Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σχεδόν 400.000 € για το Παλαιοντολογικό Πάρκο στο Ίσωμα Καρυών!

Σχεδόν 400.000 € για το Παλαιοντολογικό Πάρκο στο Ίσωμα Καρυών!
Με ομόφωνη απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης αποδέχεται την πίστωση του ποσού των 395.000,00€, από πιστώσεις 4ου ΕΑΠ Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης.
Το έργο είναι ενταγμένο στο 3ο ΕΑΠ Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης με τίτλο «Κατασκευή Παλαιοντολογικού Πάρκου και Μουσείου στο Τ.Δ. Ισώματος Καρυών» και
χρηματοδοτείται από πιστώσεις 3ου ΕΑΠ με το εγκεκριμένο ποσό των 480.000,00 €.
Σύμφωνα με τη συνταχθείσα μελέτη θα γίνουν οι παρακάτω εργασίες κατασκευής Παλαιοντολογικού Πάρκου και Εκθεσιακών Χώρων στην Τοπική Κοινότητα Ισώματος Καρυών (εκτός ορίων οικισμού). Συγκεκριμένα θα ανεγερθεί κτίριο Μουσείου σε τρία επίπεδα, υπόγειο, ισόγειο και μεσοπάτωμα. Στα επίπεδα αυτά θα περιλαμβάνονται οι ακόλουθοι χώροι:
 Στο υπόγειο χωροθετούνται οι βοηθητικές εγκαταστάσεις του Μουσείου (παραλαβή, αποθήκευση και εργαστηριακή υποστήριξη), η κίνηση τροφοδοσίας του Μουσείου (ξεχωριστή είσοδο με ράμπα για χρήση από φορτηγά – αυτοκίνητα), η κίνηση και οι εξυπηρετήσεις του προσωπικού (WC – αποδυτήρια), η εσωτερική πρόσβαση των επισκεπτών προς τους χώρους υγιεινής και το μικρό κυλικείο (μπαρ) μέσω κεντρικού κλιμακοστασίου υπό LIFT με δυνατότητα εξόδου κινδύνου επισκεπτών και εργαζομένων στον αύλειο χώρο.
 Στο ισόγειο τοποθετείται η κύρια είσοδος - έξοδος των επισκεπτών, ο χώρος με τις
πληροφορίες, τα εισιτήρια και οι πωλήσεις προϊόντων του Μουσείου καθώς και η εσωτερική επικοινωνία με το μεσοπάτωμα και το υπόγειο (κλιμακοστάσιο & LIFT). Το μεγαλύτερο μέρος του ισογείου διατίθεται για εκθέματα του Μουσείου, ιδιαίτερα τα μεγαλύτερα σε όγκο.
 Το μεσοπάτωμα αποτελεί συνέχεια του ισογείου με τους εκθεσιακούς χώρους σε συνδυασμό με το χώρο του γραφείου του Διευθυντή του Μουσείου.
 Ο περιβάλλον χώρος, προβλέπεται να διαμορφωθεί έτσι ώστε να ικανοποιηθούν οι βασικές ανάγκες πρόσβασης (εκθεμάτων, επισκεπτών, Α.Μ.Ε.Α., προσωπικού), αναψυχής (μονοπάτι – καλντερίμι προς το γειτονικό ρέμα – μικρό φαράγγι όπως και στο υπαίθριο παλαιοντολογικό πάρκο) με κιόσκια για στάση – ξεκούραση, φύτευσης καθώς και ασφάλειας (περιτοίχιση, φυλάκιο, σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης).

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...