Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τα καλά και τα … κακά του Παναρκαδικού Νοσοκομείου συζητήθηκαν στο Συνέδριο των Αποδήμων! (vd)

Τα καλά και τα … κακά του Παναρκαδικού Νοσοκομείου συζητήθηκαν στο Συνέδριο των Αποδήμων! (vd)
Μεγάλη συζήτηση για το Παναρκαδικό Νοσοκομείο άνοιξε στο 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αποδήμων Αρκάδων, το οποίο εξελίσσεται στο Πνευματικό Κέντρο.


Στο πάνελ ήταν ο Δημήτρης Φίλιος ο οποίος είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Παναρκαδικού Νοσοκομείου από την Π.Ο.Α. (Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής), ο Γιώργος Ρεβελιώτης (Πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής), ο Διοικητής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Νίκος Χρόνης, το μέλος της Διοίκησης του Νοσοκομείου, ως εκπρόσωπος της Π.ΟΑ., Παναγιώτης Καραφωτιάς, ο Διευθυντής της Καρδιολογικής κλινικής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Δημήτρης Χρυσός και ο εντεταλμένος σύμβουλος – τέως Πρόεδρος της Π.Ο.Α. – Γιώργος Σιουρούνης.

Η συνεδρία ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Απόδημων Αρκάδων Χρήστο Τσιμόγιαννη και με ανάγνωση του Βιογραφικού για τον Ιατρό Λάμπη Αναγνωστόπουλου από τον κ. Καραφωτιά ο οποίος ανάφερε τα εξής: «Ο Λάμπης Αναγνωστόπουλος είναι καρδιολόγος από την Αρκαδία και μόνιμος κάτοικος στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Αμερική. Βραβεύεται και του απονέμεται η τιμητική πλακέτα για την πολύτιμη προσφορά του, από την Παναρκαδική Ομοσπονδία της Αμερικής και τον Πρόεδρό της Γιώργο Ρεβελιώτη. Το Πανεπιστήμιο του Σικάγου έχει βγάλει μόνιμα μια υποτροφία στο όνομά του!»

Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο κ. Ρεβελιώτης ο οποίος έδειξε φωτογραφικό υλικό με φωτογραφίες για το κυλικείο που θεωρεί ότι είναι δεν είναι νόμιμο κι άλλο φωτογραφικό υλικό από όλο το Νοσοκομείο με κακοτεχνίες και λάθη, με παραλήψεις γενικά στον περιβάλλοντα χώρο και σε εσωτερικά σημεία του κτιρίου.
Ζήτησε την απομάκρυνση του κυλικείου και στη θέση του να φτιάξουν ένα κυλικείο – εστιατόριο οι Παναρκάδες έτσι ώστε τα κέρδη να επενδύονται προς όφελος του Νοσοκομείου.
Για την απομάκρυνση της Αποκεντρωμένης διοίκησης, είπε ότι εάν συνεχίσει μετά από 26 χρόνια να είναι εκεί, να πληρώνει ένα ποσό για ενοίκιο.
Επίσης, μίλησε για το δασάκι του Νοσοκομείου και το σχέδιο αξιοποίησής του, αλλά και για καταπατήσεις που έχουν γίνει περιμετρικά του Νοσοκομείου.
Μίλησε μετά για την Ψυχιατρική κλινική δίπλα από το Παναρκαδικό, λέγοντας ότι «δεν υπάρχουν φύλακες και εάν γίνει ένα κακό ποιος θα έχει την ευθύνη;».

Ο Δημήτρης Φίλιος μίλησε για τη δυνατότητα νέου Κυλικείου και να έρχονται γιατροί από το εξωτερικό που είναι ήδη διαθέσιμοι.
Ο Δρ. Σπύρος Μεζίτης – λόγω χειρουργείου στην Αμερική – δεν συμμετείχε - σε σύνδεση με skype - στην εκδήλωση και έστειλε επιστολή όπου διάβασε ο Δημήτρης Φίλιος.

Από την πλευρά του, ο ειδικός σύμβουλος του Υπουργείου Υγείας Παναγιώτης Βαλασόπουλος είπε ότι τα προβλήματα που έδειξε με φωτογραφίες ο κ. Ρεβελιώτης δεν ισχύει και έχει βελτιωθεί. Επίσης, έκανε έκκληση να μην αντιμετωπίζεται αρνητική η ψυχιατρική κλινική, γιατί κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσουν τα γκέτο, ενώ υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος. Για το κυλικείο είπε ότι έχει προταθεί χώρος εντός του Νοσοκομείου και σε σύντομο χρόνο θα υπάρξουν εξελίξεις.

Επίσης, κάποια στιγμή τοποθετήθηκε για όλα τα ζητήματα του Νοσοκομείου και ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης.
Τέλος από όλους τους ομιλητές αναφέρθηκε - και μάλιστα με ιδιαίτερα ευχάριστα και θερμά λόγια – η ενέργεια που έκανε η Μεγάλη Δωρήτρια του Νοσοκομείου κα. Γιαννούλα Γκουντάνη, την οποία ευχαρίστησαν γι’ αυτό το μεγάλο ευεργέτημα να προσφέρει τη μονάδα Αιμοδυναμικού που είχε τόσο μεγάλη ανάγκη το Νοσοκομείο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...