Menu
RSS
Πέμπτη, 18/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Καλοκαιρινές εκδηλώσεις στο Βαλτεσινίκο!

Καλοκαιρινές εκδηλώσεις στο Βαλτεσινίκο!
Για το καλοκαίρι, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βαλτεσινίκου: "Η Κοίμηση της Θεοτόκου" ανακοίνωσε ότι διοργανώνει:
"-15 ήμερο παζάρι Βιβλίου σε χώρο κοντά στην πλατεία που και για μια ακόμη φορά μας παραχωρεί η συμπατριώτισσά μας Ερικαίτη Τλά.
-Το Σάββατο 13 Αυγούστου το βράδυ συνδιοργανώνουμε με το Πολιτιστικό Κέντρο και τον Σύλλογο Νέων «η Αναγέννηση», μουσική εκδήλωση στον προαύλιο χώρο του Σχολείου, που θα περιλαμβάνει : ζωντανή μουσική, τραγούδι από την ταμία του Συλλόγου Κατερίνα Κατσίγιαννη , συμμετοχή του Χορευτικού Νέας Κίου καθώς και του χορευτικού των νέων, του Συλλόγου Νέων «η Αναγέννηση».
Στην εκδήλωση θα τιμήσουμε τους «εμπειρικούς γιατρούς» που βοήθησαν τους συγχωριανούς μας τα δύσκολα χρόνια.
Για την εκδήλωση «εμπειρικοί γιατροί» ζητάμε την βοήθεια σας ώστε να μην παραλείψουμε κάποιους συμπατριώτες μας που με τις πρακτικές γνώσεις βοήθησαν τους συγχωριανούς μας. Ενημερώστε μας για τα ονόματα που γνωρίζετε.
Η παραπάνω εκδήλωση θα γίνει με χορηγία του συμπατριώτη μας Κώστα Καπετάνιου του Ηλία, κατοίκου Μόντρεαλ Καναδά, που για ακόμη μία φορά είναι κοντά στον Σύλλογό μας, έμπρακτα, στην δύσκολη για όλους οικονομική περίοδο. Τον ευχαριστούμε πολύ του ευχόμαστε ότι καλύτερο στον ίδιο και την οικογένεια του. 
Επίσης έχουν προγραμματιστεί: για τα παιδιά, δύο παιδικές εκδηλώσεις, μία από αυτές είναι χορηγία συμπατριώτισσας μας, και θα πραγματοποιηθούν στην Πλατεία του χωριού με την βοήθεια της Αφροδίτης Παπαγεωργίου, ο καθιερωμένος «διαγωνισμός δηλωτής» στα καφενεία του χωριού με έπαθλο (! ) και ο επίσης καθιερωμένος περίπατος στο δάσος. Για αυτές τις εκδηλώσεις, οι αντίστοιχες ημερομηνίες θα ανακοινωθούν αργότερα .
- Με χορηγία του Πολιτιστικού Κέντρου Βαλτεσινίκου, και την στήριξη όλων των φορέων του χωριού μας, στις 11 Σεπτεμβρίου ημέρα Κυριακή, στα "Μονοπάτια των Αρκάδων Ποιμένων", σε ένα τμήμα 10 & 22 χιλιομέτρων αυτών των μονοπατιών θα γίνει ο 7ος ανοικτός λαϊκός αγώνας ορεινού δρόμου κάτω από το σύνθημα «ΑΝΑτρέχω στην Αρκαδία» που έχει πολλαπλούς συμβολισμούς:
α). Θυμίζει και τιμά τις θυσίες εκείνων που έδωσαν τα πάντα στον απελευθερωτικό αγώνα της πατρίδας μας και ιδιαίτερα κατά τη σημαντική μάχη του Άγιο Νικόλα στο Βαλτεσινίκο στις 6 Σεπτεμβρίου του 1826.
β). Σημειολογεί την επιστροφή στο Αρκαδικό ιδεώδες, δηλαδή τον ανθρωπισμό και την ευδαιμονία που πηγάζουν από την απλότητα, τις αγνές προθέσεις και τις ευγενείς ανθρώπινες ιδιότητες.
γ). Υποστηρίζει την προσπάθεια του Συλλόγου Γονέων παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια "ΦΛΟΓΑ" και αφιερώνει τον αγώνα στην ενίσχυση του έργου τους.
