Menu
RSS
Τρίτη, 23/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Νέος διαγωνισμός για το μεγάλο έργο αναβάθμισης του λιμανιού στον Τυρό

Νέος διαγωνισμός για το μεγάλο έργο αναβάθμισης του λιμανιού στον Τυρό
Ο πρώτος διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου κατασκευής του έργου: «ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΤΥΡΟΥ – ΠΑΡΑΛΙΑΚΑ ΚΡΗΠΙΔΩΜΑΤΑ, ΥΠΗΝΕΜΟΣ ΜΩΛΟΣ», απέβη άγονος, αφού δεν έγινε καμία προσφορά.


Ο νέος διαγωνισμός θα διενεργηθεί στα γραφεία της Δ.Τ.Ε Περιφέρειας Πελοποννήσου, οδός Οπλαρχηγού Σεχιώτη 1, στην Τρίπολη, στις 22 - 12 - 2014, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00 π.μ.(ώρα λήξεως επίδοσης των προσφορών), από την Επιτροπή Διαγωνισμού.
Προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι Τριακόσιες εξήντα πέντε (365) ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης.
 
 
Τα έργο προβλέπει:
• Παραλιακά κρηπιδώµατα συνολικού µήκους 204,65m. Κατασκευάζεται ράµπα ανέλκυσης/καθέλκυσης σκαφών.
• Ράµπα ανέλκυσης καθέλκυσης σκαφών, πλάτους 9,0m µε κλίση 15,0% για την ταυτόχρονη χρήση της από δύο σκάφη.
• Υπήνεµος µώλος, µήκους περίπου 30,20m κατ’ επέκταση του υφιστάµενου προβλήτα.
• Βυθοκόρηση της λιµενολεκάνης, έµπροσθεν των παραλιακών κρηπιδωµάτων έως τα -3,50m. Προβλέπεται εκσκαφή της λιµενολεκάνης, έτσι ώστε να αποκτήσει ενιαίο ελάχιστο βάθος -3,50m.
• Λιµενολεκάνη. ∆ιαµορφώνεται λιµενολεκάνη, η οποία θα καταλαµβάνει συνολικά έκταση θαλάσσιας επιφάνειας 14.000 m2 και θα είναι ικανή να φιλοξενήσει 110 αλιευτικά σκάφη και το υδροπτέργο (Υ/Γ), σύµφωνα µε την εγκεκριµένη αρχική οριστική µελέτη.
• Εξοπλισµός κρηπιδωµάτων, τα παραλιακά κρηπιδώµατα και ο υπήνεµος µώλος εξοπλίζονται µε δέστρες και προσκρουστήρες για την ασφαλή πρόσδεση των σκαφών.
• Χερσαία ζώνη, η χερσαία ζώνη όπισθεν των παραλιακών κρηπιδωµάτων προτείνεται να λιθοστρωθεί έως το όριο της υφιστάµενης παραλιακής οδού , η οποία ανακατασκευάζεται.
Η ανακατασκευή της υφιστάµενης οδού αφορά την µερική καθαίρεση και επανακατασκευή των ασφαλτικών στρώσεων µε κλίση προς τα παραλιακά κρηπιδώµατα, έτσι ώστε να µην δηµιουργηθούν ανισοσταθµίες µεταξύ των κρηπιδωµάτων και της παραλιακής οδού.
• ∆ίκτυα Η/Μ, προβλέπεται η κατασκευή δικτύων παροχής ύδατος-ρεύµατος και πυρόσβεσης και η τοποθέτηση πίλλαρ για την παροχή ύδατος –ρεύµατος στα σκάφη καθώς και πίλλαρ πυρόσβεσης και πυροσβεστικών σταθµών.
• Οβελός φανού, προβλέπεται η κατασκευή και τοποθέτηση ενός µεταλλικού οβελού φανού στον υπήνεµο µώλο, σύµφωνα µε τις συστάσεις της Υπηρεσίας Φάρων του Πολεµικού Ναυτικού.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...