Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εικόνες και βίντεο από την έναρξη του Παναρκαδικού Συνεδρίου – Τα αποκαλυπτήρια, η δωρεά και οι πρώτες ομιλίες!

Εικόνες και βίντεο από την έναρξη του Παναρκαδικού Συνεδρίου – Τα αποκαλυπτήρια, η δωρεά και οι πρώτες ομιλίες!
Ξεκίνησε το Σάββατο το πρωί το 8ο Παγκόσμιο Παναρκαδικό Συνέδριο στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης. Η έναρξη έγινε με Αγιασμό και χαιρετισμο’ύς επισημάων, ενώ ακολούθησαν ομιλίες
για την ελληνική ταυτότητα στη διασπορά από τον Δρα. Αναστάσιο-Μυρώδη Τάμη (καθηγητής Πανεπιστημίου Notre Dame Australia), τη μετανάστευση των Αρκάδων στην Αμερική και η προσφορά τους στη Γενέθλια γη, από τον Πέτρο Σαραντάκη (οικονομολόγος-συγγραφέας), την παρουσία των Ελλήνων στην Αυστραλία και τα προβλήματα στην εγκατάστασή τους από τον Δημήτριο Καλοδήμο (πρώην Γραμματέας Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας) και τις προοπτικές του Σ.Α.Ε. και ο απόδημος ελληνισμός στην Ευρώπη από την Δρα. Όλγα Σαραντοπούλου (Γ. Γραμματέας Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού).
Το μεσημέρι έγιναν αποκαλυπτήρια επιγραφής προς τιμήν του ευεργέτη, του Αποστολοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, Δημητρίου Αποστολόπουλου με παρουσίαση από τον πρώην Δήμαρχο Τρίπολης, Δημοσθένη Σωτηρόπουλο.
Μετά, ακολούθησε τελετή παράδοσης υδροφόρου οχήματος στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας, δωρεά των Παναρκαδικών Ομοσπονδιών Αυστραλίας και Καναδά.
Το απόγευμα είχε προγραμματιστεί αναχώρηση από το Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης για Καστρί, Μονή Μαλεβής, Αρκαδικό χωριό και το βράδυ συμμετοχή σε εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου του Αρκαδικού χωριού.
Δείτε εικόνες από την πρώτη μέρα και βίντεο – ρεπορτάζ του «Καλημέρα Αρκαδία»!

Τελευταια Σχολια

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΜΗΝΑ

All rights reserved KalimeraArkadia