Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μπράβο, Κολλινιάτες!

Μπράβο, Κολλινιάτες!

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους Κολλινιάτες, ιδιαίτερα στο Σύλλογό τους στο Σικάγο, που συνεχίζει να προσφέρει σημαντικά στην ανάπτυξη και πρόοδο τού χωριού με τον εξαίρετο Πρόεδρό του Διονύσιο Ν. Δήμο και τα άλλα επίσης εκλεκτά μέλη του.

Ένα πρόσφατο παράδειγμα της αγάπης τους για το χωριό ήταν η αναστήλωση του Ι.Ν. της Ζωοδόχου Πηγής, «Φανερής» όπως την αποκαλούν, ο οποίος είναι χτισμένος σε μια σπηλιά σε βράχο 8 περίπου χλμ από το χωριό, σε ένα πανέμορφο ρουμάνι. Σύμφωνα με το θρύλο, πριν διακόσια περίπου χρόνια κάποιος βοσκός βρήκε μια εικόνα της Παναγιάς και έφτιαξε ένα πρόχειρο προσκυνητάρι, αλλά την άλλη ημέρα η εικόνα είχε μετακινηθεί προς το βράχο και αυτό συνεχίστηκε έως ότου τοποθετήθηκε μέσα στη σπηλιά, επάνω στο βράχο περίπου 30-40 μέτρα ψηλά! Και εκεί κάθε χρόνο τελείται λειτουργία.

Ετσι και εφέτος, ανήμερα της Ζωοδόχου Πηγής, τελέσθηκε λειτουργία παρουσία του εκπροσώπου του Συλλόγου του Σικάγου Γιάννη Κάστρου, του πολύ δραστήριου τοπικού Προέδρου Τάσου Πράσινου και μελών της τοπικής Επιτροπής για την αναστήλωση του Ναού, του Προέδρου του Συλλόγου Αθηνών Νίκου Θεοφίλη και μελών του ΔΣ, του μεγάλου ευεργέτη του χωριού Δημητρίου Μοιράγια, του ζεύγους Γιάννη και Γεωργίας Ξάμπλα από το Σικάγο και εκατοντάδων κόσμου.

Μπράβο τους!
Παρατηρητής

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...