Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η πόλη της «αρβύλας», η παλικαρίσια νίκη, το μαγικό ραβδάκι και το «γαλάζιο» κάστρο!

Η πόλη της «αρβύλας», η παλικαρίσια νίκη, το μαγικό ραβδάκι και το «γαλάζιο» κάστρο!
Πάνε κι αυτές οι εκλογές … Δεν ξέρω αν το πήρατε χαμπάρι, αλλά ο αδιαμφισβήτητος νικητής των εκλογών στην Αρκαδία ήταν η … αποχή! Πάνω από 50% έφτασε. Αυτό θα πει ισχυρή αυτοδυναμία!


Μεταξύ μας, αν δεν υπήρχε αυτός ο ανταγωνισμός ανάμεσα στους «3» της ΝΔ, οι εκλογές θα ήταν «σούπα» στην Αρκαδία! Πολύ μικρό το ενδιαφέρον … Η μεγάλη μάχη παίχτηκε στο «γαλάζιο» στρατόπεδο. Εκεί είχαμε σύγκρουση .. γιγάντων με νικητή τον Βλάση!

Η νίκη του Βλάση ήταν παλικαρίσια και κόντρα στα προγνωστικά. Να γράφουμε την αλήθεια. Λίγοι «έβλεπαν» νίκη Βλάση. Μάλλον, για 3ο τον υπολόγιζαν οι περισσότεροι. Κι όμως ο Κώστας όχι μόνο δεν ήρθε 3ος αλλά πέτυχε μία τεράστια νίκη, υποσκελίζοντας και την Εύη και τον Λυκουρέντζο. Και σε αυτή την περίπτωση, επιβεβαιώνεται ότι προγνωστικά σε εκλογές, καλό είναι να μην κάνεις. Γιατί το πιθανότερο είναι να εκτεθείς .. από την κάλπη!

Τι «ράδιο αρβύλα» κυκλοφόρησε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Τρίπολη, δεν λέγεται! «Νίκησε ο Ανδρέας, το λέει το Υπουργείο Εσωτερικών» έλεγαν διάφοροι στην πόλη. Άλλοι ανέβαζαν … πανηγυρικά posts στο facebook. Ότι το Υπουργείο Εσωτερικών δεν είχε ενσωματώσει 15 εκλογικά τμήματα, δεν το έβλεπαν. Είμαστε η πόλη της … αρβύλας, τελικά!

Αν πήγαινε κάποιος στο εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ, το βράδυ της Κυριακής, θα έβλεπε μία ηρεμία και μια χαλαρότητα, λες και το κόμμα είχε πάρει 4 – 5% και απλώς μπήκε στη Βουλή. Ρε, σύντροφοι, αν δεν πανηγυρίσετε τώρα, πότε θα το κάνετε;

Εμείς τα γράφαμε εδώ στο «Καληνύχτα» … Ο αποκλεισμός του Παπαηλιού από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Αρκαδία, είδατε τι αποτελέσματα είχε. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε από τα χαμηλότερα του ποσοστά στην Αρκαδία. Φάνηκε ότι το ψηφοδέλτιο έπρεπε να είναι ακόμα πιο «δυνατό», πιο ανταγωνιστικό…

Και ήρθε η ΝΔ -που έχασε άνετα πανελλαδικά- και πέτυχε … εύκολη νίκη στην Αρκαδία! «Γαλάζιο» κάστρο παρέμεινε ο νομός, με τη ΝΔ να είναι 6% μπροστά από το ΣΥΡΙΖΑ. Σίγουρα, το ισχυρό ψηφοδέλτιο της ΝΔ, σε συνδυασμό με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ που είχε αδυναμίες, αλλά και την καλή δουλειά που έκανε ο Κατσίπος και η τοπική ΝΔ, έφερε αυτό το αποτέλεσμα που … άφησε πολλούς με το στόμα ανοιχτό!

Μαθήματα για το πώς πρέπει να κάνεις εκλογές πρέπει να αρχίζει να παραδίδει ο Οδυσσέας! Είναι … εξπέρ ο άνθρωπος! Το ΠΑΣΟΚ κατέρρεε κι εκείνος μόνος του κυριολεκτικά κατάφερε να κρατήσει την έδρα στην Αρκαδία που σε άλλη περίπτωση θα είχε πάει στη Χρυσή Αυγή! Μαγικό ραβδάκι έχει ο μικρός;

Απορία - Αν η Χρυσή Αυγή, «κατέβαζε» τον Λιάκο τον Παναγιώταρο, μήπως κατάφερνε να πάρει την 3η έδρα;

Οι εκλογές τελείωσαν. Ώρα για … ΣτΕ! Στις 29 Ιανουαρίου!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...