Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Διαφωνεί με το πρόγραμμα «Life» η Λαϊκή Συσπείρωση Μεγαλόπολης

Διαφωνεί με το πρόγραμμα «Life» η Λαϊκή Συσπείρωση Μεγαλόπολης
Παρέμβαση του εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης στη Μεγαλόπολη, Παναγιώτη Λαμπρόπουλου έγινε για το πρόγραμμα «LIFE».


Ο κ. Λαμπρόπουλος ανέφερε: «Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στο πρόγραμμα «Life» γιατί οι κανόνες στους οποίους υπακούει το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι το κριτήριο του κέρδους στην παραγωγή που οδηγεί στην καταστροφική επίπτωση στο περιβάλλον και στη ζωή των ανθρώπων. Δίνουν κίνητρο στους επιχειρηματίες και από την άλλη, πράσινη φορολογία στους εργαζόμενους. Μιλάνε για εμπόριο ρύπων και παίρνουν μέτρα προσαρμογής για να βελτιώσουν το περιβάλλον. Η εμπειρία του προγράμματος που έχει εφαρμοστεί στο παρελθόν λέει ότι 14,9 εκατομμύρια ευρώ - ενώ ο κόσμος υποφέρει από έλλειψη χρημάτων - δόθηκαν σε τρεις ιδιωτικές εταιρείες, τράπεζες, ΜΚΟ και ιδρύματα. Ως καινούρια στοιχεία στο «Life » 2014 - 2020 είναι η προσθήκη εκτός από τις ΜΚΟ και διάφορων γραφείων τεχνικών συμβούλων και εταιρειών και προσθέτει νέες πηγές ενίσχυσης της χρηματοδότησης, δηλαδή νέα χρήματα ευρωενωσιακά, του κόσμου που φορολογείται σε όλη την ΕΕ δηλαδή, τα οποία θα καταλήξουν πάλι στις καινοτόμες δράσεις των επιχειρηματιών.

Το νέο "Life " προχωρά τους νέους τομείς, αυτούς που έχει ανάγκη στην ΕΕ για νέα πεδία, την ιδιωτικοποίηση στους ποταμούς, τις στρατηγικές για το κλίμα, την καύση, των ρύπων κ.τ.λ. Είναι σαφές πως αυτό δεν μπορεί να ξεκοπεί. Η ΕΕ στο πλαίσιο της πολιτικής της παλεύει να λύσει το πρόβλημα του ανταγωνισμού και της επιχειρηματικότητας, τη μάχη που δίνεται για να κερδίσουν οι επιχειρηματίες το υψηλό ποσοστό κέρδους και γι' αυτό ανοίγει όλες αυτές τις καινοτόμες δράσεις. Η πρόταση του Δήμου, υπηρετεί, υπακούει και υλοποιεί το χαρακτήρα αυτής της πολιτικής.

Δεν είναι τυχαίο ότι στο πρόγραμμα «Life» προτείνετε την συνεργασία των Δήμων και ορισμένων εταιρειών σε πρώτη φάση. Στόχος σας είναι η προετοιμασία και στη συνέχεια η συνεργασία σας με επιχειρήσεις της λεγόμενης «υγιούς επιχειρηματικότητας». Το ερώτημα και το συμπέρασμα, είναι η επιστήμη, η ενέργεια, η ανάπτυξη, η τεχνολογία, σε ποιανού τα χέρια είναι, ποιον ωφελεί, για ποιον γίνεται. Το συμπέρασμα είναι ότι προωθείτε αυτά τα προγράμματα και τα φέρνετε εδώ ως πλειοψηφία, όχι γιατί είναι καινοτόμα, αλλά γιατί συμφωνείτε απόλυτα στην ουσία της πολιτικής της ΕΕ, με το περιεχόμενο των μνημονιακών νόμων που δήθεν καταγγέλλετε και συμβάλλετε με το μανδύα και το φερετζέ που έχουν όλα αυτά τα έργα, να περνούν και να υλοποιούνται οι στόχοι της ΕΕ που σημαίνει περισσότερα βάρη για το λαό, χειρότερες συνθήκες για τη ζωή των εργαζομένων.

Από την περίοδο των Μεσογειακών Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων (ΜΟΜ) που ουσιαστικά άνοιξε ο δρόμος για «αξιοποίηση του Μαινάλου» δηλαδή εκμετάλλευση του Μαινάλου από τα μεγάλα συμφέροντα, άρχισαν συχνές καταστροφικές πυρκαγιές από το 2000 έως σήμερα.

Καταψηφίζουμε την πρότασή σας.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...