είναι το αρμόδιο όργανο για την επιβολή των τελών ύδρευσης, με την 297/2015 πράξη της εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο τα τέλη ύδρευσης για τον Δήμο από 1-1 2016.
Η εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής ψηφίσθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο είναι και αρμόδιο, με την 235/2015 απόφαση του.
Στην παραπάνω απόφαση, όπως και οι ίδιοι διαπιστώσατε, ψήφο είχαν μόνο τα μελή του Δημοτικού Συμβουλίου, και όχι οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων.
Η λαϊκή συνέλευση των κάτοικων που θα γίνει στις 11-1-2016 είχε προγραμματιστεί προ πολλού, με την σύμφωνη γνώμη του Αντιδημάρχου της Δημοτικής μας Ενότητας και Δημοτικού Σύμβουλου της Κοινότητας μας κ. Σφυρη Μιχάλη και των μελών του Τοπικού Συμβουλίου.
Ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Βαλτεσινίκου
Ρεππας Θεόδωρος.»

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

3 σχόλια

  • Θάνος
    Θάνος Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2015 18:34 Σύνδεσμος σχολίου

    Αγαπητέ Πάνο προφανώς δεν θέλεις να καταλάβεις. Επειδή λοιπόν κάνεις τον άσχετο πες σε αυτούς που σου είπαν να το γράψεις αυτό να πάνε πρώτα να διαβάσουν τι ζητάνε οι κάτοικοι του Βαλτεσινίκου και μετά να λέτε βλακείες ομαδικά. Ούτε ζητάνε να μην πληρώνουν ούτε ζητάνε να διαφέρουν απο άλλα χωριά. Ζητάνε να πληρώνουν αυτά που προβλέπει ο νόμος και όχι αυτά που γουστάρει ο κάθε δήμαρχος.
    Για να μην πούμε οτι ζητάμε να πληρώνουμε ότι ακριβώς πληρώνει η Στεμνίτσα η Δημητσάνα η Βυτίνα και άλλες περιοχές.

    Αυτό δεν στο είπαν Πανούλη;
    Εμ δεν σε ενημέρωσαν καλά οι Δημαρχοσυμβουλο δοριφόροι Πανούλη!

  • πανος
    πανος Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2015 15:51 Σύνδεσμος σχολίου

    σε όλα τα χωριά και σε ολες τις πόλεις οι κάτοικοι πληρώνουν τέλη γιατί το Βαλτεσινικο να αποτελεί εξαίρεση; Αν έχουν αμφιβολία για τις καταναλώσεις να ξαναγίνει μέτρημα των ρολογιών. Αν όχι δεν έχω καταλάβει τι θέλουν

  • ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΚΟΥ
    ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΚΟΥ Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2015 12:04 Σύνδεσμος σχολίου

    Κύριε Πρόεδρε,
    Συνήθως οι απαντήσεις αποστέλλονται πρώτα στους ενδιαφερόμενους και όχι στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Αλλά έστω και έτσι αναγκαζόμαστε για μία ακόμη φορά να εμπλακούμε σε μία άνευ ουσίας αντιπαράθεση μαζί σας, παρότι δεν πρόκειται να προσφέρει τίποτα σημαντικό για το καλό του Βαλτεσινίκου, απλά επιβεβαιώνει αυτά που όλοι γνωρίζουμε.
    Πότε αλήθεια ζήτησαν όλοι αυτοί που διαμαρτύρονται, να ψηφίσετε εσείς κάτι; Αν τελικά έχετε διαβάσει όλα τα έγγραφα που σας έχουμε απευθύνει και στα οποία δεν είχατε την ελάχιστη ευαισθησία να απαντήσετε, ζητάμε εδώ και έξη μήνες να καλέσετε σε συγκέντρωση τους κατοίκους για συζήτηση σχετικά με το πρόβλημα των τελών ύδρευσης, σύμφωνα με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το άρθρο 85 του Ν. 3852/2010 που μόλις προχθές και σεις, όπως και μερικοί άλλοι, προφανώς ανακαλύψατε.
    Αν ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Γ. Πετρόπουλος, ο Δημ. Σύμβουλος κ. Μ. Σφυρής αλλά και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, τόσο καιρό τώρα δεν συμφωνούσαν να γίνει συγκέντρωση κατοίκων θα πρέπει να μας το πείτε για να αποδώσουμε “τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ”.
    Αν η λαϊκή συνέλευση που τώρα θυμηθήκατε, είχε προγραμματισθεί πολύ καιρό πρίν, γιατί αλήθεια δεν μας ενημερώσατε όταν λάβατε την επιστολή που σας στείλαμε και σαφέστατα σας λέγαμε ότι θα περιμένουμε απάντηση για προγραμματισμό συνέλευσης έως τις 15/12 και εάν δεν έχουμε θα προχωρήσουμε εμείς; Πέραν αυτού ότι αποκρύπτετε την αλήθεια το αποδεικνύει και το γεγονός ότι ο κ. Σφυρής μας γνώρισε μετά τις 16/12 ότι τελικά θα κάνετε συνέλευση και αφού είχαμε ανακοινώσει την επιτυχημένη τελικά συγκέντρωση των κατοίκων της 27/12.
    Ακόμα όμως και έτσι να είναι τα πράγματα τι αλήθεια σας εμπόδισε να αφιερώσετε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο σας περνώντας από την συγκέντρωση της 27/12 αντί να ακολουθήσετε την τακτική των υπόλοιπων κρυπτομένων στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης;
    Τέλος λαϊκές συνελεύσεις που προγραμματίζονται Δευτέρα στις 18.30 μετά περίοδο ενός εορταστικού 20ημέρου με την απουσία μεγάλου αριθμού δημοτών, μόνο συγκεντρώσεις παρεούλας με άλλους σκοπούς μας θυμίζουν. Παρ όλα αυτά επαναλαμβάνουμε ότι η Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων Βαλτεσινίκου θα είναι εκεί και θα καταθέσει τις προτάσεις της, αν και αμφιβάλλουμε για τις προθέσεις σας.
    Σε περίπτωση που στο μέλλον αισθανθείτε την ανάγκη να επικοινωνήσετε μαζί μας, σας ξαναθυμίζουμε το e-mail: synt.epitr.kat.valtesinikou@gmail.com και σας παρακαλούμε πάρα πολύ, ‘ΜΗΝ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΤΕ ΑΛΛΟ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ’

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...