Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Ένας Χριστός από αλουμίνιο» με 10.000 κουτάκια αναψυκτικών … το νέο έργο του Νίκου Φλώρου!

«Ένας Χριστός από αλουμίνιο» με 10.000 κουτάκια αναψυκτικών … το νέο έργο του Νίκου Φλώρου!

Με έμπνευση τον Ελ Γκρέκο και αφορμή τον εορτασμό για τα 400 χρόνια από το θάνατό του (γνωστό και ως Δομήνικο Θεοτοκόπουλο) , ο Διεθνούς Φήμης Γλύπτης Νίκος Φλώρος, με καταγωγή από την Αρκαδία, δημιούργησε, δύο νέα έργα, για άλλη μία φορά, με τη μοναδική τέχνη που εκπροσωπεί παγκοσμίως, από ανακυκλώσιμα υλικά, όπως τα κουτάκια αναψυκτικών.


Έργα τέχνης & αριστουργήματα, αλλά και … «Έναν Χριστό από αλουμίνιο με έμπνευση τον Ελ Γκρέκο», όπως αποκαλούν ένα από τα έργα του καλλιτέχνη, Διεθνή Μ.Μ.Ε., τα οποία τις τελευταίες μέρες -και συγκεκριμένα μετά την «1η Παγκόσμια Παρουσίαση» του ενός στον Ναό της Αγίας Φωτεινής στην Μαντινεία Αρκαδίας ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ http://www.kalimera-arkadia.gr/ – τον φιλοξενούν στις στήλες της Τέχνης και του Πολιτισμού όλου του κόσμου!

Αριστουργήματα για άλλη μία φορά θα παρουσιάσει ο γνωστός γλύπτης στον Ναό του Αγίου Ισαάκ στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, ο οποίος είναι ένας από τα σημαντικότερα θρησκευτικά μουσεία της Ρωσίας και ο μεγαλύτερος της Αγίας Πετρούπολης, με επισκεψιμότητα, που ανταγωνίζεται ακόμα και το γνωστό Ερμιτάζ!

Στις 3 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν εγκαίνια στο Κρατικό Μουσείο του Ναού, όπου για πρώτη φορά ανοίγει τις πύλες του σε Έλληνα αλλά και σύγχρονο καλλιτέχνη. Εκεί, λοιπόν, θα παρουσιάσει δύο νέα έργα του, μεγάλων διαστάσεων (4,5 ύψος * 2 πλάτος), εμπνευσμένα από τις εμβληματικές δημιουργίες του Ελ Γκρέκο, «Η Ανάσταση του Χριστού» και «Ο διαμελισμός των ιματίων του Χριστού» .

«Χρησιμοποίησα 10.000 κουτάκια. Τα έκοψα σε πολύ μικρά κομματάκια και τα ένωσα, φτιάχνοντας τα σχέδια των έργων, ακολουθώντας με σεβασμό το σχέδιο στις δημιουργίες του μεγάλου ζωγράφου», είπε ο Νίκος Φλώρος και συνέχισε … «Ο Ναός του Ισαάκ λειτουργεί και σαν εκκλησία και έτσι ο θεατής δεν θα προσέλθει να δει μόνο τα έργα μου, αλλά και να προσευχηθεί. Για αυτό τον λόγο, η ευθύνη είναι διπλή. Τόσο στο χώρο που με φιλοξενεί, όσο και στα έργα και στον Ελ Γκρέκο. Οι ισορροπίες του συγκεκριμένου θέματος είναι πολύ λεπτές».

O curator της έκθεσης είναι ο Αριστοτέλης Καραντής, φωτογράφος ο Ηλίας Διαμαντάκος και οργανώτρια της έκθεσης η Τζούλια Σουσάλοβα.

Το σημαντικό για τον Έλληνα Γλύπτη είναι πως πάντα, μα πάντα, φοράει στο πέτο του, την Ελληνική Σημαία και σε όλες τις συνεντεύξεις του στα Διεθνές Μ.Μ.Ε. μιλάει μόνο την Ελληνική γλώσσα!

Για άλλη μία φορά ο Έλληνας Γλύπτης Νίκος Φλώρος σηκώνει στους ώμους του μία μεγάλη ιστορία τέχνης και πολιτισμού με στόχο η Ελλάδα να «λάμψει» και να αναγνωριστεί παγκοσμίως, κάτι που μας κάνει πολύ υπερήφανους. Συνεχίζει να πραγματοποιεί σε σημαντικά μουσεία του κόσμου και ποτέ δεν ξεχνάει τον τόπο καταγωγής του, την Αρκαδία!

Aυτό που πρέπει να σημειωθεί, είναι, πως τα δύο νέα του έργα δημιουργήθηκαν στην γενέτειρά του, στην Τρίπολη Αρκαδίας, όπου για πρώτη φορά εμπνεύστηκε και δημιούργησε έργα του ο Διεθνούς Φήμης Γλύπτης Νίκος Φλώρος κάτι που φέρνει στην δημοσιότητα για πρώτη φορά σήμερα το kalimera-arkadia.gr!

Χορηγοί επικοινωνίας είναι η Ιnternational New York Time και το kalimera-arkadia.gr!

«Νίκο, σού ευχόμαστε καλή επιτυχία και σ’ ευχαριστούμε που σε αυτές τις δύσκολες μέρες που περνάει η Ελλάδα, εσύ της δίνεις «λάμψη» και πολιτισμό μέσα από τη μοναδική & υψηλή τέχνη σου. Νιώθουμε υπερήφανοι που είσαι Έλληνας. Συγχαρητήρια!»

Έλλη Αρτοπούλου

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...