Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

H παιδική χορωδία Τυρού στο 1ο Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών στο Διόνυσο Αττικής (vd)

H παιδική χορωδία Τυρού στο 1ο Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών στο Διόνυσο Αττικής (vd)
Aξιόλογη κατά γενική ομολογία, ήταν η εμφάνιση της Παιδικής-Νεανικής Χορωδίας Τυρού στο 1ο πανελλήνιο Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών που πραγματοποιήθηκε για 2η χρονιά στο Διόνυσο Αττικής   όπου συμμετείχαν χορωδίες από διάφορα μέρη της Ελλάδος και είναι από τα καλύτερα σε διοργάνωση που γίνονται στην Αττική.
Οι κριτικές που απέσπασε η χορωδία του Τυρού από όλους ήταν ιδιαίτερα θερμές και μάλιστα κατά γενική ομολογία όλων επιβραβεύθηκε με τα καλύτερα λόγια από όλους τους μουσικούς διευθυντές των χορωδιών μετά από μια εντατική προετοιμασία των παιδιών και την εξαιρετική πρόοδό τους τα τελευταία 2 χρόνια   χαρίζοντάς τους πολύτιμες εμπειρίες για τη μελλοντική τους πορεία.
Σε ένα κατάμεστο συναυλιακό χώρο υπό την διεύθυνση του Μαέστρου κ. Στέφανου Καρδιόλακα η χορωδία Τυρού   συνεπήρε το κοινό με μία άψογη και απόλυτα ευχάριστη εκτέλεση του προγράμματός της.
Η εναλλαγή των τραγουδιών διαφορετικού μουσικού ύφους και η ευελιξία της απόδοσης τους από τα παιδιά της παιδικής   Χορωδίας Τυρού κέρδισε της εντυπώσεις και δίκαια απέσπασε το θερμό χειροκρότημα του κοινού.
Χορωδίες από όλη την Ελλάδα όπως αυτής της Αλεξανδρούπολης , της Θήβας , του Διονύσου και των Μεγάρων συμμετείχαν με αντιπροσωπευτικό δείγμα της χορωδιακής τους μουσικής με τραγούδια από τον Ελληνικό κινηματογράφο.
Στο φεστιβάλ παρευρέθη και μίλησε με την ιδιότητα του μέλους της UNESCOη γνωστή ηθοποιός Τιτίκα Στασινόπουλου κάνοντας αναφορά στην ομιλία της για το έργο του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών ενώ ο γνωστός ηθοποιός από την καριέρα του στο Hollywood Σπύρος Φωκάς αναφέρθηκε στην σύντομη ομιλία του για την ελπίδα των παιδιών στη σημερινή ελληνική κοινωνία.
Όσοι παρευρέθηκαν στο αμφιθέατρο των σχολών πρώην εκπαιδευτηρίων Καργάκου είχαν την τύχη να απολαύσουν χορωδίες, από την Θράκη με την Αλεξανδρούπολη έως   την Πελοπόννησο που την εκπροσωπούσε ο Τυρός και άλλους μεγάλους καλλιτέχνες όπως τον διεθνούς φήμη συνθέτη Νίκο Ιγνατιάδη   ακούγοντας παλιές επιτυχίες του.
Τέλος αξίζει να αναφέρουμε ότι τον Στέφανο Καρδιόλακα τόσο στη χορωδία Τυρού όσο και σ αυτή του Διονύσου συνόδευαν στο πιάνο η Νίκη Βασιλειάδη από το Λεωνίδιο και ο για πολλά χρόνια συνεργάτης του Δημήτρης Κλειδάς που τους είχαμε απολαύσει το περασμένο καλοκαίρι στη συναυλία έναρξης της γιορτής   μελιτζάζ στο Λεωνίδιο και στην καλοκαιρινή συναυλία στον Τυρό μαζί με τον Κώστα Ζαριδάκη.
 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...