Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πέθανε ο ομογενής Θεόδωρος Σπυρόπουλος

Πέθανε ο ομογενής Θεόδωρος Σπυρόπουλος

Απεβίωσε στο Σικάγο ο γνωστός ομογενής επιχειρηματίας Θεόδωρος Σπυρόπουλος. Ο εκλιπών διετέλεσε Συντονιστής του ΣΑΕ ΗΠΑ και στέλεχος αρκετών ομογενειακών φορέων.

«Είχα μακρά συνεργασία με τον αείμνηστο Θεόδωρο Σπυρόπουλο και πραγματικά λυπάμαι για το θάνατό του» δήλωσε  ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.
 
«Είναι μία απώλεια για τον Ελληνισμό» όπως τόνισε, σημειώνοντας ότι «είχε βοηθήσει από την αρχή σε όλες τις δραστηριότητες του οργανωμένου Απόδημου Ελληνισμού, στο Συμβούλιο Απόδημου

Ελληνισμού και μπορώ να πω, κατά κυριολεξία, ότι, από την άποψη αυτή, ο Ελληνισμός της Αμερικής γίνεται φτωχότερος». 

O υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος επισήμανε ότι η απώλειά του Θεόδωρου Σπυρόπουλου «αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στο χώρο της ομογένειας, την οποία υπηρέτησε ανιδιοτελώς με όραμα και αφοσίωση, όλη τη ζωή του».
 
Ο πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ Χρίστος  Παναγόπουλος ανέφερε ότι η συνεισφορά τού εκλιπόντος «στις προσπάθειες της Ελληνικής Διασποράς για διάδοση των αγαθών του ελληνικού πολιτισμού, αλλά και οι μακρόχρονοι αγώνες του για τα δίκαια της πατρίδος, θα παραμείνουν αιώνια κληρονομιά του προς όλους μας.  

O εκλιπών ήταν πετυχημένος επιχειρηματίας, ανέπτυξε φιλανθρωπική δράση και έδωσε μάχη για την προώθηση των ελληνικών ζητημάτων και την ανάδειξη της ελληνικής παιδείας.

«Το πολύτιμο αγαθό της ελληνικής παιδείας, που κληρονομήσαμε ως έθνος, οφείλουμε να το διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού», είχε επισημάνει στη συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το 2012.


Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...