Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δεος και θαυμασμό προκαλούν τα έργα του Νίκου Φλώρου στη Ρωσία (vd)!

Δεος και θαυμασμό προκαλούν τα έργα του Νίκου Φλώρου στη Ρωσία (vd)!
Σε έναν από τους πιο ιστορικούς και μεγάλους ναούς της Ρωσίας, το ναό του Ισαάκ, εκθέτει τα έργα του ο παγκοσμίου φήμης Αρκάς γλύπτης, Νίκος Φλώρος, με αφορμή τα 400 χρόνια από το θάνατο του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου.

Μέσα από το σουρεαλισμό και την Popart δημιούργησε έργα που προκαλούν δέος και θαυμασμό. Έργα από χιλιάδες κουτάκια αναψυκτικού, που γίνονται νήματα και πλέκονται αριστοτεχνικά.

«Είναι μεγάλη πρόκληση να φτιάξεις κάτι από ένα ευτελές υλικό και να το δέχονται παγκοσμία μουσεία» λέει ο Νίκος Φλώρος.

Είναι πρώτη φορά που στην ιστορία της τέχνης που έργα του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου αναδημιουργούνται με ένα βιομηχανικό υλικό, το αλουμίνιο.

Στο βίντεο μιλά επίσης ο Αριστοτέλης Καραντής, ο οποίος είναι ο επιμελητής των εκθέσεων του καλλιτέχνη και η υπεύθυνη διοργάνωσης εκθέσεων του Νίκου Φλώρου στη Ρωσία, Τζούλια Σισάλοβα.

Το ρεπορτάζ είναι της Τζίνας Στασινοπούλου που αναφέρει ότι ο Νίκος Φλώρος έχει γεννηθεί στην Τρίπολη και το βίντεο είναι από το κανάλι του Χρήστου Κιντή στο youtube.

1 σχόλιο

  • Φάνης
    Φάνης Δευτέρα, 08 Δεκεμβρίου 2014 01:44 Σύνδεσμος σχολίου

    Συγχαρητήρια Νίκο μας κάνεις περήφανους ως 'Ελληνες και ως Τριπολιτσιώτες.
    Μακάρι αυτή την προσπαθειά σου να τη στήριζε και αυτή η δημοτική αρχή, όπως είχε κάνει και ηπροηγούμενη όπως έκανε και το Υπουργείο Πολιτισμού.
    Δυστυχώς Νίκο μου κανένας δεν αγίασε στον τόπο του.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...