Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Επαγγελματικό Λύκειο διεκδικούν στη Γορτυνία – Σε ποια περιοχή θα γίνει;

Επαγγελματικό Λύκειο διεκδικούν στη Γορτυνία – Σε ποια περιοχή θα γίνει;
Ένας βασικός στόχος για τη Γορτυνία, μέσα στο 2016, είναι η διεκδίκηση λειτουργίας Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ). Αυτό προέκυψε από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Γορτυνίας, που έγινε το Σάββατο, στη Δημητσάνα. Για το λόγο αυτό, θα γίνει σχετική εισήγηση προς το Υπουργείο Παιδείας.
Το «Καλημέρα Αρκαδία» έχει το αποκλειστικό ρεπορτάζ!
Στη Γορτυνία, υπάρχει το παράδειγμα της Σχολής Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας, μία Σχολή με μεγάλη παράδοση και σημαντικές διακρίσεις.
Ο Δήμαρχος Γορτυνίας, Γιάννης Γιαννόπουλος, είπε στην αρχική του τοποθέτηση, ότι αντίστοιχα θα μπορούσε να λειτουργήσει ΕΠΑΛ με διάφορες ειδικότητες, όπως:
Εργαστήρια για πέτρα στα Λαγκάδια
Ξυλογλυπτική στο Βαλτεσινίκο
Μελισσοκομία και καλλιέργειες στο Τριανταφυλλίδειο της Βυτίνας
Κτηνοτροφία στην Κοντοβάζαινα.
 
Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ
Στο βήμα ανέβηκε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Παναγιώτης Μητρόπουλος ο οποίος πρότεινε τη λειτουργία ΕΠΑΛ στη Δημητσάνα, λέγοντας ότι υπάρχουν οι υποδομές.
«Θέλουμε το δικό μας ΕΠΑΛ» τόνισε και πρότεινε να γίνει ειδικότητα για τη συντήρηση έργων τέχνης και αγιογραφιών, αφού στην περιοχή υπάρχουν πολλά μοναστήρια.
Πρότεινε επίσης ειδικότητα τεχνικού δασοπονίας και διαχείρισης περιβάλλοντος, ξυλογλυπτικής και νέες εφαρμογές ξύλου, συντήρηση ηλεκτρονικών υπολογιστών και άλλες.
Αναγκαία προϋπόθεση να υπάρχει ο απαιτούμενος αριθμός μαθητών, αλλά η μείωση του πληθυσμού της Γορτυνίας είναι ένα πρόβλημα, είπε.
Για το λόγο αυτό, υπάρχει η σκέψη να απευθυνθούν σε όμορους δήμους και νομούς, για να «αντλήσουν» μαθητές.
Εκεί, ο κ. Τρυφωνόπουλος, είπε ότι μόνο με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, μπορεί να γίνει αυτό, κάτι με το οποίο συμφώνησε και η κυρία Παπαγιάννη από την Ένωση Συλλόγων τέως Δήμου Κοντοβάζαινας.
Στη συνέχεια, ο Αντιδήμαρχος είπε ότι «θέλουμε τη στήριξη των επαγγελματιών της περιοχής για διαμονή και εξυπηρέτηση σε μαθητές, λόγω της κρίσης.
Από έρευνα που έκανα, θα μπορούσα ένας μαθητής να μείνει εδώ, με 100-150 ευρώ το μήνα.»
«Το ΕΠΑΛ πρέπει να γίνει και έμφαση πρέπει να δώσει σε ειδικότητες που αφορούν τα τυροκομικά, τη μελισσοκομία και τα αγροτικά επαγγέλματα, για να υπάρχει αποκατάσταση» είπε ο δημοτικός σύμβουλος, Μιχάλης Σφυρής.
 
ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΕΠΑΛ ΣΤΑ ΤΡΟΠΑΙΑ
Η Ελένη Παπαγιάννη είπε ότι «είναι σημαντικό να γίνει ΕΠΑΛ. Η εισήγηση πρέπει να είναι πολύ συγκεκριμένη και έχω να προτείνω επειδή αυτό είναι το δίκαιο, να γίνει στην περιοχή των Τροπαίων που έχουν υποδομή και παιδιά».
Ενώ, ο Θανάσης Τρυφωνόπουλος είπε: «Η μεγαλύτερη δεξαμενή μαθητών βρίσκεται στην περιοχή των Τροπαίων και εκεί πρέπει να γίνει το ΕΠΑΛ.»

2 σχόλια

  • Δυστυχως...
    Δυστυχως... Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2016 12:03 Σύνδεσμος σχολίου

    Σε λιγο θα κλεισουν τα ηδη υπαρχοντα ολιγοθεσια του δημου ελλειψει μαθητων...κ εξαιτιας της αδιαφοριας

  • ΝΝΝ
    ΝΝΝ Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2016 13:42 Σύνδεσμος σχολίου

    ΑΥΤΟΙ ΜΑΛΛΟΝ ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ

    ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΓΕΝΝΗΣΟΥΝ;;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...