Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2013 - Kalimera Arkadia

Το ροκάνισμα της καρέκλας, τα λαμόγια με … γραβάτα και ο «εκλεκτός του Σαμαρά»

 

- Καλημέρα ανώνυμοι καληνυχτάκηδες και επώνυμοι ανοιχτομάτηδες. Προσοχή στα ανώνυμα λαμόγια που κυκλοφορούν ανάμεσά μας αλλά και στα επώνυμα λαμόγια που κινούνται γύρω μας. Ο κίνδυνος και από τις δύο κατηγορίες των λαμογίων είναι ο ίδιος. Η διαφορά είναι μόνο στη ...γραβάτα!

- Ο πελοποννησιακός πόλεμος για την επιλογή της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021 άρχισε! Εκτός από την Τρίπολη και την Καλαμάτα στον χορό της διεκδίκησης μπήκε σφήνα και το Ναύπλιο. Φοβού τους ...Αργείους και δώρα φέροντες.

- Εξαντλήθηκαν τα 100 εισιτήρια που είχε στη διάθεσή του ο σύλλογος φίλων Εθνικής Ελλάδας  του Νομού Αρκαδίας για τον αγώνα με τη Ρουμανία. Όπως μάθαμε οι τυχεροί Αρκάδες φίλαθλοι που θα δουν από κοντά τον κρίσιμο αγώνα της Εθνικής θα μετακινηθούν με ένα διώροφο λεωφορείο που θα αναχωρήσει από την πλατεία Άρεως στις 5 το απόγευμα της Παρασκευής. ( Λέτε να πάμε τελικά Βραζιλία? )

- Επιστολή στον Πρωθυπουργό έστειλε ο Αντιδήμαρχος ( επί των Οικονομικών ) Τρίπολης Σάββας Σαββάκης για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων! Εγώ το έχω πει εδώ και καιρό ο Σάββας θέλει να "φάει" την θέση του Στουρνάρα και άρχισε το ροκάνισμα της καρέκλας του Υπουργού Οικονομικών. Αυτό που δεν έχει καταφέρει τόσο καιρό ολόκληρη η Βουλή να δείτε που θα το καταφέρει ο Σαββάκης.

- Επιθεωρητής του Ρακιντζή κατεβαίνει στο Δήμο Γορτυνίας για ελέγχους μετά τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης για διασπάθιση του δημόσιου χρήματος! Μου φαίνεται ότι αυτή την φορά η αντιπολίτευση θα τον στριμώξει άγρια το Γιαννόπουλο. Εχθροί και φίλοι  του Γιάννη πήγανε ενωμένοι στην Αθήνα και τα είπαν όλα στο Ρακιντζή. Εσύ τί κάνεις Γιάννη? ( μάλλον κουκιά πρέπει να σπέρνεις )

- Τα τελευταία φαινόμενα κακοκαιρίας που πλήττουν την Αρκαδία θα έχουν και συνέχεια. Οι ισχυρές βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν και σήμερα γι αυτό και η ΕΜΥ έβγαλε έκτακτο δελτίο έντονων καιρικών φαινομένων. Είπαμε ότι μια βροχή θα μας σώσει αλλά όχι κι έτσι!

- Κλείδωσαν οι χώροι για τις εγκαταστάσεις εργοστασίων διαχείρισης απορριμμάτων της Πελοποννήσου. Σύμφωνα με χθεσινά δημοσιεύματα αθηναϊκών ΜΜΕ οι χώροι αυτοί είναι: Παλαιόχουνη ( Δήμος Τρίπολης Αρκαδίας ), Καλλιρόη ( Δήμος Οιχαλίας Μεσσηνίας ) και Αμπελοχώρι Σκάλας ( Δήμος Ευρώτα Λακωνίας ). Οι  δύο σταθμοί μεταφόρτωσης απορριμμάτων θα γίνουν στην Τενέα Κορινθίας και στη Νέα Κίο Αργολίδας. Κλήρωσε χθες το λαχείο και εμείς πιάσαμε το ...λήγοντα!

- Βλέπω στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου να έχουμε πολύ κόσμο στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης. Το θέμα των σκουπιδιών αναμένεται για μια ακόμη φορά να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από τους κατοίκους των περιοχών που θα γίνουν τελικά τα σκουπιδοεργοστάσια. Ελπίζουμε όλοι ότι δεν θα γίνει πάλι της ...Μαντινείας το κάγκελο! ( Ούτε της Οιχαλίας )

- Με τίτλο "από τη Λάμψη στο Δήμο Τρίπολης" η γνωστή διαδικτυακή εφημερίδα i-efimerida μας ενημέρωσε με άρθρο της ότι η ηθοποιός ( και πολιτικός ) Αντωνία Γιαννούλη το σκέφθεται σοβαρά να κατέβει για υποψήφια Δήμαρχος στο Δήμο Τρίπολης. Είναι γεγονός ότι χρειαζόμαστε λίγη λάμψη σε αυτή την πόλη και η Αντωνία μπορεί να την φέρει. Θα την αφήσουν άραγε τα ντόπια σκληρά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ?

