Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αύξηση δημοτικών τελών κατά 40% στο Ναύπλιο – Καμία αύξηση στον Δήμο Τρίπολης!

Αύξηση δημοτικών τελών κατά 40% στο Ναύπλιο – Καμία αύξηση στον Δήμο Τρίπολης!

Ξεσηκωμός επικρατεί στον γειτονικό δήμο Ναυπλιέων για την αύξηση κατά 40% των δημοτικών τελών. Είχε προηγηθεί αντίστοιχη αύξηση και ένα χρόνο πριν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η παράταξη «Όραμα Δημιουργίας» αναφέρει … «να θυμηθούμε μόνο ότι πέρυσι την ίδια μέρα, στις 29 Δεκεμβρίου του 2021, ο συντελεστής για την οικιακή χρήση ήταν 1,30 € /τ.μ και μέσα σε ένα χρόνο, σήμερα, πάει στα 2,49 € /τ.μ., αύξηση 91% και για τη γενική χρήση από 2,45 € /τ.μ. στα 3,58 € /τ.μ., αύξηση 46%, αυξήσεις όχι απλά παράλογες, αλλά και εξοντωτικές τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που όλοι βιώνουμε».

Από την άλλη, ο Δήμαρχος κ. Κωστούρος τονίζει την ολική απαλλαγή για πολυτέκνους, τριτέκνους και ΑμεΑ, ενώ τονίζει ότι «Λόγω εξωγενών παραγόντων όπως η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, τα ογκώδη αντικείμενα, τα ανείσπρακτα δημοτικά τέλη από τον ΔΕΔΔΗΕ και η αύξηση της ηλεκτρικής ενέργειας μας οδήγησαν σε αυτή την απόφαση δεδομένου ότι ο φετινός ισοσκελισμός των εσόδων και των εξόδων ήταν ελλειμματικός δημιουργώντας δημοσιονομικό κενό».

Την ίδια ώρα, ενώ υπάρχει πράγματι μεγάλη αύξηση στο κόστος της ενέργειας, αλλά και στο κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων, η δημοτική αρχή του Κώστα Τζιούμη αποφάσισε να μην προχωρήσει ούτε φέτος (το ίδιο είχε γίνει και πέρυσι) σε καμία αύξηση. Παρά το ότι υπάρχει και το επιπλέον κόστος για τις οφειλές της ΚΕΔΗΤ.

Επειδή λοιπόν τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο, είναι εξαιρετικά σημαντικό και θετικό ότι οι δημότες της Τρίπολης, δεν θα επιβαρυνθούν με ακριβότερα τέλη για το 2023.

9 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2022 13:41 Σύνδεσμος σχολίου

    Για να καταλάβει κανείς ποια είναι η δημαρχία Τζιούμη, αρκεί να περάσει από την πλατεία Αγίου Βασιλείου. Να δει να βγαίνουν φόρμες για τα απορριμματοφόρα 8 η ώρα το πρωί και να περιμένεις 15 λεπτά να πας στην δουλειά σου. Γεια σου Λαγέ! Καλή χρονιά!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2022 11:02 Σύνδεσμος σχολίου

    21.20 Πρόσεξε μην τα πάτήσεις και πέσεις πανύβλακα χρονιάρες μέρες

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2022 23:48 Σύνδεσμος σχολίου

    Μόνο ο Σμυρνιώτης έκανε μείωση δημοτικών τελών με τόσα έργα που έκανε και κόστος στα σκουπίδια λόγοΜεταφορών. Όλοι οι άλλοι απλές οδοντόκρεμες με αποκορύφωμα τον σημερινό (τζοκόντα ) που πανηγυρίζει ότι δεν έκανε αύξηση .

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2022 23:00 Σύνδεσμος σχολίου

    Νοικοκύρεψε τον Δήμο ο Τζιούμης;;;;; Πέστε μας και κανένα άλλο ανέκδοτο;;; ο άνθρωπος που κατέστρεψε την πόλη

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2022 22:30 Σύνδεσμος σχολίου

    Οπχι ρε θα φέρουμε πάλι το Γιαννάκη που το 2011 βρήκε 10.000.000€ και το 2014 όταν έφυγε άφησε 2.800.000€.
    Ρε ουστ από εδώ

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2022 21:56 Σύνδεσμος σχολίου

    21.20 γελάμε μαζί σου. Τι σχέση έχει ο covid που ήταν κλειστά όλα ; Αυτό ίσα ίσα μειώνει τα έσοδα του δήμου. Μην γράφετε βλακείες και ξεφτυλίζεστε. Τα πράγματα είναι απλά ο δήμαρχος είναι νοικοκύρης και γιαυτό νοικοκύρεψε το δήμο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2022 21:20 Σύνδεσμος σχολίου

    Ναι αύξησε τα αρ@@@@@@ μας, με κλειστά τα πάντα λόγω covid και φυσικά ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ. ΠΟΙΟΥΣ ΠΑΤΕ ΝΑ ΚΟΡΟΪΔΕΨΕΤΕ ΡΕΕΕ;;;;;;;

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2022 18:57 Σύνδεσμος σχολίου

    16.08 ειπσαι πανίβλακας. Ο Τζιούμης παρά τις τεράστιες δυσκολίες λόγω covid, ενεργειακού κόστους,σκουπιδιών, ΚΕΔΗΤ ( που την χρεοκόπησε ο Παυλής) κλπ όχι μόνο δεν αύξησε τα δημ. τέλη αλλά το αποθεματικό του δήμου το αύξησε από 7.000.000€ που άφησε ο Παυλής σε 8.000.000€ και κάνοντας παράλληλα δεκάδες έργα. Ο Παυλής δεν έβαλε ουπτε πρόκα. Γιαυτό θα πάρει μεθαύριο 65%

  • Anonymos
    Anonymos Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2022 16:08 Σύνδεσμος σχολίου

    ΑΥΤΟ ΕΛΕΙΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΦΗΣΕ Ο ΠΑΥΛΗΣ.ΜΕΙΩΣΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΚΕΡΑΚΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΠΑΥΛΗ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...