Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Λεωνίδιο - Αναλύσεις για το νερό των αρδευτικών γεωτρήσεων

Λεωνίδιο - Αναλύσεις για το νερό των αρδευτικών γεωτρήσεων
Ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας, απευθυνόμενος προς τους αγρότες, σημειώνει ... "Με δεδομένο ότι τον φετινό χειμώνα  οι βροχοπτώσεις  ήταν πολύ περιορισμένες υπάρχει κίνδυνος για  την αύξηση της σκληρότητας και της αλατότητας  των υδάτινων πόρων που προέρχονται από γεωτρήσεις που βρίσκονται στον κάμπο του Λεωνιδίου . Η ποιότητα του νερού άρδευσης επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό το είδος,  την ποιοτική και ποσοτική απόδοση μιας καλλιέργειας . Επομένως η γνώση της  ποιότητας του νερού μπορεί να σώσει ή να κάνει μια καλλιέργεια αποδοτική , εφόσον αυτή αρδεύεται με  το κατάλληλο νερό .    
Για  αυτόν τον λόγο ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας  σε συνεργασία  με τον  Αγροτικό Συνεταιρισμό Λεωνιδίου < ο Άγιος Λεωνίδας>  προχώρησε  σε  αναλύσεις της  ποιότητας  των υδάτινων  πόρων της περιοχής  του κάμπου Λεωνιδίου.
Σκοπός  της  ανάλυσης αυτής ήταν να  γίνει έλεγχος  των υδατίνων πόρων που χρησιμοποιούν οι αγρότες  της  περιοχής  του Λεωνιδίου για  την άρδευση των καλλιεργειών τους . Με βάση τα αποτελέσματα  αυτά ο κάθε αγρότης  γνωρίζοντας την γεώτρηση που χρησιμοποιεί και σε συνεργασία  με τους τοπικούς  γεωπόνους και τους υδρονομείς του Δήμου,  θα μπορεί να  ελέγξει εάν η ποιότητα του νερού που χρησιμοποιεί για  άρδευση είναι κατάλληλο για  την καλλιέργεια του. 
Οι αναλύσεις αυτές θα επαναληφθούν για  και την φθινοπωρινή περίοδο.
Με εκτίμηση,
Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας

Χαράλαμπος Λυσίκατος"

Τα αποτελέσματα των αναλύσεων  επισυνάπτονται.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...