- Σήμερα το βράδυ ( στις 10 ) συντονιστείτε στο μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Πελοποννήσου ( το Τι Βι Σούπερ ) και δείτε τη συνέντευξη που έδωσε στον Τριαντάφυλλο Σωτηρόπουλο ο Δήμαρχος Χαιδαρίου ( και πιθανός αντίπαλος του Τατούλη στις εκλογές ) Δημήτρης Μαραβέλιας.
- Οι πληροφορίες μας λένε ότι ο 45χρονος Δήμαρχος Χαιδαρίου Δημήτρης Μαραβέλιας είναι ο εκλεκτός του Σαμαρά για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και η σημερινή συνέντευξη στην εκπομπή "πρόσωπο με πρόσωπο" θα είναι η πρώτη δημόσια εμφάνισή του στο κοινό της Πελοποννήσου. Να την δείτε γιατί θα βγάλει πολλές ειδήσεις. Κάτι ξέρουμε και εμείς

- ΤΕΛΟΣ: Πολλούς Κενυάτες είδα προχθές στα γραφεία της Περιφέρειας και ...ανησύχησα! Τελικά δεν ήταν τίποτα το ανησυχητικό, η Μυθική Πελοπόννησος ετοιμάζεται για νέες περιπέτειες στην Αφρική! Εκεί δεν έχει πάει ακόμα η γνωστή παρέα προώθησης του τουρισμού μας και είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να στηθεί άλλο ένα περίπτερο. ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΑΡΚΑΔΙΑ!

 

Διαβάστε περισσότερα...

Οδοιπορικό του «Καλημέρα Αρκαδία» στην πλημμυρισμένη Κυνουρία – Μεγάλες ζημιές σε χωράφια και δρόμους (vd)

Το kalimera-arkadia.grβρέθηκε στις περιοχές της Κυνουρίας, οι οποίες υπέστησαν σοβαρές ζημιές, μετά το τελευταίο κύμα κακοκαιρίας και κατέγραψε εικόνες και βίντεο από την περιοχή.

Διαβάστε περισσότερα...

Αναβιώνει το έθιμο της γουρνοχαράς στο Άγαλι!

Ο Σύλλογος Λίμνης «Το Άγαλι» προσκαλεί «με χαρά και ζεστή καρδιά, παρά τον κρύο καιρό που πλησιάζει, να αναβιώσουμε για μια ακόμα χρονιά το έθιμο της "ΓΟΥΡΟΥΝΟΧΑΡΑΣ" λίγο πριν τις Άγιες μέρες των Χριστουγέννων! Με χριστουγεννιάτικη διάθεση σας περιμένουμε όλους!

Διαβάστε περισσότερα...

Μεγάλες ζημιές προκάλεσε η κακοκαιρία στην Κυνουρία – Ποιες περιοχές ζητήθηκε να κηρυχτούν σε «έκτακτη ανάγκη»

Οικονομική ενίσχυση ύψους 500.000 ευρώ ζήτησε με έγγραφό του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα η κατάσταση που επικρατεί στις Περιφερειακές Ενότητες Μεσσηνίας και Αρκαδίας λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων και των καταστροφών που προξενήθηκαν.

Διαβάστε περισσότερα...

Που θα στηθούν κάλπες για τις εκλογές της ΝΔ στην Αρκαδία

Η ΝΟ.Δ.Ε. Νέας Δημοκρατίας Αρκαδίας προσκαλεί τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Αρκαδίας να ψηφίσουν  στις εκλογές για την ανάδειξη Προέδρων ΔΗΜ.Τ.Ο και μελών ΔΗΜ.Τ.Ε το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013 στις κατά τόπους ΔΗΜ.Τ.Ο. από 10.00π.μ έως 07.00μ.μ. στα εξής εκλογικά κέντρα:

Διαβάστε περισσότερα...

Αντιμνημονιακούς υποψήφιους θα στηρίξουν οι ανεξάρτητοι Έλληνες στην Αρκαδία για τις δημοτικές εκλογές

Τη στήριξη αντιμνημονιακών υποψηφίων στοις επικείμενες αυτοδιοικητικές και περιφερειακές εκλογές, ανακοίνωσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Και ο κανόνας αυτός θα ισχύσει και για την Αρκαδία.

Διαβάστε περισσότερα...

13 Νοεμβρίου 1824: Η δολοφονία του Πάνου Κολοκοτρώνη

Μετά τις μεγάλες στρατιωτικές επιτυχίες των δύο πρώτων ετών της Επανάστασης του ’21, οι πρόγονοί μας «κατάφεραν» να ξεκινήσουν μια εμφύλια διαμάχη που διήρκεσε από το 1823 ως το 1825. Χρειάστηκε η απόβαση του Ιμπραήμ στην Πελοπόννησο για να τους ξαναενώσει, και να τους κάνει να υπερβούν τις διάφορες έριδές τους. Μέχρι να γίνει αυτό όμως, είχε χυθεί αρκετό ελληνικό αίμα.

Διαβάστε περισσότερα...

Για τα προβλήματά τους θα συζητήσουν συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί στην Τρίπολη

Τη Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2013 στις 7.00΄ το βράδυ στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας θα γίνει συνάντηση συνταξιούχων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Διαβάστε περισσότερα...

Ολοκληρώθηκε το πανελλαδικό τουρνουά τένις στην Τρίπολη (εικόνες)

Τελείωσε με μεγάλη επιτυχία στις εγκαταστάσεις της ΑΕΚ Τρίπολης (ΔΑΚ Τρίπολης) - TennisCupTripolis το 6ο Πανελλαδικό τουρνουά κατηγορίας Ε2 για αγόρια και κορίτσια κάτω των 14άρων ετών, που είχε αναλάβει την διοργάνωση του ο όμιλος τένις της ΑΕΚ Τρίπολης. Το τουρνουά ξεκίνησε στις 8/11 και ολοκληρώθηκε στις 10/11/2013 με παιχνίδια μονών αλλά και διπλών στην κατηγορία των αγοριών.

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Διαβάστε επίσης...