Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Έργα πάνω από 1.000.000 € στην Φαλαισία!

Έργα πάνω από 1.000.000 € στην Φαλαισία!
Έργα ύψους 1.100.000,00 ευρώ θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Φαλαισίας στο Δήμο Μεγαλόπολης.
800 χιλιάδες ευρώ θα διατεθούν για το δρόμο προς τη Μονή Ρεκίτσης,(γιορτάζεται η ηρωική έξοδος του Παπαφλέσσα) και 300 χιλιάδες ευρώ για την Δραμπάλα (τιμάται η ηρωική μάχη).
Τα οδικά έργα έχουν ξεκινήσει και θα ολοκληρωθούν σύντομα, ίσως και μέσα στο Καλοκαίρι.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Βαγγέλης Γιαννακούρας, αναφέρει: "Στόχος μας της Περιφέρειας Πελοποννήσου-Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας είναι να βελτιωθεί η βατότητα και να γίνει πιο εύκολη η πρόσβαση σε δύο σημαντικά μνημεία του τόπου και ταυτόχρονα να υπάρξει ανάδειξη των ιστορικών αυτών μνημείων και μεγαλύτερη προβολή τους.
Η ενημέρωση για τα έργα έγινε στη διάρκεια των εκδηλώσεων, την Κυριακή 22 Μαΐου, για τον ήρωα του 1821 και πορθητή της Τρίπολης Παναγιώτη Κεφάλα στο Δυρράχι.
Ο Παναγιώτης Κεφάλας, η φωτογραφία του οποίου κοσμεί τα σχολικά βιβλία της ιστορίας, ύψωσε την σημαία της Επανάστασης στην Απελευθερωμένη Τριπολιτσά.
Οφείλουμε λοιπόν να τιμούμε όλους τους ήρωες, επώνυμους και ανώνυμους που έδωσαν τη ζωή και συνέβαλαν με κάθε τρόπο στην Απελευθέρωση της Πατρίδας μας.
Δική μας υποχρέωση εκτός από την τιμή στους ήρωες και την ανάμνηση των ιστορικών γεγονότων μέσα από εκδηλώσεις είναι να προβάλλουμε με κάθε τρόπο την ιστορία μας.
Άλλωστε, όποιος ξεχνά την ιστορία του, καλείται να την ξαναζήσει..."

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...