Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δημητσάνα: Με δωρεά της οικογένειας Λαμπάρδη, κτίριο της Μητρόπολης θα μετατραπεί σε πολιτιστικό χώρο!

Δημητσάνα: Με δωρεά της οικογένειας Λαμπάρδη, κτίριο της Μητρόπολης θα μετατραπεί σε πολιτιστικό χώρο!
Ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε την προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου , της Αναπτυξιακής Βορείου Πελοποννήσου Α.Ε. και του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίας Κυριακής Δημητσάνας, για την υλοποίηση του έργου «Αποκατάσταση κτιρίου Ιεράς Μητρόπολης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως ως πολιτιστικός χώρος δωρεάς οικογένειας Λαμπάρδη» και εξουσιοδότησε τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη για την υπογραφή της.
Ο κ. Πατσαρίνος ζήτησε ο πολιτιστικός χώρος αυτός να χρησιμοποιείται και από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για δικές της εκδηλώσεις.

Σκοπός της παρούσας σύμβασης είναι η υλοποίηση, η οικονομική διαχείριση και η τεχνική υποστήριξη της πράξης «Αποκατάσταση κτιρίου Ι. Μητρόπολης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως».
Το συγκεκριμένο έργο έχει μεγάλη σημασία για την περιοχή της Μεγαλόπολης και της Γορτυνίας καθώς αφορά την αποκατάσταση κτιρίου της Ιεράς Μητρόπολης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως για την αποτελεσματική ανάδειξη και αξιοποίηση αυτού για λόγους πολιτιστικούς, κοινωνικούς αλλά και αναπτυξιακούς που σχετίζονται με τις δραστηριότητες της περιοχής.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην οποία έχει ανατεθεί η υλοποίηση του έργου χρειάζεται υποστήριξη στην υλοποίηση του ως άνω έργου, καθώς έχει περιορισμένους ανθρώπινους πόρους και αυτοί είναι δεσμευμένοι στην υλοποίηση άλλων έργων.

Η ΑΝΒΟΠΕ ως αναπτυξιακή εταιρία στην οποία συμμετέχει η Περιφέρεια Πελοποννήσου και οι Δήμοι Μεγαλόπολης και Γορτυνίας στην ευρύτερη περιοχή των οποίων βρίσκεται το κτίριο, διαθέτει Τεχνική Υπηρεσία καθώς και την κατάλληλη τεχνογνωσία και δομές, για κάθε διακριτό στάδιο υλοποίησης της πράξης. Επιπλέον η περιοχή παρέμβασής της περιλαμβάνει το σημείο όπου βρίσκεται το κτίριο για το οποίο προορίζεται το εν λόγω έργο.

Το έργο αφορά στην «Αποκατάσταση κτιρίου Ι. Μητρόπολης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως» δωρεάς οικογένειας Λαμπάρδη που βρίσκεται ανατολικά του ιερού της Αγίας Κυριακής Δημητσάνας ώστε να χρησιμοποιηθεί ως χώρος της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος & Μεγαλοπόλεως και να στεγάσει το πολιτιστικό κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο αυτής. Επιπλέον ο χώρος θα διατίθεται γενικά προς όφελος των δημοτών των Δήμων Μεγαλόπολης και Γορτυνίας και κατ’ επέκταση των πολιτών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για δραστηριότητες αναπτυξιακού χαρακτήρα όπως ημερίδες ή συναντήσεις που θα σχετίζονται με τις οικονομικές δραστηριότητες της περιοχής (τουρισμός, αγροτική οικονομία κλπ), οργάνωση παρουσιάσεων, εκθέσεων, επιστημονικών δραστηριοτήτων και γενικότερα διοργανώσεων που ευνοούν άμεσα ή έμμεσα την ανάπτυξη στην περιοχή.

Ο συνολικός προϋπολογισμός για την εκτέλεση του Έργου της προγραμματικής σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 452.000,00€ εκ των οποίων 450.000€ προέρχονται από το 4ο ΕΑΠ και 2000€ είναι η συμμετοχή της ΑΝΒΟΠΕ. 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...