Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τα νέα του Συλλόγου Ζώνης Αρκαδίας

Τα νέα του Συλλόγου Ζώνης Αρκαδίας
[#] Όπως κάθε Αύγουστο, έτσι κι εφέτος το χωριό ζωντάνεψε. Πολλοί Ζωναταίοι που μένουν μακριά επισκέφτηκαν το χωριό κι οι φωνές των παιδιών σκόρπιζαν παντού.


Το καθιερωμένο πια ΑΝΤΑΜΩΜΑ, το Αυγουστιάτικο πανηγύρι έγινε στις 16 Αυγούστου το βράδυ. Προσαρμοσμένο κι αυτό στις καινούργιες οικονομικές συνθήκες έγινε με μουσική από D.J. τον συμπατριώτη μας Θανάση Χρ. Παπαδόπουλο, φαγητό δωρεάν από τον Σύλλογο και τα μέλη του Γιάννη Παν. Γαϊτανάκη και Τάκη Παπαδημητρίου. Τα μηχανήματα ήταν παραχώρηση του Γιώργου Αθαν. Καλόμαλου.

Ο κόσμος εκτίμησε πολύ θετικά την αλλαγή και τίμησε την εκδήλωση με την παρουσία του όπου διασκέδασε και βρήκε την ευκαιρία να έρθει πιο κοντά. Στην εκδήλωσή μας παραβρέθηκαν από την Δημοτική Αρχή οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Γιώτης και Γιάννης Μπάζιος κι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κακκαβάς και Παναγιώτης Ηλ. Λαμπρόπουλος. Τους ευχαριστούμε.

Η έκπληξη της βραδιάς ήταν η παρουσία του Ομότιμου Καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας, Τμήμα Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας κ. Ανδρέα Ι. Βοσκού με την οικογένειά του. Οι έρευνες και μελέτες του εξετάζουν το θέμα της καταγωγής των κατοίκων του χωριού του ΖΩΔΙΑ στην κατεχόμενη Κύπρο από την αρχαία ΖΟΙΤΙΑ στην περιοχή της Ζώνης. Αφού απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό υποσχέθηκε σε άλλη επίσκεψή του στο χωριό μας μια ευρύτερη ανάλυση – παρουσίαση του θέματος αυτού.

[Βίντεο και φωτογραφικό υλικό από το Αντάμωμα των Ζωναταίων, δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου μας: www.zounati.wordpress.com ]

[#] Ένα γεγονός τεράστιας σημασίας για το χωριό είναι το ξαφνικό κλείσιμο της ταβέρνας «ΤΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑ». Οι ιδιοκτήτες της Τασία Τσούγκου και Νίκος Λαμπαδαρίδης χαίρουν της εκτίμησης και της αγάπης απ’ όλους στο χωριό και στην ευρύτερη περιοχή, γι’ αυτό με ανυπομονησία τους περιμένουμε γιατί η εγκατάλειψη της πλατείας και η σκοτεινιά τα βράδια μας γεμίζει μελαγχολία. Γιατί ο χώρος αυτός για μας ήταν «ο καναπές του ψυχολόγου», το σημείο αναφοράς για το χωριό.

[#] Ο Σύλλογός μας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην συμπατριώτισσά μας Καλλιόπη Στ. Σιαμπάνου για την απώλεια του αγαπημένου της συζύγου Νίκου Αντ. Ερημάκη.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Η Γραμματέας

Παναγιώτης Παπαδημητρίου Μαρία Λαγούδη – Καλόμαλου

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...