Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Συγκινητικές στιγμές στη λήξη του Συνεδρίου Αποδήμων Αρκάδων – Νέα δωρεά Γκουντάνη και βραβεύσεις ομογενών (vd)

Συγκινητικές στιγμές στη λήξη του Συνεδρίου Αποδήμων Αρκάδων – Νέα δωρεά Γκουντάνη και βραβεύσεις ομογενών (vd)
Επίσημη δεξίωση για την τελετή λήξης του 8ου Παγκόσμιου Συνεδρίου αποδήμων Αρκάδων πραγματοποιήθηκε, το βράδυ της Τετάρτης (31 Ιουλίου 2014), σε κέντρο δεξιώσεων, έξω από την Τρίπολη, παρουσία πολύ κόσμου.


Τιμώμενη καλεσμένη, ήταν η μεγάλη Δωρήτρια, Ομογενής από την Αυστραλία, κυρία Γιαννούλα Γκουντάνη, η οποία βραβεύτηκε επίσημα για την «άξια προσφορά της», από τους Αρκάδες της Ομογένειας.

Συγκινητικές στιγμές ακολούθησαν όταν ευχαρίστησε τον κόσμο που ήταν εκεί και ανακοίνωσε μία νέα δωρεά! Ένα βρογχοσκόπιο που έλλειπε από το Νοσοκομείο και θα τοποθετηθεί στην Πνευμονολογική Κλινική το επόμενο διάστημα. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Ευχαριστώ για το ωραίο δώρο που μου κάνετε και σκέφτομαι να κάνω και κάτι άλλο... Το νοσοκομείο έχει ανάγκη από ένα βρογχοσκόπιο, θα το δωρίσω και αυτό». Έτσι , λοιπόν , συγκινημένοι όλοι και περήφανοι σηκωθήκαν και την χειροκροτούσανε, για ώρα!

Μια γυναίκα που αποδεικνύει τη μεγαλοψυχία της μέσα από τις «πράξεις αγάπης» και χωρίς απώτερους σκοπούς, παρά μόνο την ηθική ανταμοιβή.

Καλεσμένος για να παραστεί στην βράβευση ήταν ο Διεθνούς Φήμης Αρκάς Γλύπτης Νίκος Φλώρος, Ομογενής της Νέας Υόρκης, ο οποίος τιμά πάντα την κυρία Γιαννούλα Γκουντάνη για το έργο της αλλά και όλη την Ομογένεια που την θεωρεί οικογένεια του.

Ακολούθησαν άλλες δύο τιμητικές βραβεύσεις σε δύο απόδημους Αρκάδες, τον κ. Αργυρόπουλο (36:40) και τον κ. Ανδριανάκο (42:00) για τις πολύ σημαντικές δωρεές τους τα τελευταία χρόνια.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Παναρκαδικής Συνομοσπονδίας Χρήστος Τσιμόγιαννης (0:40), ο Aντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας (3:00), ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης (8:30), ο Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής Δημήτρης Χρυσός (15:22) ο οποίος είχε σημαντική συμμετοχή στην Δωρεά του Αιμοδυναμικού Τμήματος, ο Διοικητής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης Νίκος Χρόνης (22:20) ο οποίος μετά τον δικό του λόγο διάβασε μία επιστολή που απευθυνόταν προς όλους, της νόμιμης εκπροσώπου της κ. Γιαννούλας Γκουντάνη, κυρίας Σούλας Αντωνοπούλου, μιας γυναίκας που έχει σταθεί σε όλη την διάρκεια της προσπάθειας για τη σωστή διεξαγωγή των δωρεών, καθώς και ο Πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας κ. Αλεξόπουλος (29:00).

Στην εκδήλωση μεταξύ πολλών παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Π.Ο.Α. Γιώργος Ρεβελιώτης, ο Πρόεδρος του Καναδά Παναγιώτης Καντζάβελος, ο Πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος Βασίλης Γιαννακάκος, ο Πρόεδρος Επιτροπής του Νοσοκομείου (Π.Ο.Α.) Δημήτρης Φίλιος, ο εκπρόσωπος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείο από την Π.Ο.Α. Παναγιώτης Καραφωτιάς, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γέρος του Μωριά κ. Λαγός, ο εντεταλμένος σύμβουλος – τέως Πρόεδρος της Π.Ο.Α. – Γιώργος Σιουρούνης, η κ. Αθανασία Συρεγγέλα και πολλοί άλλοι Αρκάδες Ομογενείς.

Στην παρουσίαση της εκδήλωσης ήταν ο Πέτρος Σαραντάκης, γνωστός συγγραφέας.

Στην συνέχεια ακολούθησε γεύμα με την συνοδεία του πιάνου και αμέσως μετά ένα μεγάλο γλέντι ξεκίνησε με δημοτικά παραδοσιακά ακούσματα από τον Κώστα Κόκκορη και την Γιώτα Κόκκορη όπου κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Στο βίντεο που θα παρακολουθήσετε σημαντικές συνεντεύξεις ακολουθούν.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...