Την ίδια ημέρα 11 Σεπτεμβρίου διοργανώνουμε με την στήριξη όλων των φορέων του χωριού μας, τον εορτασμό της Επετείου των 190 χρόνων από την Μάχη στον Άγιο Νικόλα, όπου θα τελεστεί δοξολογία στον ιερό ναό του Παλαιομονάστηρου , ολιγόλεπτη ομιλία και θα γίνει η εκκίνηση των δρομέων του ανοικτού λαϊκού αγώνα ορεινού δρόμου κάτω από το σύνθημα «ΑΝΑτρέχω στην Αρκαδία» από τον ιστορικό χώρο με τερματισμό στην πλατεία του χωριού.
- Για δεύτερη φορά εστάλησαν επιστολές στον Δήμο Γορτυνίας με κοινοποίηση στο Τοπικό Συμβούλιο και τους Δημοτικούς Συμβούλους του χωριού μας, υπενθυμίζοντας τα αιτήματά μας:
α)Στα πλαίσια βελτίωσης και ασφάλειας περιπάτου από τα διερχόμενα οχήματα στον κεντρικό οδικό άξονα Τριπόλεως - Βαλτεσινίκου , ζητάμε να επιμεληθεί την επέκταση του δημοτικού φωτισμού στην κεντρική είσοδο του χωριού κατά περίπου 300μ, στην τοποθεσία «κύλινδρος».
β) Να μεριμνήσει για την βατότητα του υπάρχοντος αγροτικού δρόμου ο οποίος έχει γίνει από τον τότε Δήμο Κλείτορος την 10ετία 2000 , από την τοποθεσία Ξεροπήγαδο του κάμπου Βαλτεσινίκου έως τον Αρχαιολογικό χώρο της Αγίας Παρασκευής Μυγδαλιάς, πάγιο αίτημα των επισκεπτών και συμπατριωτών μας. 
Ελπίζουμε αυτή τη φορά να εισακουστούν τα αιτήματα μας από τους φορείς και να ολοκληρωθούν αυτά τα έργα αφού είναι στην απόλυτη αρμοδιότητά τους.
- Ένα αίτημα ετών των κατοίκων του παραδοσιακού χωριού μας έγινε πραγματικότητα.
Η Τράπεζα Πειραιώς τοποθέτησε ΑΤΜ στο ΚΕΠ του χωριού μας. Ευχαριστούμε την τράπεζα Πειραιώς, τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο , το Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Θοδωρή Ρέππα, τους Δημοτικούς Συμβούλους , Γιώργο Πετρόπουλο και Μιχάλη Σφυρή για την μεγάλη προσπάθεια υλοποίησης του αιτήματος ανάληψης χρημάτων από ντόπιους και επισκέπτες.
- Ο συμπατριώτης μας Γιώργος Παπαπέτρου του Πάνου, πρόσφερε και τοποθέτησε στην τοποθεσία Καλλιθέα , ένα καλαίσθητο ξύλινο τραπέζι μαζί με 2 παγκάκια για «πικ νίκ» στην μνήμη των γονιών του Φωτεινής και Πάνου. Μία πραγματικά πολύ ωραία ιδέα. 
Μακάρι να βρεθούν μιμητές και να καθιερωθεί η ''δωρεά εις μνήμην'' και ''αντί στεφάνων'' να προσφέρεται για τέτοιες ή και άλλης μορφής καλαίσθητες δημιουργικές παρεμβάσεις , που "και διατηρούν την μνήμη τους για πάρα πολλά χρόνια και τόσο πολύ εξυπηρετούν το χωριό μας!!!! 
Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία του. 
- Έφυγαν από την ζωή οι συμπατριώτες μας: Κώστας Ρέππας του Δημητρίου, Γεώργιος Ρέππας του Δημητρίου, Γιαννούλα Ρέππα σύζυγος Χρίστου (Νταρβίρα), Σταύρος Σφυρής του Θεοδώρου, Μαρία Ρέππα σύζυγος του Δημητρίου κατοίκου Καλαμπάκας .
Το Δ Σ του Συλλόγου εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες τους.
Καλό αντάμωμα στο Βαλτεσινίκο , Καλό καλοκαίρι , Καλές διακοπές σε όλους.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...