Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σημαντικές ομιλίες το πρωί της Δευτέρας στο 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αποδήμων Αρκάδων (vd)

Σημαντικές ομιλίες το πρωί της Δευτέρας στο 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αποδήμων Αρκάδων (vd)
Ολοκληρώθηκε η πρωινή συνεδρίαση της Δευτέρας (28/7/2014) του 8ου Παγκόσμιου Παναρκαδικού Συνεδρίου, στο πνευματικό κέντρο της Τρίπολης και το www.kalimera-arkadia.gr σας μεταφέρει όλο το ρεπορτάζ!


Πρώτος ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής Γιώργος Ρεβελιώτης με θέμα «Σχεδιάζοντας το αύριο της νέας γενιάς των ομογενών της Αμερικής».

Μεταξύ άλλων, είπε: «Στόχοι μας για το μέλλον συνεχίσουν να είναι πρώτα από όλα η υπογραφή καινούργιου συμβολαίου μεταξύ της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας και της Ελληνικής Κυβέρνησης για το Παναρκαδικό Νοσοκομείο. Στην συνέχεια η δημιουργία ενός κυλικείου εντός του Νοσοκομείου, του οποίου τα έσοδα θα πηγαίνουν στην κάλυψη αναγκών του Νοσοκομείου. Ακόμα μας απασχολεί η διαχείριση του περιβάλλοντα χώρου του Νοσοκομείου, όπου ελπίζουμε να δημιουργηθούν μικροί χώροι αναψυχής, πεζοδρόμια, μονοπάτια, παιδική χαρά και άλλα πολλά. Επίσης δεν θα σταματήσουμε να πιέζουμε για την ολοκλήρωση της ανακαίνισης και την αναβάθμιση των υποδομών του Νοσοκομείου.»

Ο κ. Ρεβελιώτης να επισημάνουμε ότι προήδρευσε της πρωινής συνεδρίασης και ακολούθως συνέχισε να συντονίζει ο Δημήτρης Φίλιος, ο οποίος είναι πρώην Πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής.

Ακολούθησε ο Δημήτρης Δουζένης, σύμβουλος δημοσίων σχέσεων & πολιτικότητας, ο οποίος μίλησε θέμα «Η δράση και τις προοπτικές της νέας γενιάς των αποδήμων του Καναδά».

Τον λόγο μετά πήρε ο Βασίλης Γιαβρής, δικηγόρος, πρώην Πρόεδρος Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας, ο οποίος αναφέρθηκε για «το μέλλον του Ελληνισμού της διασποράς, προσδοκίες και πραγματικότητα στο μεταίχμιο της κρίσης».

Τοποθετήσεις έγιναν και από τους παρευρισκόμενους σύνεδρους. Μία από την πρόταση ήταν για κάθε τέσσερα χρόνια να γίνεται ένα παγκόσμιο συνέδριο νέων, να γίνει στην Αρκαδία ένα θερινό σχολείο για να έρχονται και να μαθαίνουν οι επόμενες γενιές σε όλον τον κόσμο, την Ελληνική γραμματεία.

Αμέσως μετά το λόγο πήραν οι Παναγιώτης Λιαργκόβας και Δημήτρης Θωμάκος, Πανεπιστημιακοί Καθηγητές Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με κύριο θέμα στις ομιλίες τους: «Ο ρόλος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ως φορέα προσέλκυσης Αρκάδων ομογενών φοιτητών και επιστημόνων».

Σειρά είχε η ομιλία του Άγγελου Δενδρινού, ο οποίος είναι Μουσικολόγος – έφορος της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρίας με θέμα στην ομιλία του «Αρκαδικοί όμιλοι Νέων».

Τον λόγο πήρε αμέσως μετά ο Πρόεδρος & Διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης Γιώργος Μποροβήλος ο οποίος έκανε την ομιλία «Αστέρας Τρίπολης: ¨το καμάρι του Μοριά». Ανάφθηκε στις δράσεις της ομάδας καθώς και στον προσεχή Ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό παιχνίδι για το Europa Leagueμε την Μαϊντζ, στην Γερμανία, την επόμενη Πέμπτη. Αναφέρθηκε στις εγκαταστάσεις του Αστέρα και στα μελλοντικά σχέδια που κάνει η ομάδα. Τέλος μοίρασε καπέλα στους συνέδρους με το λογότυπο του Αστέρα Τρίπολης.

Η πρωινή συνεδρίαση έκλεισε με ομιλία που έκανε ο Πασχάλης Αγανίδης Οικονομολόγος – πολιτικός επιστήμων, με θέμα «Από την χαμένη στην κερδισμένη νέα γενιά».
Ακλούθησε τέλος, Forum – Ανοιχτή συζήτηση με τους νέους.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...